Business

H Κίνα σε αναζήτηση εργατών για την κατασκευή μονάδων της Apple

H Apple έχει ήδη παραδεχτεί ότι οι αποστολές των μοντέλων iPhone 14 Pro για το τρέχον τρίμηνο θα μειωθούν λόγω προβλημάτων στις εγκαταστάσεις της Foxconn στο Zhengzhou στην Κίνα. Αυτή την περίοδο η κινέζικη κυβέρνηση ζητά από βετεράνους του στρατού και μέλη του Κομμουνιστικού κόμματος να βοηθήσουν στη στρατολόγηση εργαζομένων για το εργοστάσιο της Foxconn στο Zhengzhou.

Ο στρατός έχει γνωστοποιήσει ότι προχωρά σε στρατολόγηση νεοσύλλεκτων και μελών του κομμουνιστικού κόμματος. Τα ποσά των ποσοστώσεων είναι άγνωστα, όπως και η αποζημίωση που θα λαμβάνουν οι προσλήψεις για κάθε νέο εργαζόμενο που εγγράφεται. Η Κίνα λέει σε αυτούς τους βετεράνους και τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος να «ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης» και «να βοηθήσουν στην επανέναρξη της παραγωγής».

Πριν από δύο εβδομάδες η Foxconn ανακοίνωσε ένα νέο μπόνους σχεδιασμένο να προσελκύει νέους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι που έφυγαν από την Foxconn μεταξύ 10 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου θα λάβουν εφάπαξ μπόνους 69 $ εάν επιστρέψουν στο εργοστάσιο. Οι νέοι εργαζόμενοι θα αμείβονται με 4 $ την ώρα. Σε όσους επέστρεψαν μέχρι τα μέσα αυτού του μήνα υποσχέθηκαν επιπλέον 420 $ εάν τα καταφέρουν τουλάχιστον 30 ημέρες.

Το εργοστάσιο του Zhengzhou είναι συνήθως υπεύθυνο για την παραγωγή του 50% των παγκόσμιων μονάδων iPhone. Η παραδοχή της Apple σχετικά με το έλλειμμα παραγωγής νωρίτερα αυτό το μήνα περιλάμβανε την ακόλουθη δήλωση: “Πλέον αναμένουμε χαμηλότερες αποστολές iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max από ό,τι αναμέναμε και οι πελάτες θα έχουν μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για να λάβουν τα νέα τους προϊόντα.”

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.