H ομάδα του App Store χωρίζεται στα δύο – Ξεχωριστό team για τα third-party καταστήματα στην ΕΕ

Apple App Store, H ομάδα του App Store χωρίζεται στα δύο – Ξεχωριστό team για τα third-party καταστήματα στην ΕΕ

Η Apple αναδιαρθρώνει εκτενώς τη μακροχρόνια ομάδα της στο App Store, χωρίζοντας την ομάδα σε δύο ξεχωριστά τμήματα, από τη στιγμή που το διευθυντικό της στέλεχος, που διοικεί για πάνω από μια δεκαετία, αποχωρεί από την εταιρεία.

Θα υπάρχει τώρα μια ομάδα για το γνωστό App Store που λειτουργεί από την Apple και μια άλλη που θα χειρίζεται εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Apple άνοιξε πρόσφατα εν μέρει την πλατφόρμα σε third-party καταστήματα εφαρμογών, ανταποκρινόμενη στον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, ένα σύνολο ευρωπαϊκών κανονισμών που σκοπό έχουν να διαλύσουν όσα νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές θεωρούσαν μονοπώλια των καταστημάτων εφαρμογών.

Aυτό συμβαίνει γιατί ο αντιπρόεδρος του App Store, Matt Fischer, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της πλατφόρμας από το 2010, θα αποχωρήσει από την εταιρεία.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένα email προς τους υπαλλήλους, ο Fischer έγραψε τα εξής:

Μετά από 21 χρόνια στην Apple, πήρα την απόφαση να απομακρυνθώ από την απίστευτη εταιρεία μας. Αυτό ήταν στο μυαλό μου εδώ και αρκετό καιρό, και καθώς αναδιοργανώνουμε επίσης την ομάδα για να διαχειριστούμε καλύτερα νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσω τη σκυτάλη σε δύο εξαιρετικούς ηγέτες της ομάδας μου—τον Κάρσον Όλιβερ και την Αν Τάι—και οι δύο εκ των οποίων είναι περισσότερο από έτοιμοι για αυτό το επόμενο κεφάλαιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Carson Oliver θα ηγηθεί του τμήματος Apple App Store, ενώ η Ann Thai θα είναι επικεφαλής της ομάδας εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών. Μέχρι αυτό το σημείο, ο Oliver ήταν ανώτερος διευθυντής επιχειρηματικής διαχείρισης στην Apple, ενώ η Thai είχε τον τίτλο του παγκόσμιου διευθυντή προϊόντων για το App Store και το Apple Arcade.

Ο συνεργάτης της Apple και ο πρώην SVP μάρκετινγκ Phil Schiller θα συνεχίσουν να επιβλέπουν και τα δύο νέα τμήματα.

Η Apple έχει ήδη κάνει σημαντικές αλλαγές ως απάντηση στους κανονισμούς της ΕΕ, αλλά ορισμένοι προγραμματιστές και ανταγωνιστές εξακολουθούν να είναι επικριτικοί, λέγοντας ότι δεν έχει προβεί σε αρκετές κινήσεις.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Πόσο πιο γρήγορο είναι το τσιπ A18 Pro σε σύγκριση με το A17 Pro

Ένα πέρασμα από το Geekbench 6 φαίνεται πως έκανε το τσιπ A18 Pro που βρίσκεται στα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max.

Gear Apple VR headset

Apple Vision Pro 2: Φήμες το θέλουν να έρχεται με πολύ χαμηλότερες προδιαγραφές οθόνης

Το Apple Vision Pro των 3.500 δολαρίων δεν τα πάει πολύ καλά σε πωλήσεις και η ομάδα της εταιρείας εκτιμά ότι αυτό οφείλεται στην τιμή του.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Όλες οι βελτιώσεις στις οθόνες των μοντέλων της σειράς

Η Apple μεγάλωσε φέτος τις οθόνες των iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max, αυξάνοντας το μέγεθος των συσκευών.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Όλες οι αναβαθμίσεις στο τμήμα της κάμερας

Η Apple επικεντρώθηκε στις βελτιώσεις της κάμερας για τη σειρά iPhone 16, εισάγοντας μια σειρά από νέες δυνατότητες για κάθε μοντέλο.