H Huawei μπορούσε να παρακολουθεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN στην Ολλανδία

, H Huawei μπορούσε να παρακολουθεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN στην Ολλανδία

Μία αναφορά από την Ολλανδία ισχυρίζεται ότι η Huawei είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί συνομιλίες στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN. Ολλανδική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμα και το κινητό τηλέφωνο του Ολλανδού Πρωθυπουργού.

Τόσο η KPN όσο και η Huawei ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχει συμβεί κανένα περιστατικό παρακολούθησης ή παράνομης χρήσης της εν λόγω δυνατότητας, αλλά και μόνο η ύπαρξη της δυνατότητας αυτής είναι ικανή να εγείρει αρκετά ερωτηματικά για το ρόλο που παίζει ο κατασκευαστής του hardware στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές που χρησιμοποιούνται σε μία χώρα.

Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN χρησιμοποίησε υλικό της Huawei το 2009. Μία έρευνα ρίσκου έδωσε αρκετά ανησυχητικά αποτελέσματα, σε τέτοιο βαθμό που οι Αρχές την κράτησαν μυστική από το κοινό. Τα κινητά τηλέφωνα των 6.5 εκατομμυρίων συνδρομητών της KPN, συμπεριλαμβανομένων και των αριθμών του Πρωθυπουργού, άλλων αξιωματούχων και αρκετών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας, θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο παρακολούθησης συνομιλιών με την κακόβουλη χρήση του εξοπλισμού της Huawei.

H Huawei εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα περιστατικό παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών στην Ολλανδία, στην οποία δραστηριοποιείται εμπορικά τα τελευταία 15 χρόνια.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ovelix

Ε ναι… είναι λογικό οι Κινέζοι να θέλουν να παρακολουθούν τους Ολλανδούς, είναι γνωστό εξάλλου πως οι Κινέζοι σκοπεύουν να εισβάλλουν (στρατιωτικά) στην Ολλανδία (αχαχαχα). Επίσης γιατί κάτι μου λέει πως αυτήν η ανώνυμη αναφορά από την Ολλανδία που ισχυρίζεται χωρίς να δίνει στοιχεία ακούει στο όνομα Apple/Samsung ??? Ευτυχώς που οι εμπορικοί συνεργάτες Apple/Samsung κατάφεραν και εξαφάνισαν την κακή Huawei και μπορούμε επιτέλους να αγοράζουμε Smartphone’s των 1.500€ χωρίς φορτιστή στην συσκευασία και να με παρακολουθούν μόνοι οι Αμερικανοί γιατί όταν σε παρακολουθούν οι Κινέζοι δεν έχεις καλό σήμα και κόβεται η γραμμή.

Κώστας Βλαχάκης

Το αναφέρουν μεγάλες εφημερίδες και site όπως https://www.telegraph.co.uk/technology/2021/04/18/new-huawei-fears-dutch-mobile-eavesdropping/
Που βρίσκεται η αλήθεια δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Σίγορα πάντως η ανάγνωση για τον φορτιστή στο κουτί είναι απλουστευμένη.

Kosmas

Όποιος πιστεύει πως δεν έχουν δυνατότητα να ακούν και να παρεμβαίνουν οι κατασκευαστές hardware σε όλα τα δίκτυα πλανάται πλάνην. Σας το λέω εγώ που έχω πατέρα ΟΤΕτζή προ DT, όταν τα “μηχανήματα” ήταν της ALCATEL

Ovelix

Αν κάποια πολυεθνική εταιρία ή κρατικός οργανισμός θέλει να παρακολουθήσει τις συνομιλίες σου το κάνει είτε έχεις SmartPhone Huawei, είτε Apple, είτε Samsung είτε Xiaomi, είτε Sony κλπ και τα μηχανήματα του δικτύου είτε είναι Huawei, είτε Apple, είτε Samsung είτε Xiaomi, είτε Sony κλπ. Όλα αυτά κρύβουν άλλα από πίσω, για εμένα το πιστεύω μου είναι ότι κρύβεται εμπορικός ανταγωνισμός, αν εξαφανίσω τον ανταγωνιστή μου τις πωλήσεις του θα τις κερδίσω εγώ.

