Google: Εξαγόρασε την τεχνολογία υβριδικών ρολογιών της Fossil

Google, Google: Εξαγόρασε την τεχνολογία υβριδικών ρολογιών της Fossil

Η Google κυκλοφορεί τη δική της σειρά smartphones εδώ και σχεδόν 4 χρόνια. Όμως, ανεξάρτητα από τη ζήτηση που παρουσιάζουν στην αγορά τα wearables, η εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει κάποιο δικό της smartwatch.

Στο παρελθόν έχουμε δει αρκετές αναφορές για ένα Pixel Watch που βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Η Google τον Ιανουάριο είχε αγοράσει την τεχνολογία smartwatch της Fossil Group και τώρα μία νέα αναφορά αποκαλύπτει ότι η τεχνολογία αυτή αφορούσε τα υβριδικά έξυπνα ρολόγια της γνωστής εταιρείας.

Το όνομα της τεχνολογίας είναι Diana και προέρχεται από τις λέξεις digital και analog. Ο δημιουργός της τεχνολογίας είναι η Misfit, αλλά το 2015 η Fossil εξαγόρασε την εταιρεία μαζί με όλους τους υπαλλήλους, και προφανώς ότι είχε αναπτύξει. Να σημειώσουμε ότι η Diana δεν είναι καινούργια, αφού η Garmin και η Withings κυκλοφορούν εδώ και καιρό υβριδικά ρολόγια.

Σύμφωνα με την αναφορά, η Fossil έκανε συμφωνία 40 εκατομμυρίων δολαρίων με την Google ώστε να καταφέρει να καλύψει το κόστος ανάπτυξης της τεχνολογία αυτής διότι τα έξοδα είχαν αρχίσει να αυξάνονται δραματικά.

Ωστόσο, γνώστες του θέματος αναφέρουν ότι η συμφωνία που έκλεισαν οι δύο εταιρείες ήταν υπέρ της Google διότι η τεχνολογία της Fossil αξίζει πολύ περισσότερο από 40 εκατομμύρια δολάρια. Ενδιαφέρον είναι ότι ως μέρος της συμφωνίας η Google πήρε επίσης 20 μηχανικούς της Fossil οι οποίοι εργαζόντουσαν πάνω στην ανάπτυξη της Diana.

Οι αναφορές θέλουν την Google να ενδιαφέρεται περισσότερο για την απόκτηση των υπαλλήλων και όχι τόσο για την τεχνολογία, αφού λέγεται ότι ο τεχνολογικός κολοσσός δεν πρόκειται καν να δημιουργήσει υβριδικό ρολόι. Τουλάχιστον όχι κάποιο που θα χρησιμοποιεί την Diana.

Τέλος, οι κινήσεις της Google, και ειδικά η απόκτηση της Diana, μπορεί να σημαίνουν ότι το Wear OS στο μέλλον θα υποστηρίζει και υβριδικά ρολόγια. Όπως και να έχει ο χρόνος θα δείξει τι σκοπεύει να κάνει η εταιρεία με αυτή την εξαγορά.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.