Google: Χείρα βοηθείας στη Samsung για το TouchWiz;

Η Samsung έκανε βελτιώσεις στην νέα έκδοση του TouchWiz η οποία βρίσκεται στις νέες συσκευές της, σε γενικές γραμμές είναι πιο εύχρηστη, γρήγορη και η Samsung έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια να γίνει καλύτερο. Όσον αφορά στο UI, έχουμε σαφή πρόοδο και στην απόδοση των συσκευών. Παρόλα αυτά όμως κάποιες βελτιώσεις πρέπει να γίνουν, και κυρίως στη διαχείριση μνήμης.

Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σήμερα, η ίδια η Google φέρεται να αναλαμβάνει να βοηθήσει στο optimization του TouchWiz. Η Google θα αναλάβει να κάνει το TouchWiz καλύτερο όσον αφορά στην επίδοσή του, πράγμα που θα ωφελήσει όχι μόνο τους χρήστες της Samsung, αλλά και γενικά την εικόνα του Android. Αν συμβεί αυτό θα είναι μια win-win κατάσταση και για τους δύο και ας μην είναι stock Android.

Ο άλλος λόγος που η Google ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την Samsung πάνω σε αυτό το θέμα, είναι ότι το TouchWiz είναι η πιο δημοφιλής παραλλαγή του Android παγκοσμίως, οπότε αναπόφευκτα οι χρήστες παραλληλίζουν το αυθεντικό Android και το πως λειτουργεί και αποδίδει, με το Android με TouchWiz skin.

Να θυμίσουμε ότι το 2014, Google και Samsung υπέγραψαν μια συμφωνία η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε την “βαθύτερη συνεργασία τους σε έρευνα και ανάπτυξη τωρινών και μελλοντικών project” και το ότι το Magazine UX της Samsung θα περάσει σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να προωθηθούν περισσότερο οι υπηρεσίες του Google Play.

Αναμένουμε να δούμε αν η φήμη αυτή γίνει πραγματικότητα και τι αποτελέσματα θα φέρει στο TouchWiz. Πως σας φαίνεται μια τέτοια συνεργασία;

google samsung touchwiz, Google: Χείρα βοηθείας στη Samsung για το TouchWiz;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

Καιρός ήτανε. Έχω το s6 edge αλλά ρε σάμσουνγκ το multitasking σου είναι άθλιο. Ναι έχουνε γίνει βελτιώσεις όσον αφορά την απόδοση αλλά θέλει κι άλλο δουλειά. Κατέστρεψε το multitasking ενώ το παίνευε στις συσκευές τις. Είναι πραγματικά άθλιο. Ανοίγεις την 1η εφαρμογή, πατάς το κεντρικό κουμπί κι ανοίγεις και 2η, δεν έχεις κάνει εκκαθάριση απλά δίνω παράδειγμα, ξανμπαίνω στην 1η και την έχει ήδη κλείσει. Η μνήμη ram πάντα στο 84 – 87 %. Και το αποτέλεσμα από όλο αυτό, να χάνει σε ταχύτητα, να κάνει reload και στις πιο απλές εφαρμογές όπως ο dialer, οι ρυθμίσεις και η κάμερα. Εμφανίζονται και στατερ λαγκς αραιά και που, κι αυτό γιατί η ram είναι δεσμευμένη μονίμως. Κινητό του 2015 που πραγματικά φυσάει αλλά χάνει στις λεπτομέρειες. Ανοίγω τις ρυθμίσεις και αφού κάνει reload το 1ο σκρόλινγκ πάνω κάτω έχει λαγκ. Όπως και στον dialer η μπίλια του τηλεφώνου. Κάτι δεν κάνει σωστά. Ελπίζω και είμαι αισιόδοξος ότι τα ξεφτέρια της google θα σώσουν την κατάσταση !

παπαροκάς tiamat

Βασικα ειναι σαν να παραδεχεται την αποδεδειγμενη τοσα χρονια ανικανοτητα της να γραψει κωδικα. Πραγματικα κριμα

rose

Samsung nexus στο 2016 ?Δεν νομιζω η εικονα του android να επιρεαζεται απο το εκτρωμα τ touchwiz αλλα απο το ιδιο το λειτουργικο που παρα ειναι βαρυ για το 80% των ετησιων συσκευων android . Πως το 1,5 και το 1 gb ram να αντεπεξέλθει ?

Panos7GR

Αυτή η εταιρεία αναπτύσει και το Tizen;
Κατάλαβα…

Darth

Μονο μια? ολόκληρη επιχείριση διάσωσης για software τομέα θέλει και οχι μια χείρα

Bloodmaster

Το touchwiz της sams

Σταύρος Χρι

Τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο φαίνονται…
1) Το λειτουργικό είναι πολύ βαρύ για την πλειοψηφία των middle range συσκευών android κάτω από 4πυρινο κι 3 gb ram το λειτουργικό μετατρέπεται σε lagdroid. (minimum specs για lollipop)
2) Σκεφτείτε πώς θα ρουφούσε την μπαταρία αν το κινητό χρησιμοποιούσε real multitasking
πχ 80% της μνήμης σε χρήση (δλδ ανοικτές εφαρμογές) συνεπάγετε παράλληλα κι αυξημένη χρήση CPU συνεπάγεται bye bye 2800mA μπαταρία. Άρα εκει που βγάζουν με το ζόρι μία μέρα θα είχες χρόνο χρήσης τάξης laptop (2,5-3,5 ώρες) το οποίο δεν είναι πρακτικό.

