Google: Εργαζόμενοι στην Ιαπωνία εντάχθηκαν σε εργατικό σωματείο ως απάντηση στις απολύσεις

google, Google: Εργαζόμενοι στην Ιαπωνία εντάχθηκαν σε εργατικό σωματείο ως απάντηση στις απολύσεις

Δεκάδες υπάλληλοι της Google Japan εντάχθηκαν στο σωματείο manager στο Τόκιο, φοβούμενοι ότι μπορεί να απολυθούν απότομα το επόμενο διάστημα, ειδικά αφού κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στην Ιαπωνία με βίζα εργασίας. Πρόκειται για το πρώτο εργατικό σωματείο στη Google Japan, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Meiji, Ken Yamazaki, ο οποίος δημοσίευσε επίσης ένα αντίγραφο των δηλώσεων της ομάδας από συνέντευξη Τύπου.

Η κίνηση αυτή έγινε μετά την ανησυχητική ανακοίνωση του τεχνολογικού γίγαντα τον Ιανουάριο ότι περικόπτει 12.000 θέσεις εργασίας – δηλαδή το 6% του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας – σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ, οι απολύσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω mail κατά τη διάρκεια της νύχτας, επομένως οι Ιάπωνες περιμένουν να συμβεί το ίδιο και σε αυτούς τις τελευταίες εβδομάδες.

Για να είναι νόμιμη μια απόλυση στην Ιαπωνία, μια εταιρεία πρέπει να αποδείξει ότι έχει βάσιμους λόγους να απολύσει έναν υπάλληλο. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες απολύουν υπαλλήλους χωρίς σοβαρό λόγο ισχυριζόμενοι ότι έχουν προβλήματα με τον εργαζόμενο. Αυτός είναι και ο λόγος που αυτοί οι εργαζόμενοι εντάχθηκαν στο σωματείο, καθώς θέλουν να προστατευτούν από μια ξαφνική απόλυση.

Όταν η Google ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να απολύσει 12.000 ανθρώπους ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai είπε ότι «λυπάται βαθιά» και ότι αναλαμβάνει «την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που οδήγησαν [την εταιρεία] εδώ». Παραδέχτηκε ότι έγιναν πολλές προσλήψεις τα τελευταία χρόνια, αλλά ότι η Google τους «προσέλαβε για μια διαφορετική οικονομική πραγματικότητα από αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση κερδών της εταιρείας, τα έσοδά της για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 αυξήθηκαν κατά 1 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά τα καθαρά κέρδη τριμήνου μειώθηκαν κατά 34 τοις εκατό σε ετήσια βάση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.