Sony Xperia 1 VI: Leak δίνει λεπτομέρειες για τις κάμερες, το chipset και την μπαταρία

Sony Xperia 1 VI, Sony Xperia 1 VI: Leak δίνει λεπτομέρειες για τις κάμερες, το chipset και την μπαταρία

Η Sony αναμένεται να αποκαλύψει το Xperia 1 VI στην εκδήλωσή της στις 17 Μαΐου και τώρα μια νέα φήμη μας δίνει λεπτομέρειες για το flagship smartphone.

Tο Xperia 1 VI, λοιπόν, θα τροφοδοτείται από το Snapdragon 8 Gen 3 SoC της Qualcomm. Θα συνοδεύεται από ultrawide κάμερα 16 mm, κύρια κάμερα 24 mm (48 mm με οπτικό ζουμ 2x) και κάμερα τηλεφακό zoom 85-170 mm.

Η κάμερα ζουμ προχωρά περισσότερο από αυτή του Xperia 1 V που έφτασε τα 125 mm, αλλά οι άλλες προδιαγραφές φαίνονται πανομοιότυπες. Η κύρια κάμερα του Xperia 1 VI θα υποστηρίζει macro φωτογραφία και η Sony υποστηρίζει ότι η ποιότητα της εικόνας θα πρέπει να συναγωνίζεται αυτή των φωτογραφικών μηχανών “πλήρους μεγέθους”.

Η μεγάλη επανάσταση θα φτάσει στο λογισμικό και μετά από χρόνια χρήσης πολλαπλών εφαρμογών κάμερας, αυτή τη φορά θα υπάρχει μόνο μία νέα εφαρμογή κάμερας, εμπνευσμένη προφανώς από τις κάμερες της σειράς Alpha της Sony. Το Xperia 1 VI θα έχει επίσης “τεχνολογία εκτίμησης ανθρώπινης πόζας” δανεισμένη από τη σειρά Alpha, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε με ακρίβεια σε θέματα ακόμα και είναι σκοτεινά τα πρόσωπα. Θα υπάρξει επίσης μια νέα εφαρμογή Video Creator που θα απλοποιήσει την παραγωγή βίντεο.

Το Xperia 1 VI θα διατηρήσει την υποδοχή ακουστικών 3,5 mm και τα ηχεία του θα προσφέρουν προφανώς βελτιωμένα μπάσα και ευκρίνεια. Το τηλέφωνο έχει παγωμένο τζάμι στο πίσω μέρος και θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο και “πλατινένιο ασημί”.

Ο συχνά φημολογούμενος ευρύτερος λόγος διαστάσεων της οθόνης φέρεται να είναι 19,5:9 και το πάνελ OLED φημολογείται ότι είναι 1,5 φορές πιο φωτεινό από αυτό στο Xperia 1 V. Το πάνελ θα έχει επίσης μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης, φυσικά, που κυμαίνεται από 1 Hz έως 120 Hz. Ο ρυθμός δειγματοληψίας αφής είναι 240 Hz.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας λέγεται ότι είναι 5.000 mAh και κάποια αναβαθμισμένη ενσωματωμένη τεχνολογία υγείας μπαταρίας φαινομενικά επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της κυψέλης σε τέσσερα χρόνια. Το τηλέφωνο θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

Σε “επιλεγμένες περιοχές”, αν αγοράσετε το Xperia 1 VI, θα λάβετε δωρεάν streaming ταινιών Sony Pictures για ένα χρόνο, καθώς και έως και πέντε τίτλους ταινιών με remaster με βίντεο IMAX και ήχο DTS, οι οποίοι θα βελτιστοποιηθούν για το τηλέφωνο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

Το τηλέφωνο έχει παγωμένο τζάμι στο πίσω μέρος

πρωτη φορα μαθαινω για “παγωμενο” γυαλι. Μηπως ο ξενος δημοσιογραφος το μπερδεψε με τον τεχνικο ορο tempered glass ??

