Google, Απάντησε με καταγγελία στην Rockstar, την συμμαχία των Apple και Microsoft

Όπως αναμέναμε, η Google δεν θα μείνει τελικά αμέτοχη και κινήθηκε νομικά ενάντια στη Rockstar που οδηγείται από τις Apple και Microsoft κατά πρώτο λόγο. Η συμμαχία Rockstar Consortium, μεταξύ των Apple και Microsoft, αλλά και των BlackBerry, Ericsson και Sony, ελέγχει το χαρτοφυλάκιο 6.000 ευρεσιτεχνιών, που εξαγόρασαν από την χρεωκοπημένη Καναδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nortel έναντι $4,5 δισεκατομμυρίων το 2011.

Για την ιστορία, και για να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις, η Google προσπάθησε να εξαγοράσει τις πατέντες της Nortel και είχε “ρίξει” στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων $4.4 δισεκατομμύρια. Τελικά, η Nortel έκανε δεκτή την πρόταση των Apple ($2.6 δισεκατομμύρια) και των υπόλοιπων εταιρειών ($1.9 δισεκατομμύρια περίπου) και έτσι οι πατέντες της κατέληξαν στην συμμαχία Rockstar Consortium. Για να ενδιαφερθεί η Google για τις πατέντες εκείνη την εποχή, και να γίνει… πλειοδοτικός πόλεμος, θα πρέπει να ήταν σπουδαίες. Αλλιώς γιατί ενδιαφέρθηκε εξαρχής;

Η Rockstar, μήνυσε στην συνέχεια τις εταιρείες Google, Samsung, LG Electronics, HTC, Huawei, ASUSTek, Pantech και ZTE Corp. για καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας πριν λίγο καιρό. Η Google τώρα, υπέβαλλε καταγγελία σε δικαστήριο του San Hose, καταγγέλλοντας ότι η ίδια, οι συσκευές Nexus και επομένως και το Android δεν καταπατούν επτά από τις επίμαχες ευρεσιτεχνίες της Rockstar .

Στην καταγγελία η Google ισχυρίζεται ότι η Rockstar, που δεν είναι εταιρεία και δεν πουλάει προϊόντα, έχει απλώσει ένα σύννεφο αβεβαίοτητας πάνω από το Android και πως παρενοχλεί μεγάλο μέρος της βιομηχανίας της τεχνολογίας. Η νομική αυτή κίνηση, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Google απαντάει με το ίδιο νόμισμα, αφού τέτοιες κινήσεις, και ειδικά όταν γίνονται αθόρυβα όπως η συγκεκριμένη, συχνά αποτελούν απόπειρες για να επιτευχθεί μία νίκη… πριν την ώρα της και δεν αποτελούν την πρώτη γραμμή της υπεράσπισης. Πιθανότατα η Google να έχει κάποιο άσσο στο μανίκι αν η συγκεκριμένη τακτική δεν αποφέρει αποτέλεσμα.

Google εναντίον Rockstar, Google, Απάντησε με καταγγελία στην Rockstar, την συμμαχία των Apple και Microsoft

Αν θέλετε να διαβάσετε την καταγγελία, δείτε πιο κάτω:

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgos

patent trolls…

Nick Zagkanas

Ποπο χαμός απο μηνυσεις… τι γίνεται ρε παιδιά;
Αρχίσαμε πάλι τα ίδια;;

jimo

καποιοσ κατηγορουσε την apple οτι μονο με μυνησεις μπορει να τα βγαλει περα ! τωρα τι εχετε να πειτε?

panosha

Για την ιστορία, και για να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις, όπως γράφετε, η Google θα μπορούσε να συμμετέχει στην ομάδα εταιριών που εξαγόρασαν το χαρτοφυλάκιο της Nortel. Τις ήθελε όμως ολοδικές της…

Κώστας Π.

Για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις:
Η Google δεν συμμετείχε στην Rockstar γιατί δεν ήθελε να συμμετάσχει στο patent troll scheme που ετοίμαζαν οι πιο σάπιες εταιρείες του χώρου (crApple, M$ κτλ), και ο σκοπός των οποίων φάνηκε αργότερα (να μηνύσουν άσκοπα όλους τους Android κατασκευαστές).

alexandros

Panosha γνωριζεις αν της είχε προταθεί να συμμετέχει και αρνήθηκε?
patent troll πήγε να γινει και η google προσπαθώντας να τις αγορασει η ίδια πάντως giorgo.
γνωριζει ο αρθρογράφος αν οι μυνησεις που έχουν κατατεθεί απο τη rockstar εχουν να κάνουν με χρήματα που δεν έχουν καταβληθεί απο τις πατέντες ή αν πρόκειται για μηνύσεις για απαγόρευσεις προϊόντων απο τα ράφια των καταστημάτων?

