Οι επιχειρήσεις στρέφονται στην τεχνολογία για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες των αγορών

Η HP ανακοινώνει τα αποτελέσματα μιας νέας παγκόσμιας έρευνας που δείχνει ότι οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο περιμένουν από την τεχνολογία να τους βοηθήσει να ανταποκριθούν στις τρέχουσες προκλήσεις.

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα, πάνω από το 90% των ανώτερων στελεχών που συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων πιστεύει ότι οι οικονομικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι θα συνεχίσουν να χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα στα επόμενα χρόνια. Οι εφτά στους δέκα πιστεύουν ότι η νέα κατάσταση στην οικονομία θα τους οδηγήσει στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Σχεδόν το 75% των κορυφαίων στελεχών δηλώνει ότι το τμήμα πληροφορικής τους παίζει ρόλο-κλειδί για την επιτυχία της επιχείρησης. Οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι η νέα κατάσταση στην οικονομία θα απαιτήσει σημαντικά μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας, η οποία θα πρέπει να επικεντρώνεται στις ανάγκες της αγοράς.

Μετάβαση προς την καινοτομία
Σύμφωνα με το 84% των κορυφαίων στελεχών, η καινοτομία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία του οργανισμού τους στο νέο οικονομικό περιβάλλον. Τα δύο τρίτα (2/3) από αυτούς χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αναγνωρίσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενώ το 71% δήλωσε ότι θα προχωρούσε σε περισσότερες τεχνολογικές επενδύσεις, αν μπορούσε να δει πως αυτές οι επενδύσεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες του οργανισμού για αξιοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών και έγκαιρη προσαρμογή στις συνθήκες της αγοράς.
Αιτήματα για άμεση αλλαγή
Ακόμη, η έρευνα δείχνει ότι το 80% των οργανισμών θεωρεί ότι η προσέγγιση του απέναντι στην τεχνολογία και τα επιχειρηματικά ζητήματα πρέπει να είναι πιο ευέλικτη, για να ανταποκριθεί στις εναλλαγές των αναγκών των πελατών.
Περισσότεροι από τους μισούς (ποσοστό άνω του 50%) των διευθυντών τμημάτων πληροφορικής σε όλο τον κόσμο καλούνται να προχωρήσουν σε συχνές και άμεσες αλλαγές στην τεχνολογία των οργανισμών, ώστε να υποστηρίξουν τις επιχειρησιακές δραστηριότητες (το συγκεκριμένο ποσοστό κυμαίνεται από το 65% στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής έως και το 49% στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού). Ελάχιστοι διευθυντές τμημάτων πληροφορικής – μόλις 6% συνολικά – δήλωσαν ότι δεν καλούνται να προχωρήσουν σε άμεσες τεχνολογικές αλλαγές για να ανταποκριθούν στις επιχειρησιακές ανάγκες. Το 62% συμφωνεί ότι για τα επόμενα δυο με τρία χρόνια, θα χρειαστεί να προχωρήσει σε συχνές αλλαγές στις τεχνολογικές του πλατφόρμες.
Επιτυχία ακόμη και σε συνθήκες αβεβαιότητας
Το 89% των οργανισμών σε όλο τον κόσμο πιστεύει ότι είναι πιθανό οι επιχειρήσεις που ακολουθούν παραδοσιακές μεθόδους αναπτυξιακού σχεδιασμού να υστερήσουν σε σχέση με αυτές που είναι ιδιαίτερα ικανές στην αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας σε περιόδους αβέβαιου επιχειρηματικού κλίματος.
Μεθοδολογία
Η εταιρεία Coleman Parkes Research Ltd. διεξήγε την έρευνα για λογαριασμό της HP, πραγματοποιώντας 550 λεπτομερείς συνεντεύξεις σε 150 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων (διευθύνοντες σύμβουλοι/ γενικοί διευθυντές) και 400 στελέχη εξειδικευμένα στην πληροφορική (διευθυντές τμημάτων πληροφορικής/ διευθυντές λειτουργιών). Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν το Σεπτέμβριο και στις αρχές του Οκτωβρίου και σε αυτές συμμετείχαν στελέχη μόνο από εταιρείες που απασχολούν πάνω από 500 άτομα. Το 25% των οργανισμών ήταν μεσαίες επιχειρήσεις (με προσωπικό 500-999 εργαζομένων) και οι υπόλοιποί ήταν μεγάλοι οργανισμοί (με προσωπικό άνω των 1.000 εργαζομένων). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Βορείου Αμερικής (Η.Π.Α. και Καναδάς), Ευρώπης και Μέσης Ανατολής (Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένο Βασίλειο), Ασίας Ειρηνικού (Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα) και Λατινικής Αμερικής (Βραζιλία, Μεξικό).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.hp.com/go/HPEnterpriseResearch09

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured

Apple: 10 νέα “Power for Impact” Projects για την κλιματική αλλαγή

Ενόψει της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή για το 2021, γνωστή και ως COP26, η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι προσθέτει 10 Νέα έργα για την πρωτοβουλία της “Power for Impact”.

Business Bitcoin

Γιατί η αξία του bitcoin εκτοξεύτηκε για ακόμα μια φορά

Το ταξίδι του bitcoin στα κύρια χρηματοοικονομικά έχει φτάσει σε ένα άλλο σημαντικό επίπεδο και σε μία άλλη τιμή ρεκόρ.

Business CES

CES 2022: Θα διοργανωθεί σε φυσική μορφή, το Techblog θα είναι εκεί

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει αλλάξει τα σχέδια ολόκληρου του πλανήτη, αλλά το Consumer Electronics Show (CES) του 2022 θα γίνει κανονικά.

Business Kotsovolos

Πρόστιμο 40.000 ευρώ σε Κωτσόβολο και Εθνική Τράπεζα για παραβίαση δικαιώματος πρόσβασης καταναλωτή

Πρόστιμο 40.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε δύο υπεύθυνους επεξεργασίας για μη ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης καταναλωτή σε αλληλογραφία μεταξύ τους.