Google: Στο στόχαστρο της Κομισιόν για τις μονοπωλιακές πρακτικές

Σύμφωνα με αναφορές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει ξανά στο στόχαστρο την Google και αναμένεται να της επιβάλει πρόστιμο για τις πρακτικές της. Η θυγατρική της, Alphabet, κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί την θέση ισχύος που κατέχει το Android στην πλατφόρμα των smartphones, για να επιβάλει στους κατασκευαστές να έχουν προ-εγκατεστημένο το Google Play Store στις νέες συσκευές τους.

Το 150 σελίδων έγγραφο αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να σταματήσει την Google από το να κάνει πληρωμές και άλλες προσφορές στους κατασκευαστές smartphones, ως κίνητρο για να εγκαταστήσουν στις συσκευές τους το Google Play Store και Google Search. Το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές που αναπτύσσει η ίδια η Google (όπως το Google Maps). Επιπλέον, αναφέρει ότι η Google δεν πρέπει να «τιμωρεί» ή να «απειλεί» τους κατασκευαστές που δεν συμβιβάζονται με τα θέλω της εταιρείας.

Αν αυτές οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκή Επιτροπής γίνουν αποδεκτές από την Google, θα ελευθερώσει τα χέρια των κατασκευαστών οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν να προ-εγκαταστήσουν και προϊόντα άλλων εταιρειών, όπως το Bing Search, Outlook και Here Maps αν το θελήσουν, χωρίς ταυτόχρονα να αποκλείουν την ύπαρξη του Google Play Store.

Το πρόστιμο αναμένεται να είναι μεγάλο για την Google, αφού ακολουθεί μονοπωλιακές πρακτικές από τον Ιανουάριο του 2011 σύμφωνα με το έγγραφο. Το μέγεθος του προστίμου αναμένεται να προσδιοριστεί λαμβάνοντας υπόψιν τα έσοδα που είχε η εταιρεία από τα AdWords, τα Google Searches, τις αγορές εφαρμογών και τις διαφημίσεις σε αυτές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι το πρόστιμο αυτό θα είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να αποκτήσει ανασταλτικό παράγοντα σε αυτές τις πρακτικές.

Η Google αναφέρει, «Ανυπομονούμε να δείξουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το μοντέλο του Android που σχεδιάσαμε, είναι καλό για τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές και ταυτόχρονα να υποστηρίζει την καινοτομία»

Αυτή την στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει σχολιασμό του εγγράφου από τις εταιρείες που στο παρελθόν έχουν κάνει παράπονα για τις μονοπωλιακές πρακτικές της Google.

google-570

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris

It’s called m**fucking capitalism! Αν οι “αντίπαλοι” δεν είναι άξιοι τι φταίει η Google?

James

και αλλο bloatware θελει η ΕΕ στις συσκευες μας; Ευχαριστουμε, φτανει οσο υπαρχει ηδη. Για το play store, δεν καταλαβα, android χωρις play store οραματιζεται η ΕΕ; και στη θεση του να εχει τι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX

DearMoon: Ιάπωνας επιχειρηματίας μας καλεί σε ταξίδι στο φεγγάρι

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa ανακοινώνει το DearMoon με σκοπό να βρει τα μέλη του πληρώματος που θα τον συνοδεύσουν στη Σελήνη.

Business China

O Jack Ma χάνει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα

Ο λόγος είναι ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την οικονομική δραστηριότητα του Jack Ma.

Business Amazon

H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.