Sonyman

Όχι… ο αγγλικός όρος είναι “frosted glass” , είναι αυτό το θολό τζάμι που το κάνουν είτε με αμμοβολή είτε με χημική επεξεργασία. Απλά όποιος έγραψε το άρθρο ..έκανε μεταφραση google 😉

Sonyman

Αντώνη το παγωμένο είναι η σωστή “απόδοση” του όρου απλά στα Ελληνικά ναι, ακούγεται και αυτό κάπως. Μάλλον “θολό” είναι η καλύτερη προσέγγιση στην αγγλική λέξη..

Ιωάννης

Συνεχές οπτικό ζουμ από άλλο πλανήτη!
Μας το χαλάει με την αναλογία οθόνης αλλά τη να κάνουμε αφού δεν ξέρει εκεί έξω ο καταναλωτής να την εκτιμήσει..
Περιμένουμε με αγωνία τα επίσημα!
Οι προφήτες που είναι;
Ξανά κινητό;
Χαθήκαμε εμείς που αγαπάμε λόγο των τρολς.. Αυτοί ακόμα να το χωνέψουν μήπως;
Προφήτευε ο τιαματ ότι θα κλείσει..
Αλλά πάλι το κορυφαίο θα έχει!
Που είναι όλοι;
Μια δήλωση έστω για τις ατυχείς προβλέψεις…
Άλλοι παίξανε τα λεφτά τους! Τα χάσανε!
Μία συγνώμη σε αυτούς έστω

Δημητρης

Γιατί άραγε δεν έγραψες μουφα αριθμούς όπως στο άρθρο με την Apple, έχοντας ως πηγή την φανταστική επίσκεψη σου στη Sony?
Τι να κάνουμε το κινητό?
Πρώτον ανακοινώνεται τώρα και λανσάρεται σε 2-3 μήνες…
Δεύτερον άπατο θα παει…

Τώρα τα έβαλες με τον καταναλωτή που δεν ξέρει να εκτιμάει? Αχουτο μωρέ…έλα να σε κάνουμε μια ομαδική αγκαλίτσα να σταματήσεις την κλάψα που δεν ξέρεις τι γίνεται στη Sony και έχετε φτάσει στον πάτο…
Είσαι τυχερός!!! Πολύ τυχερός!!! Πάρα μα πάρα πολύ τυχερός…που έχεις γινει μέτοχος σε εταιρία που έχει και από αλλού εσοδα…εάν είχε μόνο από τα κινητά θα σου έλεγα εγώ τι σημαίνει “κλεισιμο”

Διόρθωσε τη φράση “περιμένουμε με αγωνία τα επισημα” σε “περιμενω”

Sonyman

Θέλω και εγώ αγκαλίτσα.. μου άρεσαν τα κινητά με 7+ ίντσες οθόνη αλλά ο κόσμος δεν ξέρει να εκτιμάει.. απαπα….

Δημητρης

Εσύ την έχεις την αγκαλίτσα διότι είσαι αντικειμενικος!!!
Εκλαψα στα γελια με το σχόλιο σου!!! Δεν σε μπορώ…αχαχαχα

Ιωάννης

Το οτι συνεχιζεις να απαντας νομιζωντας οτι με ταπωνεις.. Μονο εμενα επιβαιβεωνει για οσα εχω γραψει!
Σου ζητανε ευγενικα μην απαντας εσυ οχι! Μονο κατι 15χρονα με σοβαρα θέματα εχουν τετοια συμπεριφορα και οι τροφιμοι ψυχιατρείου..
Μας λες πάλι εδω ως απαντηση οτι λεω ψεμματα, υπερβολες σε αριθμους και πολλα άλλα..
Η μανία σου σε αριθμους και υπερβολες καλό να μένει στον εγκέφαλο σου..
Οπως το τραγικο που ξεστομισες πριν 2 μηνες οτι κυκλοφορησαν σε ολο το πλανητη 600 μοντελα για το 2023!
Τοσα σχεδον είναι μονο τα copy paste μοντελα των κορυφαιων σε πωλησεις iphone και samsung!
Θα εκλεινε αν δεν ειχε τα υπολοιπα κομματια που την κανουν sony μας λες!
Για αυτον ακριβως τον λογο τα συγκεκριμενα smartphones ειναι και τα κορυφαια! Γιαυτο και τα αγαπαμε!
Γιατι ολα μαζι αυτα εχουν δωσει και απο κάτι!
Πηγαινουν δλδ τοσο καλα θες να μας πεις ολα τα sony προιοντα?
ΑΝ πηγαιναν ολα τοσο καλα θα ειχε η sony 100 δις αξία?
100 δις τα βγαζει η nvidia σε μια στιγμη και τα χανει σε αλλη μια

