H Apple επιτρέπει στους υπαλλήλους να μιλούν για διακρίσεις και κατάχρηση

Apple, H Apple επιτρέπει στους υπαλλήλους να μιλούν για διακρίσεις και κατάχρηση

Η Apple δεν θα απαγορεύει πλέον στους υπαλλήλους να μιλούν ανοιχτά για θέματα παρενόχλησης και διακρίσεων στο χώρο εργασίας. Η εταιρεία μοιράστηκε τα νέα μετά από μια ανασκόπηση των συμφωνιών, οι οποίες προηγουμένως απέκλειαν τις συζητήσεις γύρω από τις συνθήκες εργασίας.

Οι μέτοχοι της Apple ψήφισαν υπέρ της έγκρισης της ανεξάρτητης αξιολόγησης τον Μάρτιο, αφού η εταιρεία απέτυχε να κάνει τις προτεινόμενες αλλαγές στις ρήτρες απόκρυψης πέρυσι. Η πρωτοβουλία είχε την υποστήριξη της Nia Impact Captal, του συνασπισμού Διαφάνεια στις Συμφωνίες Εργασίας (TEA) και του Ifeoma Ozoma, του χορηγού του Silenced No More Act που προστατεύει τους εργαζόμενους που μιλούν για παρενόχληση και διακρίσεις στο χώρο εργασίας.

Η Apple αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να μιλούν ελεύθερα για τις συνθήκες εργασίας τους, συμπεριλαμβανομένης της παρενόχλησης και των διακρίσεων». Προσθέτει ότι ένας ανεξάρτητος κριτής βρήκε μόνο διατάξεις που θα μπορούσαν να «ερμηνευθούν ως περιοριστικά της ικανότητας ενός ατόμου να μιλήσει για μια τέτοια συμπεριφορά» σε «περιορισμένες περιπτώσεις» και ότι η Apple έχει «δεσμευτεί να μην επιβάλλει αυτούς τους περιορισμούς και να κάνει βελτιώσεις και διευκρινίσεις στο μέλλον». Η εταιρεία περιλαμβάνει ήδη γλώσσα από το Silenced No More Act της Καλιφόρνια σε συμφωνίες χωρισμού για υπαλλήλους σε όλες τις ΗΠΑ.

Η χρήση των ρητρών απόκρυψης από την Apple προκάλεσε τον έλεγχο αφού η Cher Scarlett, διοργανώτρια #AppleToo και πρώην μηχανικός της Apple, αποχώρησε από την εταιρεία και την κατηγόρησε ότι εμπλέκεται «σε καταναγκαστική και κατασταλτική δραστηριότητα που επέτρεψε την κατάχρηση και την παρενόχληση των διοργανωτών προστατευμένης συντονισμένης δραστηριότητας». Όπως σημειώνεται από δημοσίευμα του Insider, η Scarlett ισχυρίστηκε ότι η Apple την εμπόδισε να μιλήσει λεπτομερώς για την αποχώρησή της από την εταιρεία στο πλαίσιο συμφωνίας χωρισμού. Μήνες αργότερα, μια ομάδα ταμίας κάλεσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διερευνήσει εάν η Apple χρησιμοποιεί τα NDA της για να φιμώσει τους εργαζόμενους.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.