Google: Πόσα πλήρωσε στην Apple για να είναι προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Google Apple, Google: Πόσα πλήρωσε στην Apple για να είναι προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Ο αντιπρόεδρος Prabhakar Raghavan κατέθεσε την Παρασκευή ότι η Google πλήρωσε 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 με σκοπό τη διατήρηση της προεπιλεγμένης κατάστασης της μηχανής αναζήτησης και την απόκτηση επισκεψιμότητας, αναφέρει το Bloomberg.

H μερίδα του λέοντος αυτού του ποσού πήγε προφανώς στην Apple, προκειμένου να παραμείνει η προεπιλεγμένη επιλογή αναζήτησης σε iPhone, iPad και Mac.

Ο Raghavan κατέθεσε στο πλαίσιο της αντιμονοπωλιακής αγωγής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της εταιρείας και είπε η διαφήμιση αναζήτησης της Google είχε έσοδα 146,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Το στέλεχος δεν ξεκαθάρισε πόσα από τα 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια πήγαν στην Apple. Ωστόσο, το CNBC αναφέρει ότι μια εκτίμηση από την ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης περιουσίας Bernstein υποστήριξε ότι η Google θα μπορούσε να πληρώσει στην Apple έως και 19 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος για το προνομιακό προνόμιο.

Μια διαφάνεια που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο αποκάλυψε ότι, το 2014, η Google έφερε έσοδα 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αναζήτηση, ενώ πλήρωσε 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Ο Raghavan κατέθεσε ότι οι συνολικές προεπιλεγμένες πληρωμές της Google στις μηχανές αναζήτησης σχεδόν τετραπλασιάστηκαν από το 2014 έως το 2021, ενώ τα έσοδα από διαφημίσεις αναζήτησης τριπλασιάστηκαν. Η Alphabet ανακοίνωσε πρόσφατα τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο και για τους τρεις μήνες που έληξαν την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου, η Αναζήτηση Google απέφερε έσοδα από διαφημίσεις άνω των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατά το τελευταίο έτος, τα έσοδα από την Αναζήτηση ήταν περισσότερα από 165 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι προφανές ότι η Google κάνει μια σοφή επένδυση πληρώνοντας τους κατασκευαστές δισεκατομμύρια για να γίνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές, τους ιστότοπους και τις εφαρμογές τους.

Άλλες μεγάλες πληρωμές γίνονται στη Samsung για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές Galaxy, στη Mozilla ώστε να μπορεί να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox και σε άλλους κατασκευαστές συσκευών, παρόχους ασύρματων δικτύων και πλατφόρμες.

Η Google αντιτάχθηκε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων, υποστηρίζοντας ότι θα έβλαπτε την ικανότητά της να διαπραγματεύεται μελλοντικά συμβόλαια. Ο δικαστής Amit Mehta, που επιβλέπει την υπόθεση, διαφώνησε.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.