Δημητρης

Βρε συ, δεν έχεις ούτε την νοημοσύνη ούτε το υπόβαθρο να κατανοήσεις τι γράφω. Σε αυτό να συμπεριλάβεις πως ότι σου γράφω από αριθμούς το κάνω με πηγές και εσένα η μοναδική σου πηγή είναι η φανταστική σου επίσκεψη στη Sony (αυτό τα λέει ολα). Συν πως τα ταπιδια (αριθμοί όπως λες εσύ) έρχονται ως απάντηση στους δικούς σου, με πηγές/ αναφορές (αμφιβάλω αν θα κατανοήσεις τη συγκεκριμένη πρόταση).  ΥΓ1: έχω δύο email που χρησιμοποιώ εκ των οποίων το ένα με αφήνει να περνάνε τα σχόλια μου χωρίς έγκριση και το άλλο με έγκριση από τον Κώστα. Σε οποιαδήποτε απάντηση προς εσένα ειδικά, χρησιμοποιώ πάντα εκείνο που απαιτεί έγκριση από Κώστα (εύχομαι αυτό να το κατανοήσεις). ΥΓ2: Εν κατακλείδι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου τα κινητά της Sony είναι κορυφαία αλλά ο κόσμος δεν ξέρει να τα εκτιμάει. Άρα άπατο θα πάει και αυτό. Δεν τα λέω εγώ, εσύ τα λες… Για να το κατανοήσεις καλύτερα θα σου γράψω ένα σεντόνι παρμένο από τη ζωή…πάντα πίστευα πως μέσω εύστοχων παραδειγμάτων ίσως βοηθηθεί ένας συνομιλητής που δεν το έχει. Λοιπόν…Ο Ιωάννης είναι ένα παιδί άβγαλτο, αθώο, με καλή καρδιά το οποίο σε σχέση με τα άλλα αγόρια δεν έχει κάποιο ανταγωνιστικό… Συνέχεια »

Ιωαννης

Βλέπεις απαντάω χρησιμοποιώντας λέξεις που χρησιμοποιείς οπως το ταπώνεις!
Δε γίνεται όμως να το κάνω αυτό συνέχεια!
Οι λόγοι 2!
Ο πρώτος ότι δε γίνεται να συνεχισω να μιλαω για πολυ ακόμα χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους εκφράσεις και δεύτερον διότι έχεις ξεφύγει τελείως χρησιμοποιώντας μάλιστα παραδείγματα συνεχώς προσβλητικά και εκτός τόπου και χρόνου!
Αλλα οι γιατροί φταίνε! Εκεί στα κέντρα ασθενών γιατί σας αφήνουν ανοιχτά τα Wi-Fi και τα κινητά..
Μπαινω γράφω ένα σχόλιο για τα χαμένα τρολ που προφήτευαν το κλείσιμο των Xperia απο το μακρινό 2015!
Και πετάγεται το κορυφαίο όλων και λέει τα κουφά του!
Δε καταλαβαίνω όμως ακόμα γιατί προφήτευαν τέτοιου είδους πράγματα!
Δεν ήξεραν ότι η μαμά Sony που βγάζει κατι άπειρα δις δεν θα την αφήσει να κάνει κατι τέτοιο;
Γιατι δεν τους τα έλεγες;
Πως έκαναν τέτοιου είδους προβλέψεις; δεν λάμβαναν όλες τις παραμέτρους υπόψην τους;
Η lg που έκλεισε τα κινητά οικονομική βοήθεια από τη μαμά lg? Γιατί δεν πήρε; Δεν ήταν καλή κόρη;
Η Lumia οικονομική βοήθεια από τη μαμά Microsoft;
Κακη κόρη και αυτή;
Που είναι η πηγή σου για να μας επιβεβαιώσεις ποσα smartphone κατασκευάστηκαν;

