Ετοιμάζεται ειδικό μητρώο για τα e-shops στην Ελλάδα

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή θέλει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ηλεκτρονικές αγορές. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά σε κάποιες συγκεκριμένες δράσεις μια εκ των οποίων είναι η κατάρτιση εξειδικευμένου Μητρώου Ηλεκτρονικών Καταστημάτων.

Στην σχετική ανακοίνωση το ΣΕΠΕ αναφέρει ότι στόχος είναι η καταγραφή όλων των απαιτούμενων στοιχείων των ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops) που λειτουργούν στη χώρα μας, έτσι ώστε να γίνει η εξαγωγή ποσοτικών στοιχείων τα οποία θα υποστηρίζουν την πολιτική μας.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, κατά την πρώτη – μετά από πέντε χρόνια – συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή, επεσήμανε ότι στόχος είναι η κατάρτιση ενός κώδικα δεοντολογίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αναφερόμενος ειδικότερα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τόνισε ότι στρατηγικός στόχος της Πολιτείας είναι να συμβάλλει στην ούτως ή άλλως αξιοσημείωτη δυναμική που καταγράφει το e-commerce στην Ελλάδα.

Το σκεπτικό είναι ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να ευνοήσει την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη διάχυση της καινοτομίας και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, μπορεί να ωφελήσει και τους καταναλωτές, αυξάνοντας τόσο τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους, όσο και τη διαφάνεια των συναλλαγών. «Απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας εθνικής στρατηγικής γύρω από την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας.

greek e-shops register, Ετοιμάζεται ειδικό μητρώο για τα e-shops στην Ελλάδα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

κατά 99% θέλουν να επιβάλουν νέους φόρους και δεν ξέρουν από που για αυτό και ψάχνονται…

Γιάννης

Darth +1
Σιγά μη θέλουν να αυξήσουν τις επιλογές των καταναλωτών,είναι ήδη άπειρα. Σίγουρα για φόρους γίνεται.

Γιώργος...

Να ανοίξουν το paypal πρώτα , που μας έχουν αποκλείσει από τον κόσμο (εσωτερικό και εξωτερικό) και μετά η συζήτηση για την ανάπτυξη του εμπορίου ..!!!

NZ

Φίλε @Γιώργο, το paypal λειτουργεί κανονικά. Τουλάχιστον σ’ εμένα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στις αγορές μου.

Konstantinos

Τον κ. Παπαδεράκη τυχαίνει να τον γνωρίζω επειδή είμαστε συντοπίτες. Δεν πρόκειται για φόρους. Πρόκειται για καλύτερη εκπροσώπηση των καταναλωτών.

Αυτό που η Λορένα δεν λέει στο άρθρο είναι πως με αυτή την είδηση ενημέρωσε για είσπραξη προστίμου περί τα 1.5 εκατομ. ευρώ σε τράπεζες και και αεροπορικές εταιρείες. Τα πρόστιμα είχαν επιβεβαιωθεί από τους προηγούμενους αλλά κανείς δεν έκανε το ελάχιστο για να τα εισπράξει.

Ξέρω την αγανάκτησή σας που βιώνω στην οικογένειά μου αλλά δεν είναι όλοι σατανάδες.
Ειδικά τα e-shop πρέπει να έχουν ένα πλαίσιο λειτουργίας ώστε να είναι καλυμμένος ο καταναλωτής και όχι να μένουμε στις αξιολογήσεις του skroutz.

Επίσης η Λορένα δεν αναφέρει πως το όργανο συνεδρίασε 5 χρόνια μετά σύστασή του για πρώτη φορά!!

Konstantinos
Konstantinos

και επειδή μιλάμε για έναν άνθρωπο από το χώρο της εκπαίδευσης με ιστορία στο χώρο. googlarete παπαδεράκης-πρόστιμα-1381-εκατ-ευρώ-από
για την ομιλία του που είναι αξιόλογη.

Γιώργος...

Φίλε NZ δεν ξέρω πως τα καταφέρεις, πάντως από Ebay καμία αγορά δεν γίνεται . Το μήνυμα είναι συνέχεια το ίδιο :

We couldn’t complete your purchase, because the card issuer declined the card MasterCard x-2707.

Jim

Φίλε Γιώργο 13.32 δουλεύω στο help center του PayPal. Παρακαλώ γράψε και τα υπόλοιπα νούμερα να σε βοηθήσω καθώς και τα τρία του CVS.
Καλές γιορτές σε όλους.

jim

Πουτ@ν@ Κέβιν Μίτνικ !!!!!

eddy

Καταρχας το pay pal δουλευει με american expres καρτες……να πατε να βγαλεται μια καρτα american expres.. Oσω για τα e-shop θα πρεπει να γινει μια ποιο σωστη ενημερωση και οχι ενα απλο αθρο,θα επρεπε να ειναι πανω πανω μονιμος αυτο το αρθρο! Καταρχας τα e-shop τα skrutzoμαγαζα δουλευουν τα ποιο πολλα απο αυτα με παρεμποριο……απατεωνιες με σωστες στημενες βιτρηνες (((με συσκευες που πανε για χωρες σχεδον χωρις προδιαγραφες, αλλα με δειχτη ακτινοβολιας στα υψη,αλλα με προβλημα σε καποια λειτουργεια που δεν ειναι εμφανη,αλλα με αποτυχια υλικου σε καποιο σημειο η μυγμα,υλικα τα οποια απλως τα εχουν λιωσει χωρις να υπαρχουν προδιαγραφες για καρκινοπαθη ειτς αλλες αποστηρωσεις))) Παμε τωρα και στο αλο σημειο που ειναι παλι σοβαρο και αφορα ολους εμας που θελουμε ενα κοινωνικο κρατος και ενα κρατος που να τα περνει απο ολους!!! Τα ποιο πολλα καταστηματα αυτα δεν αποδιδουν φορο ουτε ετην εισαγωγη ουτε στην εξαγωγη……. με χρηση tax free και εταιρικων τριγωνικον τημολογιον!!!!! Σο συνολο αυτος που ειναι χαμενος ειμαστε το συνολο ολοι εμεις.. 1-Γιατι αποδηδουμε φορο το οποιο δεν παιει στην στο κρατος μας!! 2-Γιατι κλεινουμε δυστηχως σοβαρες υγειης επειχηρισεις και εταιριες οι οποιες δεν μπορουν να αντεξουν τον ανταγωνισμο,κλεινωντας στελνουν και μια δεδακα ατομως σπιτια… Συνέχεια »

Darth

@Konstantinos όλα ετσι ξεκινάνε τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα…
για καλύτερο ξεκινάει (στα χαρτιά) με φόρους και αυξήσεις τελειώνει…(καθώς πλέον κανένας υπουργός και γενικός κανένα πρόσωπο δεν αποφασίζει.. απλά εκτελεί εντολές από το Βερολίνο.. και το Βερολίνο εκτελεί εντολές απο τα αφεντικά τους τους ευραιους…)

so…………. εδω είμαστε και θα δουμε τι θα γίνει

Γιώργος...

Jim μια και είσαι στα πράγματα είναι ατομικό το πρόβλημα , γιατί είχα μια επικοινωνία με την τράπεζα και μου είπαν ότι είναι στο σύστημα το θέμα και βασικά στα capital control που απευθύνεται σε όλους…?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.