Google: Δημιουργεί cloud region στην Ελλάδα – Επένδυση 2,2 δισ. ευρώ, 20.000 θέσεις εργασίας

google, Google: Δημιουργεί cloud region στην Ελλάδα – Επένδυση 2,2 δισ. ευρώ, 20.000 θέσεις εργασίας

Tη δημιουργία ενός cloud region στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Google, μια επένδυση ύψους 2,2 δισ. ευρώ που αναμένεται να αποδώσει 20.000 θέσεις εργασίας.

Ακόμα, ο τεχνολογικός κολοσσός, σε συνεργασία με την Deloitte, θα δημιουργήσει center of excellency που θα ασχολείται με την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη. Αναφέρεται, μάλιστα, πως δεν θα είναι ένα, αλλά δύο, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Google Cloud International, Adaire Fox-Martin , πρόσφατη έρευνα που ανέθεσε η Google στην AlphaBeta Economics έδειξε πως, έως το 2030, το Google Cloud region στην Ελλάδα θα συνεισφέρει συνολικά 2,2 δισ. δολάρια στο εθνικό ΑΕΠ, ενώ υπολογίζεται πως θα υποστηρίξει τη δημιουργία περισσότερων από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.

Τι είναι το cloud region

Επιχειρήσεις κάθε είδους και μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών του δημοσίου, αποκτούν πρόσβαση σε σημαντικές τεχνολογίες, όπως τεχνητή νοημοσύνη, κβαντικούς υπολογισμούς, υπολογιστικά εργαλεία big data και δίκτυα 5G.

Το που θα δημιουργηθεί το cloud region και το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης δεν έγιναν γνωστά.

Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ σε καινοτόμες δράσεις που θα απευθύνονται κυρίως σε νέους με ιδέες για νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Τέλος, ανακοινώθηκε η επερχόμενη συνεργασία της με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα Google Arts & Culture να γίνει ο ελληνικός πολιτισμός πιο εύκολα προσβάσιμος στο παγκόσμιο κοινό.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.