H Google είδε άνοδο στις πωλήσεις χάρη στα Pixel 3a και 3a XL

Google, H Google είδε άνοδο στις πωλήσεις χάρη στα Pixel 3a και 3a XL

Μία νέα αναφορά της Counterpoint Research έδειξε ότι η σειρά των Google Pixels είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες σειρές smartphone στην Αμερική. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό οφείλεται στις πωλήσεις των Google Pixel 3a.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2019 και σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο το 2018 η αμερικανική αγορά smartphone είχε συνολική μείωση 1,5%. Όμως, η Google και η OnePlus ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι με ετήσια αύξηση 88% και 152%, αντίστοιχα. Στην ετήσια αύξηση της Google μεγάλο ρόλο έπαιξαν η οικονομική σειρά smartphone Pixel 3a και Pixel 3a XL.

Google, H Google είδε άνοδο στις πωλήσεις χάρη στα Pixel 3a και 3a XL

Τα νέα αυτά δεν αποτελούν ιδιαίτερη έκπληξη αφού η σειρά των Pixels προσφέρει μοναδική εμπειρία Android, με άμεσες ενημερώσεις, δύο χρόνια υποστήριξη και υψηλής ποιότητας hardware, με εκπληκτικες κάμερες. Βέβαια, παρά την εντυπωσιακή άνοδο πολλοί είναι αυτοί που δίσταζαν να αγοράσουν ή να δοκιμάσουν συσκευές της Google εξαιτίας τις απαγορευτικής τιμής τους.

Η OnePlus από την άλλη, κυκλοφόρησε φέτος το πιο ακριβό smartphone της, το οποίο προσφέρει εκπληκτικά και ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά σε μία πολύ πιο προσιτή τιμή από άλλα flagships. Για να μπορέσει να προσφέρει τα OnePlus 7 στην Αμερική, η εταιρεία συνεργάστηκε με την T-Mobile, κάτι που ξεκάθαρα ενίσχυσε τις πωλήσεις των συσκευών.

Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες νικητές, άλλες γνωστές εταιρείες, όπως η LG και η Samsung, είδαν τις πωλήσεις στην Αμερική να μειώνονται σε σχέση με πέρυσι. Βέβαια, όλα αυτά δεν αποτελούν έκπληξη, διότι γενικότερα η αγορά των smartphones περνάει κρίση, διότι οι χρήστες προτιμούν να αλλάζουν συσκευή λιγότερο συχνά από ότι παλαιότερα.

Google, H Google είδε άνοδο στις πωλήσεις χάρη στα Pixel 3a και 3a XL

Σύμφωνα με την Counterpoint Research, ανεξάρτητα από την επιτυχία της Google και της OnePlus, το κορυφαίο σε πωλήσεις smartphone στην Αμερική είναι το iPhone XR, η οικονομική έκδοση του flagship της Apple.

Google, H Google είδε άνοδο στις πωλήσεις χάρη στα Pixel 3a και 3a XL

Στις άλλες τέσσερις θέσεις της πεντάδας δεν θα βρούμε κάποια συσκευή της OnePlus ή της Google, αντιθέτως τη λίστα συμπληρώνουν τα Apple iPhone 8, Apple iPhone XS Max, Samsung Galaxy S10 Plus και Samsung Galaxy S10.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS

Βρε βρε και τα φθηνότερα pixel να πουλάνε περισσότερο από τις ναυαρχίδες.. Ποιος το περίμενε.. 😂Πέρα από τη πλάκα είναι καλή είδηση ότι ακόμα και στην Αμερική ξυπνάνε και ζητάνε καλύτερη τιμή στη συσκευή που αγοράζουν. Ίσως αυτό τους βάλει σε σκέψεις για τις τιμές των μεγάλων .

Baioss

Λογικό. Όταν υπάρχει η OnePlus που κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά στα updates και τα φθηνότερα Android One στην αγορά, μόνο για μια πολύ καλη κάμερα, δε θα πας σε pixel των 1000+ ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.