Google: Στα ανώτατα στελέχη δίνει από 1 εκ. δολάρια αφού αρνήθηκε να αυξήσει τις αμοιβές των εργαζομένων

Google, Google: Στα ανώτατα στελέχη δίνει από 1 εκ. δολάρια αφού αρνήθηκε να αυξήσει τις αμοιβές των εργαζομένων

Google, Google: Στα ανώτατα στελέχη δίνει από 1 εκ. δολάρια αφού αρνήθηκε να αυξήσει τις αμοιβές των εργαζομένων

Η Google δίνει σε τέσσερα από τα κορυφαία στελέχη της σημαντική αύξηση στις αμοιβές τους, αυξάνοντας τους μισθούς τους από 650.000 δολάρια σε 1 εκατομμύριο δολάρια. Αυτό συμβαίνει λίγες εβδομάδες αφότου η εταιρεία είπε στους υπαλλήλους της ότι δεν θα προσαρμόσει(αυξήσει) αυτόματα τους μισθούς για να ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός. Οι νέοι μισθοί στελεχών αποκαλύφθηκαν σε κατάθεση της SEC.

Τα στελέχη που λαμβάνουν τους μισθούς 1 εκατομμυρίου δολαρίων είναι η οικονομική διευθύντρια Ruth Porat, ο ανώτερος αντιπρόεδρος Prabhakar Raghavan (ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αναζήτηση Google), ο ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής επιχειρήσεων Philipp Schindler· και ο πρόεδρος των παγκόσμιων υποθέσεων και επικεφαλής νομικός διευθυντής Kent Walker. Και τα τέσσερα στελέχη δικαιούνται «να συμμετάσχουν σε ένα ετήσιο πρόγραμμα μπόνους το πολύ 2.000.000 $, με βάση τη συνεισφορά τους στην απόδοση της Google έναντι των κοινωνικών και περιβαλλοντικών της στόχων για το 2022», σύμφωνα με την κατάθεση. Σε κάθε άτομο έχουν επίσης χορηγηθεί βραβεία μετοχών με αξία-στόχους που ανέρχονται σε εκατομμύρια δολάρια.

Η Google είναι πολύ επιτυχημένη οικονομικά αυτή τη στιγμή — σημείωσε το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο με κέρδη-ρεκόρ τον Οκτώβριο. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος αποζημιώσεων της Google είπε στους εργαζόμενους τον Δεκέμβριο ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να κάνει προσαρμογές στους μισθούς λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Οι αυξήσεις δόθηκαν επίσης την ίδια στιγμή που η Google έχει εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με υπαλλήλους για κατηγορίες ότι απολύθηκαν παράνομα το 2019. Οι υπάλληλοι σχεδιάζουν να καλέσουν έναν από τους αποδέκτες του νέου μισθού 1 εκατομμυρίου δολαρίων, τον Κεντ Γουόκερ, για να καταθέσει ως μάρτυρας. Οι εργαζόμενοι φαίνεται επίσης να είναι δυσαρεστημένοι με τις φαινομενικά διαφορετικές πολιτικές της εταιρείας για την απομακρυσμένη εργασία, όταν πρόκειται για υψηλότερα στελέχη. Τον Ιούλιο, ο ανώτερος αντιπρόεδρος για την τεχνική υποδομή Urs Hölzle ανακοίνωσε ότι θα μετακομίσει στη Νέα Ζηλανδία, κάτι που δύο υπάλληλοι είπαν στο CNET ότι είναι κλασικό παράδειγμα ανώτερου στελέχους.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.