Δημητρης

Πριν προχωρήσουμε στην απάντηση όλων των ερωτημάτων που θέτεις ας αποσαφηνίσουμε ένα σημαντικό ερώτημα που έθεσες πιο πριν για να κατανοήσουμε όλοι με τι άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Το συγκεκριμένο θεματάκι έχει να κάνει με την εξής πρότασή σου:

Οπως το τραγικο που ξεστομισες πριν 2 μηνες οτι κυκλοφορησαν σε ολο το πλανητη 600 μοντελα για το 2023!

Τοσα σχεδον είναι μονο τα copy paste μοντελα των κορυφαιων σε πωλησεις iphone και samsung!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση σου ανέπτυξα το σκεπτικό μου με πηγή/ αναφορά και στο πολλαπλασίασα κιόλας (γεγονός που δεν έπρεπε να το κάνω). Να υπενθυμίσω πως σύμφωνα με τα λεγόμενά σου ο αριθμός των διαφορετικών μοντέλων για το 2023 είναι 10000 διαφορετικά μοντέλα κινητών τα οποία σε επόμενο σχόλιο σου έγιναν 7397.
Θα ήθελα μία τεκμηριωμένη απάντηση βάσει αναφορών/ πηγών.
Το Link του άρθρου για να το δουν όλοι είναι το εξής:
https://techblog.gr/mobile/apple-pleon-o-megalyteros-kataskeyastis-smartphones-ston-kosmo/

Σε περίπτωση που δεν μπορείς να τεκμηριώσεις τα λεγόμενά σου με χρήση πηγών/ αναφορών τότε τίθεται θέμα αξιοπιστίας σου.

Ιωάννης

Απάντηση όλων; Που είναι; Κόλλησες με το 7347! Νομιζεις ότι αυτό σε συμφέρει ε; Παιδάκι εκτός από θέματα υγείας έχεις και σοβαρά θέματα γνώσης! Όταν μας βρίσκεις στο ίντερνετ μια σελίδα που αναφέρει ελάχιστες συσκευές και έρχεσαι μετά, πολλαπλασιάζεις με ότι σε συμφέρει.. Αξιολόγηση δε ξες να κάνεις; Οτι βλακεια διαβάσεις.. Αντε γιούρια! Το χαφτεις; Αν σε πω να φυτέψεις μια ντομάτα τη θα κάνεις θα μπεις στο ίντερνετ και ότι βλακεια διαβασεις θα πας να το κάνεις; Εσείς σε λίγο θα ρωτάτε τον γουγλη αν και πότε θα πρέπει να πάτε τουαλέτα και πόσο κάνει 1+1! Το μυαλό να βάλεις και να σκεφτεί δε μπορείς να το κάνεις; Μας λες τόσο καιρό για γνώσεις πάνω σε διάφορους τομείς και ότι εμείς που αγαπάμε sony δε ξέρουμε που παν τα 4! Να σκεφτεί το μυαλό σου 100 εταιρίες να έχει η Κίνα γνωστές σε σένα και μένα ή μη! 10 η Ινδία, Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Κορέα, Ταϊβάν, Χονγκ-Κονγκ, Ινδονησία, Βιετνάμ! Όλη η Ασία μπορεί να έχει περισσότερες από 200 εταιρίες από 10 να βάλεις κατα μέσο όρο στη καθεμιά έχεις κατευθείαν 2 χιλιάδες στη χειρότερη των περιπτώσεων! Βάλε Αμερική, Ευρώπη, Αφρική και Αυστραλία! Μπορεί να μιλάμε για πολλές χιλιάδες μοντέλα! Το… Συνέχεια »