Οι αριθμοί δεν βγαίνουν παιδιά… απλή σκέψη είναι έχεις ένα 3000cc αυτοκίνητο αλλά του πατάς λίγο γκαζάκι για να μην κέει.

Αλέξανδρος

@Σταύρος Χρι φίλε αυτό που λες δεν ισχύει. Οι άλλοι γιατί έχουν πραγματικό multitasking ( δηλαδή δεσμεύουν όσοι χρειάζεται το λειτουργικό και οι εφαρμογές που τρέχουν by default, κάπου στο 1,5gb ram δηλαδή και το άλλο είναι ελεύθερο για τις εφαρμογές που θα ανοίξουν );
Αν ειδικά πούμε από τους πρωτοπόρους που έφεραν τα 4gb ram στο android όπως η Asus με το zenfone 2, δες πόσες εφαρμογές τρέχουν με το Asus και πόσες με τα galaxy s6……. με 4gb ram.
Είναι φάουλ καθαρά της Samsung και αυτό οφείλεται μάλλον στον επεξεργαστή της για να μη σηκώνει θερμοκρασίες γιατί ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε πρόβλημα πάνω στο θέμα και ειδικά σε ναυαρχίδες της Samsung.
Τώρα ότι η κατανάλωση της μπαταρίας ανεβαίνει γιατί οι εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο είναι δεδομένο, αν δε σ’ αρέσει πάρε ios ή wp, η ακόμη βάλε greenify.
Πάντως ότι ανέβηκαν οι απαιτήσεις των specs με το γλειφιτζούρι, θα συμφωνήσω και ειδικά σε ram.

Τέλος για να μιλήσουμε για τα του άρθρου, καλό είναι η google να βάλει ένα χεράκι γιατί η Sammy γενικά με το software δεν το ‘χει. Πέρα από τον tw και οι Rom της είναι πιο laggy από άλλες εταιρείες.

Sotiris

Σταύρο, θες τουλάχιστον 8gb ram για android. Η ενασχόληση σου με τα wp σε έχει κάνει να ξεχάσεις. Επίσης και με τον τετραπύρηνο που λες παίζεται αν θα μπορεί να ανοίξει, ειδικά με Lollipop.

Αλήθεια, πώς θα λειτουργούσε αν οι ανοικτές εφαρμογές έπιαναν το 80 τοις εκατό της μνήμης; Μήπως όπως τώρα που πάλι οι ανοικτές εφαρμογές πιάνουν όσο χώρο τους επιτρέπει η μνήμη γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία του android και γι αυτό δημιουργείται πρόβλημα σε συσκευές μέχρι 1gb ram;

Αφού δεν κατέχετε ούτε τα βασικά, τί το παλεύετε το ρημάδι και γράφετε όσα γράφετε;

Mary

Ωχ παιδια προσεκτικά ετσι, μην του ξαναβρισετε την εταιρεια του του απο πανω θα σας καρυδωσει! Αναφέρει ετσι στο άκυρο και τα windows phone που τα εχει κι άχτι, να δημιουργήσει και καμία κόντρα και σε αυτο το άρθρο και ολα καλά!

Sotiris

Mary. κανένα σχόλιο επί της ουσίας στις ανακρίβειες που γράφτηκαν παραπάνω; Ξέρεις τι είναι ram;

Σταυρός Χρι

Χαχαχαχα Έλα Σοτη συνεχίσε έχεις πολύ πλάκα… Είσαι ο γελοτοποιός μας σε όλα τα άρθρα…
Εντάξει εντάξει μην τσατιζεσαι… Πες μας εσύ σε ακούμε να μαθαίνουμε..

Ας σοβαρευτούμε τώρα… @Αλέξανδρος συμφωνούμε… Εγω μίλησα λόγο εμπειρίας με την Samsung. Οσο αναφορά άλλες εταιρίες δεν ξέρω κατά πόσο αξιοποιούν όλη την μνήμη κι κατά πόσο κρατανε σε μπαταρία…
Δεν νομίζω να κλείνουν οι εφαρμογές λόγο θερμοκρασίας επεξεργαστή μου φαίνεται παρατραβηγμένο… Μια custom rom θα μπορούσε να μας πει την αλήθεια…
Πάντως το meizu MX 4 ενός φίλου μου κάνει πραγματικο multi tasking γεμιζοντας μέχρι κι 1,9 gb ram χωρίς να κλείνει εφαρμογές σε ρουτ mode… Βέβαια άνετα μπορείς μετά να το χρησημοποιησεις σαν φουρνο ή σόμπα για το χειμώνα…

MANOS

Σταύρος Χρι

Τα πράγματα είναι όντως πιο απλά από όσο φαίνονται αλλά εσύ η τα έχεις μάθει λάθος η είσαι άσχετος.
Το ΚΑΘΑΡΌ Android μια χαρά νεράκι τρέχει και multitasking σηκώνει σε midrange συσκευές με 2/4 πυρήνες και 1GB Ram.
πχ moto g 2nd generation με lollipop κτλ.

Η samsung έχει το πρόβλημα με UI της χρόνια τώρα

MANOS

TEST

VasilisA3

Εγω μολις διαπίστωσα οτι μετα απο το τελευταίο update που εγινε στο A3, έχει φτιάξει το memory management και πλεον μου κρατάει 10 εφαρμογές ενεργές!!!! Το εχει διαπιστώσει κανεις άλλος?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.