H Nvidia έχει πλέον αξία 3 τρισεκατομμύρια δολάρια – Ξεπέρασε την Apple

Nvidia, H Nvidia έχει πλέον αξία 3 τρισεκατομμύρια δολάρια – Ξεπέρασε την Apple

Η Nvidia ξεπέρασε την Apple και έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία μετά τη Microsoft, “σπάζοντας” το φράγμα των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για πρώτη φορά, επειδή οι επενδυτές θέλουν μετοχές της εταιρείας στο επίκεντρο της έκρηξης της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Το ορόσημο της Nvidia είναι το πιο πρόσφατο εντυπωσιακό σημάδι σε μια πορεία που έχει δει τη μετοχή να εκτοξεύεται περισσότερο από 3.224% τα τελευταία πέντε χρόνια. Η εταιρεία θα διαχωρίσει τη μετοχή της 100 προς 1 αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία των ΗΠΑ που έφτασε σε κεφαλαιοποίηση 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια ενδοημερήσιων συναλλαγών τον Ιανουάριο του 2022 ενώ η Microsoft έφτασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία τον Ιανουάριο του 2024. Η Nvidia, η οποία ιδρύθηκε το 1993, ξεπέρασε την αποτίμηση των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο και χρειάστηκαν μόνο περίπου τρεις μήνες από εκεί για να ξεπεράσει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Μάιο, η Nvidia ανέφερε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου που έδειξαν ότι η ζήτηση για τις ακριβές και ισχυρές μονάδες επεξεργασίας γραφικών ή GPU της εταιρείας, δεν έδειξαν σημάδια επιβράδυνσης. Η Nvidia ανέφερε συνολικές πωλήσεις 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπερτριπλάσιες από ό,τι δημιούργησε πριν από ένα χρόνο. Η Nvidia ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες της Wall Street για πωλήσεις και κέρδη και δήλωσε ότι θα αναφέρει έσοδα περίπου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρέχον τρίμηνο.

Η άνοδος της Nvidia τα τελευταία χρόνια τροφοδοτήθηκε από την ανάγκη της βιομηχανίας τεχνολογίας για τα τσιπ της, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη μεγάλων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, όπως αυτό που βρίσκεται στην καρδιά του ChatGPT του OpenAI.

Εταιρείες όπως η Google, η Microsoft, η Meta, η Amazon και η OpenAI αγοράζουν GPU της Nvidia αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple μπορεί να αποκάλυψε κατά λάθος πώς θα είναι διαφορετικό

Η Apple μπορεί να μας άφησε άθελά της να ρίξουμε μια ματιά στα σχέδιά της για το iPhone 16, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει πολύ σύντομα.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Mια πρώτη ματιά στα μηνύματα μέσω δορυφόρου

Η Apple επεκτείνει σταδιακά τη σουίτα δυνατοτήτων δορυφορικής συνδεσιμότητας για iPhone και το iOS 18 φέρνει ένα σημαντικό νέο με τη μορφή Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου.

Software Apple ChatGPT featured

iOS 18: Η Apple δεν πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT

Εκτός από το Apple Intelligence, η Apple ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI που θα επιτρέψει στη Siri να έχει πρόσβαση στο ChatGPT.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro: Τα πιο εντυπωσιακά leaks για το επερχόμενο μοντέλο

To iPhone 16 Pro που αναμένεται τον Σεπτέμβριο θα είναι το iPhone με τη μεγαλύτερη τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργήθηκε ποτέ.