Google: Πιο κοντά στον κβαντικό υπολογιστή απο ποτέ

Σε μία σημαντική ανακοίνωση όσον αφορά στον τομέα των κβαντικών υπολογιστών προχώρησε η Google, σύμφωνα με την οποία αναπτύσσει ένα κβαντικό αλγόριθμο που μπορεί να λύσει προβλήματα μέχρι και 100.000.000 φορές πιο γρήγορα απο τους συμβατικούς.

Το 2013, η NASA συνεργάστηκε με την Google για την δημιουργία του D-Wave X2, του πρώτου κβαντικού υπολογιστή σε λειτουργία, αν και οι εταιρίες δεν κατάφεραν ποτέ να αποδείξουν οτί το μηχάνημα υπολόγιζε τα αποτελέσματα του με χρήση της κβαντικής μηχανικής. Aυτό σήμερα αλλάζει, μιας και η Google εστιάζει την προσοχή της στην κβαντική ανόπτηση, μία τεχνική που δίνει την δυνατότητα να βρεθεί η “καλύτερη απόφαση” για την επίλυση ενός προβλήματος, χρησιμοποιώντας ένα σετ επιλογών. Mπορεί οι επιστήμονες να ερευνούν εδώ και καιρό τους συγκεκριμένους αλγορίθμους, όμως τους “τρέχουν” μόνο σε συμβατικούς υπολογιστές ενώ η Google ενσωμάτωσε τον αλγόριθμο στον κβαντικό D-Wave και τα αποτελέσματα ήταν κάτι περισσότερο απο ικανοποιητικά.

Για να τεστάρει τον νέο της αλγόριθμο, η Google έβαλε τον D-Wave απέναντι σε συμβατικούς υπολογιστές που έτρεχαν τον ίδιο αλγόριθμο κβαντικής ανόπτησης και τους έδωσε να λύσουν μία συνάρτηση με 1000 δυαδικές μεταβλητές. Το αποτέλεσμα ήταν ο D-Wave να είναι μέχρι και 100 εκ. φορές πιο γρήγορος απο τους άλλους υπολογιστές.

Πρέπει να τονίσουμε οτί είμαστε ακόμα αρκετά μακριά απο έναν λειτουργικό κβαντικό υπολογιστή, παρ’όλα αυτά, έρευνες σαν αυτή μας αφήνουν να ρίξουμε μια ματιά στο μακρινό μέλλον όπου οι συμβατικοί σημερινοί υπολογιστές θα δώσουν τη θέση τους σε υπερυπολογιστές με άγνωστες προς το παρόν δυνατότητες.

Google Quantum computer, Google: Πιο κοντά στον κβαντικό υπολογιστή απο ποτέ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτερης

Και η Apple βγηκε η πιο innovative εταιρεια του 2015 αφηνοντας την Google δευτερη. Τι κβαντικη μηχανικη και βλακειες. 3D touch και 12mp κάμερα με δυνατοτητα 4Κ. Και ας δινει το μικροτερο ποσο σε R&D απ ολες τις ανταγωνιστικες εταιρειες. Σιγα η Google τι εχει κανει: Το Google Car, τα Google Glass, το project Ara, τα Drones κτλ. Apple και ξερο ψωμι. Αντε κι απο του χρονου άλλη μια σειρα με εικονιδια και QHD οθονη…

Manolis
xristos

ναι x bas γτ λεει ψεματα
αμα δν εχεις το μυαλο να σκευτεις οτι εχει δικιο μν μιλας και λες οτι να ναι!!!
κλ τα λεει ο λευτερης απλα η παροπιδες δν σας αφηνουν να δειτε τν αληθεια!!
αντε γεια προβατα!!
+1 στον λευτερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.