Google: Πρόστιμο 177 εκ. δολάρια καλείται να πληρώσει στη Νότια Κορέα

, Google: Πρόστιμο 177 εκ. δολάρια καλείται να πληρώσει στη Νότια Κορέα

Η Google καλείται να πληρώσει 177 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των όρων της αγοράς smartphones στη Νότια Κορέα. Η Google θεωρείται ότι εκμεταλλεύθηκε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά έναντι των ανταγωνιστών της.

Η Αρχή καταπολέμησης του αθέμιτου ανταγωνισμού στη Νότια Κορέα θεωρεί ότι η Google έχει προβεί σε ανάλογες πρακτικές στην τοπική αγορά smartphones, η οποία οδήγησε σε περιορισμούς σε άλλους κατασκευαστές όπως είναι η Samsung και η LG.

Οι Αρχές στη Νότια Κορέα βρίσκουν ότι η Google έθεσε περιορισμούς στη χρήση εφαρμογών από τους ανταγωνιστές της, ειδικά όσον αφορά στις εφαρμογές της Google. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Κομισιόν έχει κάνει αντίστοιχη έρευνα για την Google επί ευρωπαϊκού εδάφους και έχει βρει την Google υπόλογο προστίμου ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.

Στη Νότια Κορέα, γίνεται έρευνα και στο Google Play Store, τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συναλλαγές εκεί, αλλά και οι διαφημίσεις. Η Νότια Κορέα έχει ήδη περάσει σχετική νομοθεσία ώστε να μην χρεώνουν οι κολοσσοί του Internet μεγάλη προμήθεια από τις συναλλαγές που γίνονται μέσω των App Store τους.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.