Google: Θα πληρώσει 11 εκ. δολάρια Αμερικής για ηλικιακές διακρίσεις

Google, Google: Θα πληρώσει 11 εκ. δολάρια Αμερικής για ηλικιακές διακρίσεις

Το 2015 κατατέθηκε μία αγωγή κατά της Google, η οποία κατηγορούσε την εταιρεία πως έκανε ηλικιακές διακρίσεις. Πάνω από 200 άτομα αρνήθηκαν την ευκαιρία να δουλέψουν στην εταιρεία γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο.

Την αγωγή την ξεκίνησε ο Robert Heath, ένας άντρας 60 ετών, ο οποίος σύμφωνα με τον υπεύθυνο στρατολόγησης της Google ήταν ένας ιδανικός υποψήφιος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η Google δέχθηκε συμβιβασμό που απαιτεί να πληρώσει περίπου $11 εκατομμύρια. Ωστόσο, η συγκεκριμένη συμφωνία δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τον δικαστή της υπόθεσης.

Ενδιαφέρον είναι ότι στην αγωγή αναφερόταν πως το 2013 η μέση ηλικία ενός υπαλλήλου της Google ήταν τα 29 έτη, ενώ η μέση ηλικία ενός προγραμματιστή στην Αμερική ήταν τα 40 έτη.

Ο Heath ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας κλήσης ένας μηχανικός της Google θεώρησε ότι η λέξη “byte” σημαίνει ρητά οκτώ bits. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει σε παλαιότερα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία έχουν μεγέθη byte από 6 έως 40bits. Ο Heath ισχυρίστηκε ότι αυτό μεταφραζόταν ως ηλιακή προκατάληψη.

Επιπλέον, ο Heath ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, ο μηχανικός της Google είχε έντονη προφορά, η οποία γινόταν χειρότερη εξαιτίας της επιμονής του μηχανικού να χρησιμοποιήσει μεγάφωνο και όχι ακουστικό.

Ακόμη, ως μέρος της συνέντευξης του ζητήθηκε να πει προφορικά αποσπάσματα κώδικα στα οποία εργαζόταν, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσε να τα στείλει σε ένα απλό Έγγραφο Google. Ο Heath ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία της συνέντευξης αντανακλούσε μια πλήρη αδιαφορία για τους ηλικιωμένους, που ίσως έχουν κάποια απώλεια ακοής.

Η Google έλυσε τα δικαστικά της προβλήματα με τον Heath τον Δεκέμβριο του 2018. Την αγωγή τη συνέχισε η πενηντάρα Cheryl Fillekes, η οποία πέρασε από συνέντευξη στην Google τέσσερις φορές. Κατά τη διάρκεια μιας από αυτές, της ζητήθηκε να σημειώσει τις ημερομηνίες αποφοίτησης της, ώστε τα άτομα που θα της έπαιρναν συνέντευξη να γνωρίζουν την ηλικία της.

Αν εγκριθεί ο συμβιβασμός τότε λέγεται ότι από τα 11$ εκατομμύρια, τα $2,75 θα πάνε στους δικηγόρους, $35.000 θα πάρει ο κάθε ένας από του 227 συμμετέχοντες στην αγωγή, με την Fillekes να παίρνει $10.000 παραπάνω ως ο κύριος ενάγων.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.