Google: Φέρεται να πλήρωσε τεράστια ποσά σε προγραμματιστές για να μην ανταγωνιστούν το Play Store

google play store, Google: Φέρεται να πλήρωσε τεράστια ποσά σε προγραμματιστές για να μην ανταγωνιστούν το Play Store

Tεράστια ποσά σε 24 προγραμματιστές φέρεται να πλήρωσε η Google προκειμένου να εμποδίσει τα μεγάλα ονόματα στην ανάπτυξη παιχνιδιών από το να ανταγωνιστούν το Play Store, σύμφωνα με το Reuters.

Για παράδειγμα, σε μια δικαστική κατάθεση αναφερόταν μια συμφωνία που συνήψε η Google με την Activision Blizzard για να της καταβάλλει το ποσό των 360 εκατομμυρίων δολαρίων για τρία χρόνια. Η συμφωνία φέρεται να έγινε αφότου η Blizzard ενημέρωσε τη Google ότι ξεκίνησε το δικό της κατάστημα εφαρμογών.

Οι πληροφορίες ανακαλύφθηκαν σε μια έκδοση της αγωγής που κατατέθηκε από τον προγραμματιστή του Fortnite, Epic Games, το 2020. Η Epic δήλωσε ότι η Google ήξερε ότι η εξόφληση της Activision “εξασφάλισε ουσιαστικά ότι θα εγκατέλειπε τα σχέδιά της να ξεκινήσει ένα ανταγωνιστικό κατάστημα εφαρμογών.” Η Epic συνεχίζει λέγοντας ότι η συμφωνία αυτή μειώνει την ποιότητα της υπηρεσίας στο Play Store και παράλληλα αυξάνει τις τιμές.

Το δικαστήριο ανέφερε επίσης ότι η Google κατέβαλε στην Riot Games της κινεζικής Tencent Holdings Ltd., υπεύθυνη για το League of Legends, ένα ποσό 30 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίοδο ενός έτους, για τον ίδιο λόγο.

Η Google έδιωξε το Fortnite από το κατάστημα εφαρμογών Android το 2018, αφού η Epic συμπεριέλαβε έναν σύνδεσμο προς τη δική της πλατφόρμα πληρωμών εντός εφαρμογής στο παιχνίδι, παραβιάζοντας τις πολιτικές της Google. Αυτή ήταν μια προσπάθεια του προγραμματιστή να παρακάμψει την πλατφόρμα πληρωμών της Google, η οποία συγκεντρώνει έως και το 30% των εσόδων εντός εφαρμογής. H Epic βρίσκεται και σε αντίστοιχη δικαστική διαμάχη με την Apple.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Επίσημο με τιμή από 549 ευρώ

Η Google ολοκλήρωσε τη σειρά Pixel 8 παρουσιάζοντας το Pixel 8a, την πιο προσιτή επιλογή, με ενημερωμένη σχεδίαση.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Smartphones Galaxy Google Play Store Samsung

Η εφαρμογή Samsung Good Lock διαθέσιμη στο Google Play Store

Η εφαρμογή Good Lock της Samsung, η οποία προοριζόταν για την προσαρμογή των τηλεφώνων Galaxy, βρισκόταν αποκλειστικά στο Galaxy Store.

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.