H ARM προχωρά σε απολύσεις μετά την αποτυχία της εξαγορά

ARM, H ARM προχωρά σε απολύσεις μετά την αποτυχία της εξαγορά

ARM, H ARM προχωρά σε απολύσεις μετά την αποτυχία της εξαγορά

Η ARM εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε γενναίες περικοπές του προσωπικού της που θα αγγίξουν σε ποσοστό έως και το 15%. Η συγκεκριμένη πολιτική εκτιμάται ότι έρχεται ως συνέπεια μετά την αποτυχία εξαγοράς από την NVIDIA.

To φημολογούμενο deal μεταξύ NVIDIA και ARM δεν προχώρησε μετά από την παρέμβαση των ρυθμιστικών Αρχών. Η αποτυχία ολοκλήρωσης της εξαγοράς εκτιμάται ότι θα έχει ως συνέπεια μια σειρά απολύσεων, με σχεδόν 1000 άτομα να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους στην ARM. H εταιρεία αυτή τη στιγμή απασχολεί συνολικά 6400 άτομα, με τα 3500 από αυτά να βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε email προς τους εργαζόμενους, που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα The Telegraf, η CEO της εταιρείας Rene Haas έγραφε:

This is going to be a tough time for everyone, so I want to be clear on why we are doing this. ”To be successful in the opportunities we have ahead of us, we need to be more disciplined about our costs and where we’re investing […] To Stay Competitive, we need to remove duplication of work now that we are one Arm: stop work that is no longer critical to our future success; and think about how we get work done. It’s essential that we focus on activities that will move our strategy forward at pace.

Η Softbank στην οποία ανήκει αυτή τη στιγμή η ARM, σημειώνει απώλειες από το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει η εξαγορά με την NVIDIA, ενώ έχει ανακοινώσει ότι θα φέρει την ARM στο Χρηματιστήριο, προκειμένου να καταφέρει να αντλήσει κεφάλαια και να ισοσκελίσει έτσι ένα μέρος των απωλειών που έχει δει μετά από την αποτυχία του deal εξαγοράς.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.