Δημητρης

Δεν πιστεύω να εξαφανιστείς και να μη δώσεις απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα το οποίο όχι μόνο δεν τεκμηρίωσες στο άρθρο της Apple αλλά το χρησιμοποίησες κιόλας στο συγκεκριμένο άρθρο επιμένοντας πως έχεις και δίκιο. Αναμένουμε με ανυπομονησία πως τα διαφορετικά μοντέλα για το 2023 είναι 7000+ (συμπεριλαμβανομένων και των ανύπαρκτων εταιριών όπως Caterpillar, Sony κ.α.). Δεν πιστεύω να θεωρείς πως διαφορετικά κινητά τηλέφωνα είναι το ίδιο μοντέλο με διαφορετικό χρωματάκι (ροζ, φούξια κλπ)? Εκεί θα κλάψω…όχι τπτ άλλο διότι σε περίπτωση που το χρησιμοποιήσεις υπάρχει σχολιο σου που αναφέρεις πως τα διαφορετικά κινητά που βγάζει κάθε χρόνο η Sony είναι 2-3. Εάν όμως παίζει και το χρωματάκι τότε είτε είναι αναξιόπιστα τα προηγούμενα σχόλιά σου για τη Sony. Τίθεται όπως μπορείς εύλογα να κατανοήσεις πολλά σημαντικά ζητήματα αξιοπιστίας σου!!! Και φυσικά δεν πιστεύω να ξαναχρησιμοποιήσεις ως πηγή την φανταστική/ εικονική επίσκεψή σου στη Sony. ΥΓ1: Οι αριθμοί δεν είναι φιστίκια!!! Δεν είναι στραγάλια!!! Ούτε κουφέτα!!! Είμαι περίεργος όμως να δω πως θα τεκμηριώσεις τον αριθμό των διαφορετικών κινητών (7000+) λαμβάνοντας υπόψη πως η Xiaomi, μία εταιρία με τα περισσότερα διαφορετικά μοντέλα που βγάζει ανά έτος, λάνσαρε περίπου 11 διαφορετικά μοντέλα το 2023 και 16 διαφορετικά το 2022. Άντε να βάλω… Συνέχεια »

Ιωάννης

Ειρωνεύεσαι συνεχώς ε;
Συνέχεια προσβολές…
Καλά το πας!
Μία διεύθυνση να βάλεις κάπου αν μπορείς σε ένα σχόλιο να έρθουμε από εκεί να μας ειρωνευτεις κ από κοντά!
38 smartphones ανακοίνωσε η τσαγιομι για το 2023!
Χρώματα λες;
Μαζί με χρώματα φτάνουμε τα 200+
Αμα θες μέτρα κ αυτά!
Τρελό είσαι κάνεις ότι θέλεις!
Μπορώ να αλλάξω κάτι;

Δημητρης

Δεν λεω, απλα υποθετω οτι μπορει να το εχεις σκεφτει και αυτο.Τελικά παίζουν και τα χρωματακια? Πως βγαίνουν 7300 διαφορετικά κινητά ακόμα να τα τεκμηριώσει. Έτσι θα πείσεις? Που είναι τα 7300 διαφορετικά κινητά για το 2023 Ιωάννη που θες να με πείσεις πως η Sony είναι δύναμη και βγάζει κινητήρες όταν δεν μπορείς να πείσεις για τα λεγόμενα σου? Που είναι οι πηγες/ αναφορές? Γι αυτό πασα μου μέχρι να μας πείσεις για το πως προέκυψαν τα διαφορετικά 7300 κινητά το 2023 όταν παραδέχεσαι πως η Xiaomi έβγαλε τελικά 38 κινητά το 2023, αυτά που γραφεις και λες τα θεωρώ μουφα (και δυστυχώς δεν είμαι μόνο εγώ όπως κατανοώ και από το σχόλιο σου στο άλλο άρθρο της Sony). ΥΓ1: και ήλπιζα πως θα έγραφες κάτι τεκμηριωμένο…κρίμα…το παιδί έχει δελτίο, ξερει!!! ΥΓ2: Δεν το πάω μόνο καλά. Το πάω τέλεια!!! Σε άρθρο της Sony έχω βγάλει τον μεγαλύτερο υποστηρικτη της ως άκυρο.Πως λέει μουφα πράγματα. Το τεκμηρίωνω απόλυτα και σου γράφω ξεκάθαρα πως η Sony θα παει για άλλη μια φορά απάτη και στο τομέα των κινητών είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. ΥΓ3: εάν δεν μπορείς να τεκμηριώσεις με πηγες πες το μας με πράξεις πως βγαίνουν τα 7300 κινητά. Ξέρεις, πολλαπλασιασμο,… Συνέχεια »

