H Nova αναπτύσσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι (FTTH)

, H Nova αναπτύσσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι (FTTH)

Επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2027 για τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα ανακοινώνει η United Group, o κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η επένδυση αυτή έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που πραγματοποίησε η United Group τα τελευταία 2 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, η Νοva θα αναπτύξει υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit, παρέχοντας κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home) στο 40% του ελληνικού πληθυσμού, καθώς και σε επιχειρήσεις, καλύπτοντας το 70% των Περιφερειών της χώρας.

Με την επένδυση αυτή η Nova θα εγκαταστήσει υποδομές για το μέλλον, με την ανάπτυξη 22.000 χιλιομέτρων οπτικών ινών νέας γενιάς, που θα ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες για υπερυψηλές ταχύτητες. Πολύ σύντομα οι συνδρομητές της Nova θα μπορούν να απολαύσουν ταχύτητες 1 Gigabit, μέσα από το λανσάρισμα νέων εμπορικών πακέτων οπτικής ίνας για το σπίτι (FTTH) .

Η Nova στο πλαίσιο του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G), δίνοντας στην Ελλάδα τη δυνατότητα να γεφυρώσει το χάσμα των ψηφιακών υποδομών με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Με τον συνεχή εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, η Nova, αποτελεί πλέον πάροχο υποδομών ευρείας κλίμακας για εκατομμύρια Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους πρόσβαση στα οφέλη της ραγδαίας εξελισσόμενης κοινωνίας των Gigabit. Παράλληλα, μέσα από το πρόσφατο λανσάρισμα της EON, οι συνδρομητές της Nova απολαμβάνουν μοναδικό περιεχόμενο με υπερυψηλές ταχύτητες internet σε οποιαδήποτε συσκευή.

, H Nova αναπτύσσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι (FTTH)

Η Victoriya Boklag, CEO της United Group δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σημαντική χώρα για τη United Group. Το έχουμε αποδείξει με την επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας, με την πρόσθετη επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ που ανακοινώνουμε σήμερα. Αυτό το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου 10 Gigabit με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες για ευρυζωνικές ταχύτητες για τις επόμενες γενιές. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες στους Έλληνες καταναλωτές και στις επιχειρήσεις και σήμερα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την υλοποίηση αυτού ακριβώς του οράματος».

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO της Nova δήλωσε: «Η Nova, ως πάροχος υποδομών ευρείας κλίμακας, παρέχει πλέον επιλογές στους Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις, μετά από πολλές δεκαετίες. Στο πλαίσιο ενός επενδυτικού πλάνου που φτάνει τα 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, δημιουργούμε ψηφιακές υποδομές 10 Gigabit. Σύντομα θα προσφέρουμε στους συνδρομητές μας, ταχύτητες έως 1 Gigabit, συμπληρώνοντας έτσι το πρόσφατο λανσάρισμα της πλατφόρμας EON και τη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου 5G. Εξελίσσουμε συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στην κινητή, σταθερή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση, καθιστώντας την τεχνολογία του αύριο διαθέσιμη σήμερα».

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θανος

Καλά φτιάξτε πρώτα το κλασσικό ίντερνετ μέσω χαλκού και μετά πουλήσετε τα φουμαρα για σούπερ ταχύτητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Η Nova παρουσιάζει νέες προσφορές κινητής, internet & ψυχαγωγίας

Η Nova ενοποιείται με τη Wind και λανσάρει νέα προϊόντα μέσα από ένα μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων.

Smartphones WIND Nova Black Friday 2022

Η Black Friday ξεκίνησε στη Nova-Wind με τιμές σε συσκευές και υπηρεσίες

Οι καταναλωτές θα βρουν προσφορές σε πακέτα υπηρεσιών, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, smartphones και αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας σε τιμές έως και -70%.

Business Nova WIND

Hellenic Open Fiber (HOF): Νέα εποχή για τις υποδομές οπτικών ινών από τη θυγατρική της Nova – Wind

Το σύνολο των επενδύσεων της Nova-Wind για τεχνολογίες νέες γενιάς πρόκειται να ξεπεράσει τα 1,3 δισ. ευρώ, μέχρι το 2026 και αφορά κυρίως στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι (FTTH) και στην εθνική κάλυψη του δικτύου 5G.

Internet COSMOTE WIND Vodafone

Δωρεάν κλήσεις και γραπτά μηνύματα από και προς την Ουκρανία

Εάν είστε πελάτης της COSMOTE, της WIND ή της Vodafone και έχετε οικογένεια ή φίλους στην Ουκρανία, από σήμερα μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί τους χωρίς κόστος.