H HP εξαγοράζει την Poly (πρώην Plantronics)

HP, H HP εξαγοράζει την Poly  (πρώην Plantronics)

HP, H HP εξαγοράζει την Poly  (πρώην Plantronics)

H εξαγορά της πάλαι πότε Plantronics και πλέον Poly από την HP θεωρείται ότι δεν αφορά μόνο στην αγορά των ακουστικών. Το συγκεκριμένο deal βγάζει από τα ταμεία της HP το ποσό των 3.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η HP δήλωσε ότι το μεγάλο αυτό deal που της στοίχισε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποσκοπεί στο να ενισχύσει την παρουσία της στο πεδίο της υβριδικής εργασίας, δηλαδή στα ακουστικά, αλλά και στα συστήματα βιντεοδιασκέψεων που γνωρίζουν άνθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022, ενώ δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές εάν η Poly θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητο brand μετά την εξαγορά.

Η αλλαγή από την Plantronics σε Poly είχε ως στόχο την αλλαγή του στόχου της εταιρείας, από την προσφορά συσκευών ήχου και αξεσουάρ smartphones για προσωπική χρήση, στη δραστηριοποίηση σε μία αγορά συσκευών για χρήση σε επιχειρήσεις, όπως είναι οι κάμερες και ο ήχος στις βιντεοδιασκέψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Plantronics ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που είχαν παρουσιάσει Bluetooth ακουστικά. Το 2018 είχαν γίνει άκαρπες συζητήσεις μεταξύ της Poly και της Logitech για πιθανή συγχώνευση, αλλά έπρεπε να έρθει το 2022 για να γίνει η εξαγορά της Poly από την HP.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.