H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Apple Car, H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε αυτή την εβδομάδα μια απαιτούμενη ειδοποίηση στην πολιτεία της Καλιφόρνια, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια, οι εργοδότες πρέπει να δίνουν στους υπαλλήλους και τους εκπροσώπους της πολιτείας προειδοποίηση 60 ημερών πριν από μια εκδήλωση μαζικών απολύσεων.

Οι υπάλληλοι που αναφέρονται βρίσκονται σε πολλά κτίρια που χρησιμοποιούνται από την Apple γύρω από τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, η οποία βρίσκεται κοντά στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο. Αρκετές από αυτές τις τοποθεσίες φημολογούνταν ότι σχετίζονται με την ανάπτυξη του Apple Car στο παρελθόν, επομένως είναι πιθανό αυτές οι απολύσεις να σχετίζονται με την απόφαση της Apple να σταματήσει τις εργασίες για το έργο αυτοκινήτου.

Η Apple τερμάτισε επίσημα την ανάπτυξη του Apple Car τον Μάρτιο. Περίπου 2.000 εργαζόμενοι που εργάζονταν στο Apple Car ενημερώθηκαν ότι το έργο τελείωσε εκείνη την εποχή και η Apple ξεκίνησε τη διαδικασία μετακίνησης ορισμένων από αυτούς να εργαστούν στην τεχνητή νοημοσύνη υπό τον John Giannandrea και σε άλλα σχετικά τμήματα.

Σε άλλους υπαλλήλους δόθηκε 90 ημέρες για να υποβάλουν αίτηση για ανοιχτές θέσεις εντός της εταιρείας, αλλά η Apple προσέλαβε μηχανικούς υλικού και σχεδιαστές αυτοκινήτων ενώ εργάζονταν στο Apple Car και αυτοί οι υπάλληλοι μπορεί να μην είχαν δεξιότητες που να ισχύουν για άλλα έργα.

Η Apple επίσης πρόσφατα τερμάτισε την ανάπτυξη των εσωτερικών οθονών microLED, επομένως ορισμένες από τις απολύσεις μπορεί επίσης να σχετίζονται με την απόφαση να διακοπεί αυτή η εργασία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Ειδικότερα για την ενημέρωση σας :
1) 5 άτομα στον τομέα συμπλέκτη & ο clutch supervisor
2) 5 άτομα στον τομέα εξάτμισης & ο exhaust supervisor
3) 150 άτομα στον τομέα αμαξώματος & ο frame supervisor
4) 150 άτομα στον τομέα μηχανής & o engine supervisor
5) 50 άτομα στον τομέα σαλονιού & αξεσουάρ & o interior design supervisor + infotainment supervisor
6) 50 άτομα στον τομέα φρένων & breaking supervisor
7) 50 άτομα στον τομέα ανάρτησης και τιμονιού & ο suspension & steering supervisor

Οι υπόλοιποι είχαν δευτερεύοντες ρόλους όπως ταπετσαρίες, ζάντες, βαφή , ηχοσύστημα , μονώσεις , καλώδια aircondition , πριτσίνια , τσιμούχες , μανσόν , ψυγείο, μπουζί, πλατίνες, καρβουνάκια , καρμπυρατέρ , i-book service ,στεγανότητα ( Μέχρι IP45 Το χαμε φτάσει..) , πιτσιλιστίρι , ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ

υ.Γ Καλό ΣΚ κ αν τα πράγματα δε πάνε καλά με το Ρομπότ , το project ξαναζωντανεύει με έκτακτη στρατολόγηση κ αναθέρμανση μετοχής και Hype!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Φήμες ότι θα υιοθετήσει το χρωματιστό πίσω τζάμι που είδαμε στο iPhone 15

Tο επερχόμενο iPhone 16 θα υιοθετήσει το ίδιο χρωματιστό πίσω τζαμάκι που βλέπουμε στα μη-Pro μοντέλα iPhone 15.

Games Apple Fortnite iPad

To Fortnite θα έρθει και στα iPad στην Ευρώπη αφού η ΕΕ αναγνώρισε ως “gatekeeper” το iPadOS

Μετά την είδηση πως η Apple θα πρέπει να φέρει αλλαγές στο iPad, η Epic Games ανακοίνωσε πως πρόκειται να κάνει διαθέσιμο το Fortnite.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.