Δημητρης

Κάτι που ξέχασα. Βρε συ, κάνεις ερωτήσεις που η απάντησή τους είναι απλά λίγες λέξεις στο google.
Για παράδειγμα

Θα εκλεινε αν δεν ειχε τα υπολοιπα κομματια που την κανουν sony μας λες!

Για αυτον ακριβως τον λογο τα συγκεκριμενα smartphones ειναι και τα κορυφαια! Γιαυτο και τα αγαπαμε!

Γιατι ολα μαζι αυτα εχουν δωσει και απο κάτι!

Πηγαινουν δλδ τοσο καλα θες να μας πεις ολα τα sony προιοντα?”

Πηγή: https://www.statista.com/statistics/297533/sony-sales-worldwide-by-business-segment/
Τι έγραψα στο google? Sony sales by segments

Εννοείται πως μυρωδιά δεν πήρες από αυτά που έγραψα (εξού και η πρότασή σου “Θα εκλεινε αν δεν ειχε τα υπολοιπα κομματια που την κανουν sony μας λες!”) αλλά για άλλη μία φορά εδώ είμαι, μέσω αναφορών, να σου δίνω την απάντησή που αρμόζει.

Οπως το τραγικο που ξεστομισες πριν 2 μηνες οτι κυκλοφορησαν σε ολο το πλανητη 600 μοντελα για το 2023!”

Δεν είδα κάποια απάντησή σου για αυτό το τραγικό με πηγή/ αναφορά…αντιθέτως όμως είδες δική μου…

“Για αυτον ακριβως τον λογο τα συγκεκριμενα smartphones ειναι και τα κορυφαια! Γιαυτο και τα αγαπαμε!”

Όταν χρησιμοποιείς πρώτο πληθυντικό είναι όλα τα λεφτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Απολαύστε το πρώτο teardown βίντεο της συσκευής

Το πρώτο teardown βίντεο του Sony Xperia 1 VI είναι διαθέσιμο και αποκαλύπτει λεπτομερώς τα εξαρτήματά του.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 5 VI: Διέρρευσαν εικόνες από τον κατασκευαστή της θήκης

Ένα δημοσίευμα από τον περασμένο μήνα έδειξε ότι η Sony μπορεί να καταργήσει σταδιακά τη σειρά Xperia V, ωστόσο αυτό μάλλον ανατρέπεται.

Gear PlayStation PlayStation 5 Sony

Sony: Αφαιρεί το λογότυπο «8K» από τη συσκευασία του PS5

Όταν έφτασε το PlayStation 5 από τη Sony το 2020, είδαμε με έκπληξη το λογότυπο “8K” στο κουτί και την υπονοούμενη υπόσχεσή του.

Gear PlayStation PlayStation 5 Sony

Sony PSVR 2: Έρχεται προσαρμογέας για PC – Θα φέρει αύξηση των πωλήσεων του headset;

Τo PSVR 2 headset της Sony κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2023 με τιμή 549,99 $/599,99 € και συμβατότητα αποκλειστικά με την κονσόλα PlayStation 5 της εταιρείας.