Hewlett Packard Enterprise: Αγοράζει τη Silicon Graphics προς 275 εκατομμύρια δολάρια

Η κάποτε πρωτοπόρος και ξεχωριστή στο χώρο του hardware Silicon Graphics International έχει έρθει σε συμφωνία με την Hewlett Packard Enterprise για την εξαγορά της με τίμημα περίπου στα 275 εκατομμύρια δολάρια.

Έχει ο καιρός γυρίσματα λοιπόν και έτσι οι δύο εταιρείες που ανταγωνίζονταν στο χώρο για αρκετές δεκαετίες πλέον θα ενωθούν σε ένα σχήμα κάτω από την HP Enterprise, κάτι που θα ενισχύσει τα τμήματα data analytics και high performance computing της HP Enterprise, ενώ αναμένεται να τονώσει και τις πωλήσεις της σε κρατικές υπηρεσίες.

Η HP Enterprise θα πληρώσει 7,75 δολάρια ανά μετοχή, τιμή 30% πάνω από την αξία της μετοχής της SGI την Πέμπτη. Οι μετοχές της SGI μετά την ανακοίνωση ανέβηκαν κατά 29%, ενώ εκείνες της HP Enterprise δεν επηρεάστηκαν.

Η HP Enterprise δημιουργήθηκε μετά το διαχωρισμό της Hewlett Packard σε δύο εταιρείες και αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή servers για εταιρικά και κρατικά data centers. Η SGI ιδρύθηκε το 1982 και είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα desktop workstations και τον εξοπλισμό της τον οποίο κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούσαν επιστήμονες και μηχανικοί με στόχο τα τρισδιάστατα αντικείμενα και εικόνες. Αργότερα η εταιρεία ασχολήθηκε με servers και supercomputers. Η SGI είχε την υψηλότερη χρηματιστηριακή της αξία το 1995 φτάνοντας τα 7 δις δολάρια.

Hewlett Packard Enterprise, Hewlett Packard Enterprise: Αγοράζει τη Silicon Graphics προς 275 εκατομμύρια δολάρια

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σταυρος Χρι

Θέλουμε και άλλα τέλτοια άρθρα… έχουμε βαρεθεί με τα κινητά μόνο !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.