Η Google βρίσκεται υπό έρευνα για το πώς μεταχειρίζεται τις μαύρες υπαλλήλους

, Η Google βρίσκεται υπό έρευνα για το πώς μεταχειρίζεται τις μαύρες υπαλλήλους

Το Υπουργείο Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια (DFEH) εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η Google αντιμετωπίζει τις μαύρες γυναίκες υπαλλήλους της, σύμφωνα με έκθεση του Reuters. Η έκθεση αναφέρει ότι η ρυθμιστική αρχή έκανε ερωτήσεις στους υπαλλήλους σχετικά με την παρενόχληση και τις διακρίσεις, αφού έλαβε επίσημες καταγγελίες.

Η έκθεση δεν κάνει καμία αναφορά στο DFEH που απήγγειλε κατηγορίες κατά της Google, όπως έκανε με την Activision Blizzard και αναφέρει ότι οι συνεντεύξεις που διεξάγονται δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι η Google θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κατηγορίες.

Σύμφωνα με μια έκθεση για το diversity της εταιρείας, που δημοσίευσε η Google νωρίτερα φέτος, οι μαύρες γυναίκες αποτελούν περίπου το 1,8 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της και αποχωρούν από την εταιρεία με ποσοστά υψηλότερα από τα κανονικά. Στην έκθεση, η εταιρεία είπε ότι είχε «περιθώριο βελτίωσης» όσον αφορά τη διατήρηση των υποεκπροσωπούμενων υπαλλήλων.

Έχουμε ακούσει για ζητήματα που σχετίζονται με τις διακρίσεις από πρώην υπαλλήλους. Νωρίτερα αυτό το έτος, μια αγωγή εναντίον της Google από τέσσερις πρώην γυναίκες υπαλλήλους έλαβε καθεστώς ομαδικής αγωγής, με τις γυναίκες να ισχυρίζονται ότι λάμβαναν χαμηλότερα μπόνους και μισθούς από τους άντρες. Η εταιρεία έγινε επίσης πρωτοσέλιδο αφού η ηθικολόγος της τεχνητής νοημοσύνης Timnit Gebru ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε αντίποινα και απολύθηκε επειδή ζήτησε από την εταιρεία να είναι πιο διαφανής με τη διαδικασία έκδοσης χαρτιού. (Η Gebru λέει ότι αντιμετώπισε απώθηση από την εταιρεία σχετικά με τη δουλειά της επειδή επέκρινε τα γλωσσικά της μοντέλα.) Μια άλλη γυναίκα μέλος της ομάδας ηθικής τεχνητής νοημοσύνης της Google απολύθηκε επίσης αφού είπε ότι έψαξε το email της για αποδείξεις ότι η Gebru αντιμετωπίζει διακρίσεις.

Σε μια δήλωση μέσω email στο The Verge, η εκπρόσωπος της Google Shannon Newberry είπε ότι η εταιρεία έχει επενδύσει σε προγράμματα διατήρησης για να κάνει την Google ένα πιο φιλόξενο μέρος για τους μαύρους υπαλλήλους. Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη δήλωση παρακάτω.

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε εργαζόμενος βιώνει την Google ως χώρο εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και έχουμε επικεντρωθεί στην δημιουργία ισότητας για την κοινότητα των Μαύρων της Google. Για παράδειγμα, το 2020 ήταν η μεγαλύτερη χρονιά μας για την πρόσληψη Μαύρων+ υπαλλήλων της Google στις Η.Π.Α.—τόσο συνολικά όσο και σε ρόλους τεχνολογίας—και έχουμε κάνει επίσης επενδύσεις στα προγράμματα διατήρησης και τις πρακτικές μας για να βοηθήσουμε τους μαύρους υπαλλήλους να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν στην Google. Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε σε αυτό το σημαντικό έργο και θα διερευνήσουμε διεξοδικά τυχόν ανησυχίες, για να βεβαιωθούμε ότι ο χώρος εργασίας μας είναι αντιπροσωπευτικός και δίκαιος για όλους.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.