Google: Ξεκινά η λειτουργία του υποθαλάσσιου καλωδίου που συνδέει ΗΠΑ με Ιαπωνία

Το 2014 η Google είχε ανακοινώσει πως θα συμμετείχε στη δημιουργία υποθαλάσσιου καλωδίου το οποίο θα συνέδεε ΗΠΑ & Ιαπωνία. Σήμερα ξεκινά η λειτουργία του.

Η επένδυση της Google ήταν της τάξης των 300 εκατομμυρίων δολαρίων και το υποθαλάσσιο καλώδιο που συνδέει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και συγκεκριμένα το Oregon με την Ιαπωνία και τις πόλεις Chiba και Mie έχει μήκος 9.000 χιλιομέτρων. To χαϊδευτικό όνομα του καλωδίου είναι Faster και προσφέρει ταχύτητες που φτάνουν τα 60 terabits το δευτερόλεπτο, δηλαδή σχεδόν 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερα από τις ταχύτητες που επιτυγχάνουν τα καλωδιακά modem.

Για τη δημιουργία του καλωδίου η Google συνεργάστηκε με τις εταιρείες Global Transit, China Telecom Global, Singtel, China Mobile International και KDDI, ενώ την κατασκευή του ανέλαβε η Ιαπωνική NEC. Το νέο καλώδιο αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις ταχύτητες πρόσβασης στην Ασία αλλά και στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ όπως το San Francisco, το Los Angeles και το Seattle.

Google, Google: Ξεκινά η λειτουργία του υποθαλάσσιου καλωδίου που συνδέει ΗΠΑ με Ιαπωνία

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.