Ovelix

Κώστα εννοείται πως πραγματικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αλήθεια, απλά και μόνο επειδή αυτοί που θα κέρδιζαν και κέρδισαν από το Ban τις Huawei είναι η Apple/Samsung που συνεργάζονται εμπορικά και δεκαετίες κιόλας κάνουμε υποθέσεις, σκέψεις βάζοντας και χιούμορ με λίγη σάλτσα μέσα για να γίνεται και λίγο τζέρτζελος.

Chris_BMW

Εδώ γίνεται αναφορά κατασκοπείας από μεγάλα σάιτ και εφημερίδες και ο μέσος Έλληνας πιστεύει πως την Huawei την έχουν στην μπούκα γιατί θα ήταν πρώτη στα κινητά .

Το ξανά γράφω, στα κινητά …

Aggelos

Το Facebook η Google και η Apple δεν μας παρακολουθούν καθόλου. Μόνο η Huawei.

Kosmas

Αποκάλυψη και για Ελλάδα.. Μεγάλη εταιρεία 5G μπορούσε να παρακολουθεί συνδρομητές Vodafone και μάλιστα έδινε δυνατότητα και σε τρίτους. Επίσης πολλοί πέθαναν όταν βγήκαν αυτά στη δημοσιότητα
(Google Siemens σκάνδαλο υποκλοπών, και πλέον και με Novartis)
Zàijiàn που λένε και οι κινέζοι

SUPS 👨‍⚖️

Η κινεζολαγνεια δινει και παιρνει στα σχολια…Σε μια χωρα την Κινα που εχουν ΑΠΑΓΟΡΕΥTΕΙ ολα τα social media για να προστατυεται η κυβερνηση, οπου οι ξενες επιχειρησεις ΔΕΝ εχουν δικαιωμα στη κατοχη ειτε επιχειρησεων ειτε οτιδηποτε αλλο, σε μια ουσιαστική δικτατορια βγαινουν εδω και μας λενε ”ε αφου μας παρακολουθουν ολοι ας μας παρακολουθει και η Huawei τι εγινε” και της ”κανανε πολεμο οι ανταγωνιστες”….Αλλος λεει οτι κανουν 1500 τ κινητα σημερα εξαιτιας του ban λες και ξεχασε ποσο εκανε το p30 pro οταν βγηκε ή ποσο κανουν οι ναυαρχιδες της xiaomi και της oneplus σημερα..Εχετε τοσο κομπλεξ με σαμμυ κ apple που παραβλεπετε το γεγονος οτι και οι κινεζοι ΟΕΜ κανουν ακριβως τα ιδια σαν την apple&samsung του 2012 …Καμια ελπιδα…

Aggelos

Ευτυχώς που η “καλή” Apple έχει μόνο το δακτυλικό αποτύπωμα , το πρόσωπο , όλα τα τραπεζικά δεδομένα (Apple pay) και τα δεδομένα αναζητήσεων ( Siri) και όχι οι κακοί Κινέζοι οι οποίοι δεν σου ζητάνε ΤΊΠΟΤΑ από όλα αυτά.
Ειλικρινά δεν το πιστεύω ότι υπάρχουν το 2021 άτομα τόσο αφελή.

SUPS 👨‍⚖️

είπα εγώ ότι είναι Αγία η apple και κάθε Apple???Από το κόμπλεξ σας βάζετε λόγια σε άλλους…. Ξαναδιάβασε τι έγραψα και μετά σχολίασε.

SUPS 👨‍⚖️

διαβάζεις τι γράφω ή θελεις να βγάλεις το άχτι σου για την apple? Yπερασπίστηκα την apple σε αυτα που εγραψα?Βγαλτε λιγο τα οπαδικα γυαλια και διαβασε τι γράφω.

Bob

Αυτοί θέλουν να επιβάλουν το κόμμα τους παντού. Έτσι φαντάζονται δλδ! Ας ‘ξηλώσουν ‘ τους εξοπλισμούς τους από παντού ν τελειώνουμε μ’αυτους!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.