H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Yahoo προσωπικού, H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Yahoo αναμένεται να απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ομίλου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι απολύσεις θα επηρεάσουν άνω του 50% στον τεχνολογικό κλάδο της Yahoo, που απασχολεί πάνω από 1.600 άτομα. Η κίνηση θα λήξει την πολυετή προσπάθεια της Yahoo να ανταγωνιστεί την Google και την Meta στην αγορά των ψηφιακών διαφημίσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Yahoo, Jim Lanzone, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε, είπε ότι οι απολύσεις δεν οφείλονται σε οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία αλλά στις στρατηγικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει στο τμήμα διαφημίσεων του Yahoo for Business, το οποίο δεν είναι κερδοφόρο. Οι αλλαγές θα είναι «εξαιρετικά ωφέλιμες για την κερδοφορία του Yahoo συνολικά» και θα επιτρέψουν στην εταιρία να επενδύσει περισσότερα σε άλλα, κερδοφόρα τμήματά της.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers yahoo

Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Software yahoo

Yahoo: Αποσύρεται οριστικά από την Κίνα

«Σε αναγνώριση του ολοένα και πιο δύσκολου επιχειρηματικού και νομικού περιβάλλοντος στην Κίνα, η σειρά υπηρεσιών της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου»

Business Verizon yahoo

H Verizon σκέφτεται να πουλήσει τη Yahoo και την AOL

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Verizon σκέφτεται να προχωρήσει στην πώληση της Yahoo και της AOL.

Internet yahoo Social Media

H Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ παρακολουθούσε τα social media

Το Yahoo News δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ παρακολουθούσε τα social media των πολιτών.