Google Play Store: Κόβεται στα μισά η συνδρομή των apps

, Google Play Store: Κόβεται στα μισά η συνδρομή των apps

H Google ανακοίνωσε ότι το κόστος συνδρομών τρίτων στο Google Play Store θα πέσει στα μισά από την 1η Ιανουαρίου 2022. Το κόστος της προμήθειας ήταν στο 30% μέχρι σήμερα και πλέον πηγαίνει στο 15% από την αρχή του επόμενου έτους.

Εκτιμάται ότι η εν λόγω αλλαγή στην πολιτική χρεώσεων του Google Play Store έχει προκύψει έπειτα από πιέσεις των developers και νομικών κύκλων, με την εταιρεία να δέχεται να παίρνει λιγότερα χρήματα από τις συνδρομές προς τρίτους μέσω του καταστήματος εφαρμογών της. Μία βασική διαμαρτυρία όλων όσων εμπλέκονται στις διαδικασίες και πρόκειται για μία ευρύτερη δυσαρέσκεια που πηγαίνει τόσο προς το Google Play Store, όσο και για το App Store της Apple, είναι ότι τα διαδικτυακά καταστήματα εφαρμογών έχουν συγκεντρώσει υπερβολική δύναμη και έλεγχο πάνω στις διαδικασίες δημοσίευσης εφαρμογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή είχε ως συνέπεια την άνοδο στην αξία των μετοχών κάποιων πολύ δημοφιλών υπηρεσιών που έχουν και τις αντίστοιχες εφαρμογές στο Google Play Store.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Software Google Google Play Store

Google: Πληρώνει 700 εκατομμύρια δολάρια για αγωγή που αφορά το Play Store

Παράλληλα με τη δικαστική μάχη με την Epic Games, η Google είναι σε αντιπαράθεση με 36 πολιτείες των ΗΠΑ και την Περιφέρεια της Κολούμπια.

Software Google Google Play Store

Google Play Store: Νέα λειτουργία για απεγκατάσταση εφαρμογών εξ αποστάσεως

H Google ετοιμάζεται να εισαγάγει μια λειτουργία που θα επιτρέπει στο χρήστη να απεγκαταστήσει εφαρμογές εξ αποστάσεως από το Play Store.

Software Google Google Play Store Play store

Android app καταγράφει τους χρήστες και στέλνει αρχεία ήχου σε server

Ενεργοποίησε εξ αποστάσεως το μικρόφωνο του τηλεφώνου και ηχογράφησε τον χρήστη, συνδέθηκε σε remote server και ανέβασε τα αρχεία ήχου.