H Apple κυριάρχησε στην αγορά των tablets το 2021

iPad, H Apple κυριάρχησε στην αγορά των tablets το 2021

iPad, H Apple κυριάρχησε στην αγορά των tablets το 2021

Η κυριαρχία του iPad της Apple θεωρείται πλέον κάτι δεδομένο, αλλά τα δεδομένα του 2021 επιβεβαιώνουν το τι συμβαίνει. Πάντως, τα προβλήματα στην τροφοδοσία των εργοστασίων φαίνεται ότι δεν ήταν ικανά να επηρεάσουν την κυριαρχία του iPad.

H Canalys αναφέρει ότι οι αποστολές iPad στην αγορά συνεχίζουν να κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος στις συνολικές αποστολές tablets, παρόλο που εμφανίζονται πολύ σημαντικές καθυστερήσεις στην παράδοση προϊόντων από τη στιγμή της παραγγελίας μέχρι και την απόκτηση του προϊόντος από τον αγοραστή, λόγω των γνωστών προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η ζήτηση tablets έχει πτωτική πορεία, αλλά και πάλι το iPad πρωταγωνίστησε σε 19 εκατομμύρια αποστολές, παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις οι παραδόσεις προϊόντων εμφανίζουν καθυστερήσεις έως και 9 εβδομάδων.

Στην περίπτωση των υπολογιστών, τώρα, η HP είχε ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 30%, με την Apple να βρίσκεται μέσα στο Top 5. Τα στοιχεία δείχνουν, πάντως, ένα ενδιαφέρον για την αγορά των PC, κάτι που δείχνει να συνεχίζεται από την έναρξη της πανδημίας και έπειτα, καθώς δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple iPad iPad Pro

Apple OLED iPad Pro: Μειώθηκαν οι παραγγελίες κατά 20-30%

Ένα νέο ρεπορτάζ από την εφοδιαστική αλυσίδα υποστηρίζει ότι η Apple μείωσε τον αριθμό των παραγγελιών OLED iPad Pro κατά 20-30%.

Gear Apple iPad

Apple iPad: Αναμένεται ενημέρωση για όλη τη γκάμα το επόμενο έτος

Η Apple σχεδιάζει να ενημερώσει ολόκληρη τη σειρά iPad της μέσα στο 2024, όπως αναφέρει ο αναλυτής του Bloomberg Mark Gurman.

Gear Apple Apple iPad iPad

Apple iPad 10: Ανακοινώθηκε με υποστήριξη eSIM στην Κίνα

Η Apple μόλις ανακοίνωσε μια ενημερωμένη έκδοση του iPad 10ης γενιάς με υποστήριξη eSIM στην ηπειρωτική Κίνα.

Smartphones Apple Apple iPad iPad

Το Resident Evil Village για iPhone 15 Pro και iPad κυκλοφορεί στις 30 Οκτωβρίου

Το Resident Evil Village θα κυκλοφορήσει για iPhone 15 Pro και iPad στις 30 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η Capcom.