Αλέξανδρος

@ Jimo δεν το κατάλαβες καλά, πίσω απο την Rockstar κρύβεται η Apple, Microsoft και γενικά μια συμμαχία που έχουν κάνει οι εταιρίες που αναγράφονται παραπάνω. Άρα πάλι η Apple έβαλε το χεράκι της.
Ενοχλεί πολύ η πρωτιά.

Κώστας Π.

@ alexandros
Όχι φίλε, είχε υποβάλει πρόταση για να αγοράσει τις πατέντες της Nortel, όχι όμως για να γίνει patent troll.
Η Apple αγοράζει πατέντες μόνο και μόνο για να κάνει μηνύσεις, μπας και εξαλείψει έτσι τον ανταγωνισμό.
Η Google δεν χρησιμοποιεί τις πατέντες της (ή αυτές που αγοράζει) για να κάνει ανούσιες μηνύσεις. Αντίθετα τις χρησιμοποιεί μόνο ως μέθοδο άμυνας.
Τι να κάνουμε όμως, αν μία εταιρεία δεν μπορεί να καινοτομήσει καταφεύγει σε σάπιες τακτικές. Αν θυμάμαι καλά η Google είχε ξεκινήσει ένα initiative, με δέσμευση να μην μηνύει για ορισμένες πατέντες, αρκεί και οι άλλες εταιρείες να κάνουν το ίδιο, μπας και η τεχνολογία προοδεύσει, και σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τις γελοιότητες των πατεντών για στρογγυλεμένες γωνίες. Προφανώς δεν είχε απήχηση σε εταιρείες επιπέδου crApple.

alexandros

Κώστα νομίζω ότι κάτι αλλο συμβαίνει…
το να χρησιμοποιεί η μια εταιρία τις πατέντες της αλλης δεν απαγορευεται. Αρκει να καταβάλει το αντίτιμο για την χρήση αυτων.
όλοι έχουν φακελο πατεντων.
απλα πιστεύω ότι η google κάνει χρήση πατεντων αλλων εταιριών χωρίς να καταβάλει τα αντίτιμα που υποχρεούται.
ε όπως και να το κάνουμε αυτο είναι μεμπτό. Είναι σαν το (τα δικα μου δικα μου και τα δικα σου δικα μου).
δεν είχα ποτέ iPhone αλλα το να λες οτι η apple δεν καινοτομεί και καταφεύγει σε σάπιες τακτικές….
τι να πω, μάλλον δεν παρακολουθείς τα περί τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια…
η νοκια πάντως δε μυνησε την htc για (στογγυλεμενες γωνίες) αλλα για το πατενταρισμενης τεχνολογίας μικρόφωνο που η HTC έχει αντιγράψει επ’ακριβως.
αλλοι πληρωνουν το research και άλλοι το καρπώνονται?
αν αυτο εσύ το λες trolling τότε έχω ειμαι υπέρ του troll.

panosha

Αλέξανδρε, οι απόψεις μου και ολόκληρη η ιστορία είναι γραμμένες στο nextsmartphone.gr. Η παρέμβαση μου εδώ είχε να κάνει με τη διευκρίνιση ότι η Google θα μπορούσε να συμμετέχει στην ομάδα εταιριών που αγόρασαν της πατέντες της Nortel.

alexandros

Well done panosha.
ωραίο άρθρο. Αν και δε διαφωτίζει και πολύ με λεπτομέρειες. Ίσως γιατι δεν έχουν διαρρεύσει.
μακάρι η google να ενδιαφερόταν για την εξέλιξη της τεχνολογίας και μόνο όπως αφηνει η ίδια να εννοηθεί.
απλα προσωπικά δε με πείθει. Αλλα και να μ’επειθε, το να πατάω πάνω σε έρευνες αλλων για να πλουτίσω…. Ε, δεν το κάνει για την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτο… 🙂

Alexis

Ναι αλέξανδρε όντως η apple καινοτόμησε! Πήγε από τις 3,5 ίντσες στις 4. μιλαμε ετη φωτος μπροστα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.