Οι επιχειρήσεις στρέφονται στην τεχνολογία για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες των αγορών

Η HP ανακοινώνει τα αποτελέσματα μιας νέας παγκόσμιας έρευνας που δείχνει ότι οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο περιμένουν από την τεχνολογία να τους βοηθήσει να ανταποκριθούν στις τρέχουσες προκλήσεις.

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα, πάνω από το 90% των ανώτερων στελεχών που συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων πιστεύει ότι οι οικονομικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι θα συνεχίσουν να χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα στα επόμενα χρόνια. Οι εφτά στους δέκα πιστεύουν ότι η νέα κατάσταση στην οικονομία θα τους οδηγήσει στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Σχεδόν το 75% των κορυφαίων στελεχών δηλώνει ότι το τμήμα πληροφορικής τους παίζει ρόλο-κλειδί για την επιτυχία της επιχείρησης. Οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι η νέα κατάσταση στην οικονομία θα απαιτήσει σημαντικά μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας, η οποία θα πρέπει να επικεντρώνεται στις ανάγκες της αγοράς.

Μετάβαση προς την καινοτομία
Σύμφωνα με το 84% των κορυφαίων στελεχών, η καινοτομία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία του οργανισμού τους στο νέο οικονομικό περιβάλλον. Τα δύο τρίτα (2/3) από αυτούς χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αναγνωρίσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενώ το 71% δήλωσε ότι θα προχωρούσε σε περισσότερες τεχνολογικές επενδύσεις, αν μπορούσε να δει πως αυτές οι επενδύσεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες του οργανισμού για αξιοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών και έγκαιρη προσαρμογή στις συνθήκες της αγοράς.
Αιτήματα για άμεση αλλαγή
Ακόμη, η έρευνα δείχνει ότι το 80% των οργανισμών θεωρεί ότι η προσέγγιση του απέναντι στην τεχνολογία και τα επιχειρηματικά ζητήματα πρέπει να είναι πιο ευέλικτη, για να ανταποκριθεί στις εναλλαγές των αναγκών των πελατών.
Περισσότεροι από τους μισούς (ποσοστό άνω του 50%) των διευθυντών τμημάτων πληροφορικής σε όλο τον κόσμο καλούνται να προχωρήσουν σε συχνές και άμεσες αλλαγές στην τεχνολογία των οργανισμών, ώστε να υποστηρίξουν τις επιχειρησιακές δραστηριότητες (το συγκεκριμένο ποσοστό κυμαίνεται από το 65% στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής έως και το 49% στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού). Ελάχιστοι διευθυντές τμημάτων πληροφορικής – μόλις 6% συνολικά – δήλωσαν ότι δεν καλούνται να προχωρήσουν σε άμεσες τεχνολογικές αλλαγές για να ανταποκριθούν στις επιχειρησιακές ανάγκες. Το 62% συμφωνεί ότι για τα επόμενα δυο με τρία χρόνια, θα χρειαστεί να προχωρήσει σε συχνές αλλαγές στις τεχνολογικές του πλατφόρμες.
Επιτυχία ακόμη και σε συνθήκες αβεβαιότητας
Το 89% των οργανισμών σε όλο τον κόσμο πιστεύει ότι είναι πιθανό οι επιχειρήσεις που ακολουθούν παραδοσιακές μεθόδους αναπτυξιακού σχεδιασμού να υστερήσουν σε σχέση με αυτές που είναι ιδιαίτερα ικανές στην αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας σε περιόδους αβέβαιου επιχειρηματικού κλίματος.
Μεθοδολογία
Η εταιρεία Coleman Parkes Research Ltd. διεξήγε την έρευνα για λογαριασμό της HP, πραγματοποιώντας 550 λεπτομερείς συνεντεύξεις σε 150 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων (διευθύνοντες σύμβουλοι/ γενικοί διευθυντές) και 400 στελέχη εξειδικευμένα στην πληροφορική (διευθυντές τμημάτων πληροφορικής/ διευθυντές λειτουργιών). Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν το Σεπτέμβριο και στις αρχές του Οκτωβρίου και σε αυτές συμμετείχαν στελέχη μόνο από εταιρείες που απασχολούν πάνω από 500 άτομα. Το 25% των οργανισμών ήταν μεσαίες επιχειρήσεις (με προσωπικό 500-999 εργαζομένων) και οι υπόλοιποί ήταν μεγάλοι οργανισμοί (με προσωπικό άνω των 1.000 εργαζομένων). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Βορείου Αμερικής (Η.Π.Α. και Καναδάς), Ευρώπης και Μέσης Ανατολής (Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένο Βασίλειο), Ασίας Ειρηνικού (Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα) και Λατινικής Αμερικής (Βραζιλία, Μεξικό).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.hp.com/go/HPEnterpriseResearch09

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business COSMOTE GERMANOS

Ψηφιακή Μέριμνα: Δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο για όλους τους Δικαιούχους

Οι Δικαιούχοι του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα που αποκτούν το Tablet ή το Laptop τους στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ επωφελούνται με δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο.

Business Apple TSMC

H Apple επηρεάζεται και αυτή από την παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών

Η παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών χτυπά πλέον και την Apple, η οποία θα προκαλέσει καθυστερήσεις στην παραγωγή των MacBook και των iPad.

Business Apple Kotsovolos

Οι Apple Masters Plus στα καταστήματα Κωτσόβολος

Οι 24 εξειδικευμένοι Apple Masters Plus θα βρίσκονται σε 18 καταστήματα του δικτύου Κωτσόβολος και θα φέρουν τη διακριτική σήμανση με pin της Apple.

Business Facebook

To Facebook αρνείται την πρόσληψη σε μαύρους υποψηφίους

Την άρνησή του Facebook να προσλάβει μαύρους υποψήφιους κατέδειξε πρόσφατο δημοσίευμα, λόγω “πολιτισμικής διαφοροποίησης”.