Google: Ξεκινά η εξέταση από το Ευρωδικαστήριο

, Google: Ξεκινά η εξέταση από το Ευρωδικαστήριο

Από την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ξεκινά η εξέταση της Google από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη δημιουργία τραστ. Εάν η Google βρεθεί ένοχη, τότε θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 5.15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Ευρωπαϊκές Αρχές εκτιμούν ότι η Google εκμεταλλεύτηκε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά, λόγω του Android, με σκοπό να συνάψει προνομιακά συμβόλαια με κατασκευαστές smartphones και εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη. Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται ότι η Google έχει κάνει χρήση της ηγετικής της θέσης για να ενισχύσει την κυριαρχία της στον τομέα της αναζήτησης από τις mobile συσκευές σε σχέση με ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης.

Η επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, έχει εισηγηθεί την επιβολή ενός προστίμου ύψους 5.15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Google, σε περίπτωση που εντοπιστεί παραβίαση των κανόνων αντιτραστ της Ένωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί για τέτοιους λόγους στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η όλη διαδικασία της εξέτασης της Google αναμένεται να διαρκέσει 5 ημέρες. Εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόμοια έρευνα έχει ξεκινήσει για την Google και το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.