HP και Shell ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς της γης

Τα γεγονότα στην Ιαπωνία απέδειξαν περίτρανα ότι παρά την τεράστια πρόοδο της τεχνολογίας, ακόμα βρισκόμαστε πολλά χρόνια μακριά από τη στιγμή που θα μπορέσουμε να προλάβουμε τέτοια γεγονότα και καταστάσεις. Η HP και η Shell φαίνεται ότι είναι διατεθειμένες να δημιουργήσουν ένα μηχανισμό που θα τους επιτρέπει την καλύτερη δυνατή κατανόηση της συμπεριφοράς της γης.

, HP και Shell ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς της γης

Προφανώς όταν μιλάμε για εταιρίες και μάλιστα παγκόσμιους κολοσσούς δεν περιμένει κανείς να χρηματοδοτούν έρευνες για το ευρύτερο καλό, αλλά για την μεγαλύτερη αύξηση των κερδών τους. Η αγορά πετρελαίου στην οποία η Shell παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει εδώ και χρόνια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μείωσης των κοιτασμάτων και ταυτόχρονα της αύξησης της ζήτησης. Ως εταιρίας παραγωγής και πώλησης πετρελαιοειδών δεν θα μπορούσε να προτείνει ως λύση ούτε την υβριδική τεχνολογία, ούτε την χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Η απάντηση της Shell στο παραπάνω πρόβλημα είναι η δημιουργία νέων τεχνικών αναζήτησης κοιτασμάτων και τρόπων εκμετάλλευσης τους. Η συνεργασία με την HP αποσκοπεί στην χρήση συστημάτων καταγραφής των δονήσεων της γης σε υπερβολικά μικρή κλίμακα, γεγονός που θα επιτρέψει στην Shell να λαμβάνει τα καλύτερα δυνατά δεδομένα σε ότι αφορά την διαδικασία της εξόρυξης και τις αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνουν οι μηχανικοί της ώστε να πετυχαίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η τεχνογνωσία της HP στο κομμάτι των αισθητήρων καταγραφής μικρών μεταβολών, έρχεται από το τομέα της εταιρίας που αφορά τις τεχνολογίες καταγραφής και εκτύπωσης εικόνας (Imaging and Printing Group). Η συνεργασία των δύο εταιριών μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, με μεγαλύτερη ασφάλεια και μεγαλύτερο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Τα δεδομένα από την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας μπορούν να αξιοποιηθούν στο μέλλον από τους επιστήμονες με γνώμονα το κοινό συμφέρον και συγκεκριμένα στην βελτιστοποίηση της αντισεισμικής προστασίας ή ακόμα και στην πρόγνωση των σεισμών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Το πρώτο «Ανοιχτό Ψηφιακό Σχολείου για Όλους» στον Κορυδαλλό

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου «Ανοιχτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους» στον Κορυδαλλό.

Business HP

H HP εξαγοράζει την Poly (πρώην Plantronics)

H εξαγορά της πάλαι πότε Plantronics και πλέον Poly από την HP θεωρείται ότι δεν αφορά μόνο στην αγορά των ακουστικών.

Gear HP Windows 11

Η HP παρουσιάζει τα νέα της All in One PC

Εκτός από το μοντέλο των 34 ιντσών, η HP λανσάρει μία νέα γκάμα All in One PC με Windows 11.

Computers HP

Polaris: Υπερυπολογιστής exascale θα τεθεί σε λειτουργία αρχές του 2022

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και η Hewlett Packard Enterprise εισέρχονται στην exascale εποχή παρουσιάζοντας έναν νέο υπερυπολογιστή.