Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Hewlett - Packard εργαζομένους, Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025, ακολουθώντας τα βήματα αρκετών ακόμη εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας οι οποίες ανακοίνωσαν παρόμοιες αποφάσεις μέσα στο φθινόπωρο.

Η βιομηχανία αυτή απασχολεί το τρέχον διάστημα περίπου 61.000 εργαζόμενους, ή 10.000 περισσότερους απ’ ό,τι πριν από έναν χρόνο. Εκπρόσωπος της Hewlett-Packard δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «αυτή η νέα στρατηγική θα μας επιτρέψει να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας και να δημιουργήσουμε αξία μακροπρόθεσμα μειώνοντας τα κόστη μας και επανεπενδύοντας σε τομείς κλειδιά για το μέλλον».

Με τις απολύσεις, η εταιρεία ελπίζει ότι θα εξοικονομεί 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα, αρκετοί γείτονές της στη λεγόμενη Κοιλάδα του Πυριτίου, όπως οι Meta (Facebook, Instagram), Amazon, Twitter, Lyft (πλατφόρμα κρατήσεων για μεταφορά με αυτοκίνητο με σοφέρ), Salesforce και Stripe (χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου), μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν αλλεπάλληλα κύματα απολύσεων.

Αν και η πανδημία γενικά έδωσε ώθηση στον τομέα της τεχνολογίας, η τρέχουσα οικονομική κρίση πλήττει τις εταιρείες του κλάδου, ορισμένες από τις οποίες είχαν προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων, χάρη στη θεαματική πορεία τους.

Το οικονομικό έτος 2022, που έκλεισε στα τέλη του Οκτωβρίου, η HP είχε τζίρο 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένο κατά 0,8% σε ετήσια βάση, και καθαρά κέρδη 3,5 δισεκ. δολαρίων, μειωμένα κατά περίπου το μισό σε έναν χρόνο. Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα χρήσης της το τρέχον τρίμηνο επίσης απογοήτευσαν.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.

Business HP

Το πρώτο «Ανοιχτό Ψηφιακό Σχολείου για Όλους» στον Κορυδαλλό

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου «Ανοιχτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους» στον Κορυδαλλό.