Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

HP, Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους. Πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ της HP υποδηλώνουν ότι μια πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού εκτυπωτή εμποδίζει τη χρήση μελανιού που δεν είναι HP ως μέρος της αυστηρής πολιτικής «δυναμικής ασφάλειας» της εταιρείας.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016, η δυναμική ασφάλεια αποτελεί μέρος της διαδικασίας ελέγχου ταυτότητας κασετών της HP, η οποία λέει η εταιρεία θα πρέπει να «προστατεύει την ποιότητα της εμπειρίας των πελατών μας, να διατηρεί την ακεραιότητα των συστημάτων εκτύπωσης και να προστατεύει την πνευματική μας ιδιοκτησία». Αυτό σημαίνει απαγόρευση της χρήσης μελάνης ή κασετών τόνερ που δεν περιέχουν «νέα ή επαναχρησιμοποιημένα τσιπ ή ηλεκτρονικά κυκλώματα HP» σε ορισμένους εκτυπωτές, κάτι που η HP έχει ήδη αντιμετωπίσει κριτική και πολλές συλλογικές αγωγές για το οποίο.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η HP επεκτείνει τη δυναμική πολιτική ασφαλείας της σε περισσότερες συσκευές που κάποτε ήταν συμβατές με κασέτες εκτός HP. Ένας χρήστης του Reddit, ο u/grhhull, λέει ότι δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν δοχεία μελάνης τρίτων κατασκευαστών με τον εκτυπωτή HP. Αντί να εμφανίζει ένα μήνυμα με δυνατότητα παράκαμψης που υποδεικνύει ότι η HP δεν μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα της εκτύπωσής της, η u/grhhull λέει ότι ο εκτυπωτής της δεν θα χρησιμοποιήσει καθόλου κασέτα τρίτου κατασκευαστή.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚΝ

Βασικά καλό είναι να φτιάξει τους ήδη υπάρχοντες εκτυπωτές για την ανίχνευση ποτέ τελειώνουν.
Είναι χαρακτηριστικό γιατί έχω χρησιμοποιήσει αρκετούς & ακούω συχνά από φίλους ότι Συχνά ενημερώνει ο εκτυπωτής για αντικατάσταση μελανιών ή τιουνερ χωρίς λογο.
Όταν ειδικά είδα εκείνη τη διαφήμιση που τα παραγγέλνει μόνος ο εκτυπωτής HP γελούσαμε όλοι.

Μάνος

Βασικά,τους εκτυπωτές inkjet τους βάφεις blue και τους πετάς μεσοπέλαγα..

Νίκος Χαλκιαδακης

Δεν ΑΓΟΡΑΖΩ HP εκτυπωτή !
Το μονοπώλιο με πανάκριβο μελάνι,
δεν κάνει καλό στην τσέπη !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.

Business HP

Το πρώτο «Ανοιχτό Ψηφιακό Σχολείου για Όλους» στον Κορυδαλλό

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου «Ανοιχτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους» στον Κορυδαλλό.