HP | Ολοκληρώνει την εξαγορά της EDS έναντι $13.9 δις

, HP | Ολοκληρώνει την εξαγορά της EDS έναντι $13.9 διςΗ HP ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρίας Electronic Data Systems Corporation (EDS), διαμορφώνοντας μία ηγετική δύναμη στο χώρο των υπηρεσιών τεχνολογίας. Με αυτήν την εξαγορά, που αρχικά ανακοινώθηκε στις 13 Μαΐου με εκτιμώμενη αξία τα $13.9 δις, η HP διαθέτει σήμερα ένα από τα πλέον διευρυμένα χαρτοφυλάκια του χώρου σε προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις end-to-end. Ο συνδυασμός των προσφορών εστιάζεται στο να βοηθά τους πελάτες να επιταχύνουν την ανάπτυξη, να μετριάζουν το ρίσκο και να μειώνουν τα κόστη.

Η εξαγορά της EDS – σε σχέση με την αξία της – είναι η μεγαλύτερη στο χώρο ΙΤ, και η δεύτερη μεγαλύτερη στο χώρο της βιομηχανίας της τεχνολογίας, ενώ ακολουθεί την συγχώνευση της HP με την Compaq, που ολοκληρώθηκε το 2002. Οι συλλογικές επιχειρηματικές υπηρεσίες των δύο εταιριών, στο τέλος του οικονομικού έτους 2007 για κάθε εταιρία, σημείωναν ετήσια κέρδη άνω των $38 δις, με 210,000 υπαλλήλους να δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 80 χώρες.

O επιχειρηματικός Όμιλος EDS, εταιρία της HP, θα αποτελέσει εφεξής έναν από τους ηγέτες στην παροχή υπηρεσιών outsourcing– με τη δυνατότητα να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις (lifecycle) στους τομείς της υγείας, του δημόσιου, των κατασκευών, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ενέργειας, των μεταφορών, της λιανικής πώλησης, των επικοινωνιών, των ΜΜΕ και της ψυχαγωγίας. Όπως έχει ανακοινωθεί, η νέα εταιρία θα διοικείται από τον κ.Ron Rittenmeyer, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, ο οποίος έχει διατελέσει Πρόεδρος και CEO της EDS. H έδρα της εταιρείας θα παραμείνει στο Plano, του Τέξας, ΗΠΑ.

Το Technology Solutions Group (TSG) της HP θα μεταφέρει στην EDS τις λειτουργίες του που αφορούν σε παροχή υπηρεσιών outsourcing, καθώς και μέρος των συμβουλευτικών δραστηριοτήτων του και των λειτουργιών integration. Το TSG θα επικεντρωθεί στους servers, στην αποθήκευση (storage), στο λογισμικό υλικό (software) και στις τεχνολογικές υπηρεσίες, όπως η εγκατάσταση, η συντήρηση και ο σχεδιασμός τεχνολογικών συστημάτων για τους πελάτες, καθώς και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες παροχής συμβουλών και integration.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Το πρώτο «Ανοιχτό Ψηφιακό Σχολείου για Όλους» στον Κορυδαλλό

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου «Ανοιχτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους» στον Κορυδαλλό.

Business HP

H HP εξαγοράζει την Poly (πρώην Plantronics)

H εξαγορά της πάλαι πότε Plantronics και πλέον Poly από την HP θεωρείται ότι δεν αφορά μόνο στην αγορά των ακουστικών.

Gear HP Windows 11

Η HP παρουσιάζει τα νέα της All in One PC

Εκτός από το μοντέλο των 34 ιντσών, η HP λανσάρει μία νέα γκάμα All in One PC με Windows 11.

Computers HP

Polaris: Υπερυπολογιστής exascale θα τεθεί σε λειτουργία αρχές του 2022

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και η Hewlett Packard Enterprise εισέρχονται στην exascale εποχή παρουσιάζοντας έναν νέο υπερυπολογιστή.