Οι μέτοχοι της Harman ενέκριναν την τεράστια εξαγορά από Samsung

Οι μέτοχοι της Harman International έδωσαν την θετική τους ψήφο στην εταιρεία, επιτρέποντας έτσι την τεράστια εξαγορά από τον τεχνολογικό γίγαντα που ονομάζεται Samsung.

Tο deal ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο και φτάνει στα 8 δισ. δολάρια. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον τομέα της τεχνολογίας. Ο κορεάτικος κολοσσός πληρώνει σε cash και δίνει 112 δολάρια ανά μετοχή.

Η πρόσβαση στο κομμάτι των connected τεχνολογιών για αυτοκίνητα, είναι ένας από τους κύριους λόγους της εξαγοράς. Ωστόσο, το deal επιτρέπει στη Samsung να έχει πρόσβαση σε JBL, AKG, Mark Levinson, Lexicon, Infinity και Revel. Η Harman δίνει επίσης άδειες χρήσης σε Bang & Olufsen, Bowers & Wilkins.

Από τις 69.883.605 μετοχές, οι 49.460.322 (70.8%) είχαν δικαίωμα ψήφου στη συνάντηση μετόχων. Ο τελικός αριθμός ήταν το 46.921.832 των μετοχών να ταχθεί υπέρ του deal και 2.107.178 κατά.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα μέτοχοι της Harman, είχαν καταθέσει ομαδική μήνυση κατά της εξαγοράς, υποστηρίζοντας ότι η Harman δεν επεδίωξε να λάβει υψηλότερες προσφορές, μετά από αυτή της Samsung.

H Harman ευελπιστεί το deal να ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως από διάφορες χώρες, όπως ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνα, Κορέα. Όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιήσει ποτέ κορεάτικη εταιρεία με ξένη εταιρεία.

Η Harman κατασκευάζει κομμάτια για infotainment, cyber security, τηλεματική και over-the-air updates (για τα οποία είναι γνωστά τα αυτοκίνητα της Tesla). Το σύστημα ήχου στο Model S σχεδιάστηκε από την θυγατρική της Harman. Άλλοι πελάτες της είναι Mercedes, Bentley, Jaguar, Porsche, Audi και VW.

samsung harman, Οι μέτοχοι της Harman ενέκριναν την τεράστια εξαγορά από Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jim

Τελειώνει συνεργασία LG-B&O 😞

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.