Όχι, η Google δεν εξαγόρασε την Apple για “μόλις” 9 δισ. δολάρια

google apple buyout, Όχι, η Google δεν εξαγόρασε την Apple για “μόλις” 9 δισ. δολάρια

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Wall Street από ένα λάθος, που ακόμη και ως πρωταπριλιάτικο αστείο θα έμοιαζε κάπως παρατραβηγμένο. Ένα λάθος στο Dow Jones newswire έδωσε μια από τις μεγαλύτερες “ειδήσεις” που θα μπορούσαμε να έχουμε στον τομέα της τεχνολογίας.

Έτσι λοιπόν, η Google εμφανίστηκε να εξαγοράζει την Apple για το ποσό των 9 δισ. δολαρίων, ποσό κατά πολύ μικρότερο από τα 805 δισ. δολάρια που υπολογίζεται η αξία της Apple το 2017.

“Σε μια κίνηση έκπληξη, η Google ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Apple για 9 δισ. δολάρια. Ο επικεφαλής της Google, Larry Page, είχε μυστικές συζητήσεις με τον Steve Jobs το 2010 για να κλείσει η συμφωνία. Προφανώς η Google θα μετακομίσει στα πολυτελή γραφεία της Apple…”, αναφερόταν μεταξύ άλλων.

google apple buyout, Όχι, η Google δεν εξαγόρασε την Apple για “μόλις” 9 δισ. δολάρια

Είναι προφανές ότι πρόκειται για fake news, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να ανέβει η μετοχή της Apple στα 158 δολάρια για κάποια ώρα, αλλά αργότερα έκλεισε στα 155.84 δολάρια.

Εκπρόσωπος του Dow Jones αργότερα απολογήθηκε και επεσήμανε να αγνοηθούν τα όσα μεταδόθηκαν από το Dow Jones Newswires μεταξύ “9:34 a.m. ET και 9:36 a.m. ET”. Το σφάλμα μάλλον προήλθε από λάθος των αυτόματων αλγορίθμων συναλλαγών.

“Λόγω τεχνικού σφάλματος, δημοσιεύθηκε ακούσια μια ροή δεδομένων δοκιμών “, ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. “Όλοι αυτοί οι τίτλοι αφαιρούνται από τα wires. Ζητούμε συγγνώμη για το σφάλμα. ”

Μιλώντας στο Gizmodo, ο Dow Jones CEO Wlliam Lewis, επεσήμανε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την εσφαλμένη δημοσίευση δοκιμαστικού υλικού, ζητώντας ήδη την ανασκόπηση των τεχνολογικών διαδικασιών που χρησιμοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Αποκλείεται να είναι λάθος. Κάποιοι μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ίσως να έβγαλαν λεφτά.

Dimitrinho

5 μερες ακόμη

ΝΙΚΟΣ

Γελάτε γελάτε, σε 5 χρόνια θα τα πούμε ::))

Αγγελος

Μεροκαματο τα παληκαρακια

Nio

Και κάπως έτσι κάποιοι βγάζουν μεροκάματο. Με αστεία…. Μεροκάματο εκατομμυρίων…

Dimitris Marizas

Χαχαχαχα… μιλάμε για πολύ χρήμα πρέπει να βγήκε απο το “158 δολάρια για κάποια ώρα, αλλά αργότερα έκλεισε στα 155.84”

Panos

Νομιζω οτι προς τα κατω στο κειμενο λεει οτι η σμφωνια ειναι να κλεισει αυριο και οτι η Google θα αποκτήσει 9 μετοχες απο το Stock της Apple.. μπορει και να καταλαβαινω εγω λαθος γιατι δεν κατεχω απο Αγγλική οικονομικη ορολογία!

Μανώλης

τόσο την αγόραζα κι εγώ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.