H Meta επενδύει στην Ελλάδα – Δημιουργεί κέντρο καινοτομίας στην Πάτρα

Meta Facebook Πάτρα, H Meta επενδύει στην Ελλάδα – Δημιουργεί κέντρο καινοτομίας στην Πάτρα

Η μητρική εταιρία του Facebook, η Meta αναμένεται να δημιουργήσει ένα κέντρο καινοτομίας στην Πάτρα, με 35 νέους επιστήμονες.

Τον Φεβρουάριο του 2022 η Meta εξαγόρασε την ελληνική startup Accusonus, έχοντας λάβει το 100% των μετοχών της εταιρείας, χωρίς όμως να γίνεται γνωστό το ποσό που δαπανήθηκε. Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ένα ποσό ανάμεσα σε 80 και 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η καινοτόμος Accusonus των Ηλία Κοκκίνη, Αλέξανδρου Τσιφλίδη και Μιχάλη Τζάννε, από την Πάτρα, κέντρισε το ενδιαφέρον του κολοσσού της τεχνολογίας και σήμερα περίπου 2 δισ. χρήστες του Facebook χρησιμοποιούν την καινοτόμο υπηρεσία, τα πρώτα βήματα της οποίας έγιναν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το έγγραφο σύστασης της 14ης Μαρτίου από το ΓΕΜΗ, η εταιρεία Edge Network Infrastructure Services Greece με έδρα την Πάτρα έχει ως ένα και μόνο µέτοχο την ιρλανδική θυγατρική της Meta, Edge Network Services Limited. Το µετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 1 ευρώ και η εταιρεία είναι καταχωρημένη στο μητρώο ως ΙΚΕ.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Mark Zuckerberg Meta

Meta: Τρίτος γύρος απολύσεων σε διάστημα τριών μηνών

Νέο γύρο απολύσεων ξεκίνησε η Meta, τον τρίτο από τον Μάρτιο οπότε και ανακοινώθηκαν οι πρώτες περικοπές της χρονιάς.

Gear Meta

Meta – Magic Leap συζητούν συνεργασία για την επαυξημένη πραγματικότητα

Πληροφορίες θέλουν τη Meta να συζητά με τη Magic Leap για μια συνεργασία προκειμένου να έχει πρόσβαση στην τεχνολογία ΑR που κατέχει.

Business Facebook Meta

Facebook: Πρόστιμο ρεκόρ 1,3 δισ. δολαρίων για τις μεταφορές δεδομένων χρηστών της ΕΕ στις ΗΠΑ

To Facebook επλήγη με πρόστιμο ρεκόρ 1,3 δισ. δολαρίων από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕE για κακή διαχείριση πληροφοριών χρηστών.

Internet Apple Watch Facebook Messenger featured

Meta: Αποσύρει το Facebook Messenger app από το Apple Watch

Η Meta αποσύρει την εφαρμογή Facebook Messenger από το Apple Watch και οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να στέλνουν ή να λαμβάνουν μηνύματα.