Google, Αγόρασε 6% των μετοχών της Lenovo

Η μεγάλη είδηση της προηγούμενης εβδομάδας, η εξαγορά της Motorola Mobility από την Lenovo, απέκρυψε κάπως το γεγονός ότι η Google απέκτησε 6% των μετοχών της Lenovo ή 618.3 εκατομμύρια μετοχές, με κόστος 750 εκατομμύρια δολάρια ή 1.213 δολάρια ανά μετοχή, την επόμενη ημέρα της εξαγοράς σαν μέρος της συμφωνίας των δύο εταιριών.

Είναι ακόμη άγνωστο τι επιρροή θα ασκήσει η Google στην Κινέζικη εταιρία και τι μέλλει γενέσθαι για τη Motorola ως περιουσιακό στοιχείο της Lenovo. Φήμες αναφέρουν πως η Google πήρε κάποιου είδους εγγυήσεις ότι η Lenovo θα αφήσει την Motorola να συνεχίσει να έχει το Android όσο πιο “κοντά” γίνεται στο stock.

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο, λόγο της θέσης της Lenovo στην αγορά των PC και των Windows, η Google να προχώρησε στη κίνηση αυτή ώστε η Lenovo να μην φτιάξει Windows Phone, κάτι που θα έγειρε τη ζυγαριά στο “πόλεμο” των Mobile OS.

Google Lenovo, Google, Αγόρασε 6% των μετοχών της Lenovo

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostasrodos

Σαν το χταποδι εξαπλωνεται η google.

nikmour

Το κακό είναι όταν τεχνολογικά site και αναγνώστες προσπαθούν να εξηγήσουν χρηματιστηριακές συναλλαγές. Τότε γίνεται το μπάχαλο. Πολύ σωστός ο stelios.

Ζόρζ

Motorola με Windows Phone? ^^

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.