Google: Στο στόχαστρο της Κομισιόν για τις μονοπωλιακές πρακτικές

Σύμφωνα με αναφορές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει ξανά στο στόχαστρο την Google και αναμένεται να της επιβάλει πρόστιμο για τις πρακτικές της. Η θυγατρική της, Alphabet, κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί την θέση ισχύος που κατέχει το Android στην πλατφόρμα των smartphones, για να επιβάλει στους κατασκευαστές να έχουν προ-εγκατεστημένο το Google Play Store στις νέες συσκευές τους.

Το 150 σελίδων έγγραφο αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να σταματήσει την Google από το να κάνει πληρωμές και άλλες προσφορές στους κατασκευαστές smartphones, ως κίνητρο για να εγκαταστήσουν στις συσκευές τους το Google Play Store και Google Search. Το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές που αναπτύσσει η ίδια η Google (όπως το Google Maps). Επιπλέον, αναφέρει ότι η Google δεν πρέπει να «τιμωρεί» ή να «απειλεί» τους κατασκευαστές που δεν συμβιβάζονται με τα θέλω της εταιρείας.

Αν αυτές οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκή Επιτροπής γίνουν αποδεκτές από την Google, θα ελευθερώσει τα χέρια των κατασκευαστών οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν να προ-εγκαταστήσουν και προϊόντα άλλων εταιρειών, όπως το Bing Search, Outlook και Here Maps αν το θελήσουν, χωρίς ταυτόχρονα να αποκλείουν την ύπαρξη του Google Play Store.

Το πρόστιμο αναμένεται να είναι μεγάλο για την Google, αφού ακολουθεί μονοπωλιακές πρακτικές από τον Ιανουάριο του 2011 σύμφωνα με το έγγραφο. Το μέγεθος του προστίμου αναμένεται να προσδιοριστεί λαμβάνοντας υπόψιν τα έσοδα που είχε η εταιρεία από τα AdWords, τα Google Searches, τις αγορές εφαρμογών και τις διαφημίσεις σε αυτές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι το πρόστιμο αυτό θα είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να αποκτήσει ανασταλτικό παράγοντα σε αυτές τις πρακτικές.

Η Google αναφέρει, «Ανυπομονούμε να δείξουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το μοντέλο του Android που σχεδιάσαμε, είναι καλό για τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές και ταυτόχρονα να υποστηρίζει την καινοτομία»

Αυτή την στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει σχολιασμό του εγγράφου από τις εταιρείες που στο παρελθόν έχουν κάνει παράπονα για τις μονοπωλιακές πρακτικές της Google.

Google Android European Commission fine anti-competitive, Google: Στο στόχαστρο της Κομισιόν για τις μονοπωλιακές πρακτικές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris

It’s called m**fucking capitalism! Αν οι “αντίπαλοι” δεν είναι άξιοι τι φταίει η Google?

James

και αλλο bloatware θελει η ΕΕ στις συσκευες μας; Ευχαριστουμε, φτανει οσο υπαρχει ηδη. Για το play store, δεν καταλαβα, android χωρις play store οραματιζεται η ΕΕ; και στη θεση του να εχει τι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.