H Google υλοποιεί το Desk Sharing – Tα κέρδη για την εταιρεία

Google, H Google υλοποιεί το Desk Sharing – Tα κέρδη για την εταιρεία

H Google ζητά από τους υπαλλήλους του Cloud να μοιράζονται τα γραφεία τους επικαλούμενη την «προβληματική αγορά ακινήτων», σε μία πρωτοποριακή λύση για τη μείωση των εξόδων.

Το νέο μοντέλο Desk Sharing ή αλλιώς κοινής χρήσης γραφείου θα ισχύει στις πέντε μεγαλύτερες τοποθεσίες του Google Cloud στις ΗΠΑ και συμβαίνει έτσι ώστε η εταιρεία «να μπορεί να συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη του Cloud». Ως αποτέλεσμα, ορισμένα κτίρια θα εκκενωθούν.

Οι υπάλληλοι μπορεί να έρθουν άλλες ημέρες, αλλά εάν το κάνουν σε μια ημέρα που δεν έχει οριστεί, θα χρησιμοποιήσουν τον λεγόμενο «χώρο υπερχείλισης». Εκτός από τα πιο αργά μοτίβα επιστροφής στο γραφείο μετά την πανδημία, η εταιρεία – κολοσσός έχει επιβραδύνει τις προσλήψεις και έχει απολύσει 11.000 υπαλλήλους τον Ιανουάριο.

Ένας εκπρόσωπος της Google εξήγησε: «Από την επιστροφή μας στο γραφείο, πραγματοποιήσαμε έρευνες με υπαλλήλους του Cloud για να εξερευνήσουμε διαφορετικά υβριδικά μοντέλα εργασίας και να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση της καλύτερης εμπειρίας. Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι οι υπάλληλοι της Google στο Cloud εκτιμούν την εγγυημένη προσωπική συνεργασία όταν βρίσκονται στο γραφείο, καθώς και την επιλογή να εργάζονται από το σπίτι μερικές ημέρες κάθε εβδομάδα. Με αυτό το feedback, αναπτύξαμε το νέο μοντέλο επιστροφής, το οποίο μας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιούμε τους χώρους πιο αποτελεσματικά».

Η κίνηση έρχεται καθώς η Google μειώνει το αποτύπωμά της σε ακίνητα εν μέσω ευρύτερης μείωσης του κόστους. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη προσδιορίσει τις περιοχές ή τα κτίρια που σχεδιάζει να «εκκενώσει».

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.