HP, πληροφορίες ότι θα χωριστεί σε 2 διαφορετικές εταιρείες [update]

Η HP, ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής PC μετά τη Lenovo, φαίνεται ότι λόγω της δυσκολίας της να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της αγοράς, αποφάσισε να χωριστεί στα δυο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Wall Street Journal πολύ σύντομα θα ανακοινώσει ότι διαχωρίζεται για να επικεντρωθεί στην αγορά εταιρικών υπηρεσιών.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι ανακοινώσει μπορεί να γίνουν ακόμη και μέσα στην εβδομάδα και αν επιβεβαιωθούν τότε μιλάμε για μεγάλη αλλαγή σε έναν από τους μεγαλύτερους και πρωτοπόρους τεχνολογικούς γίγαντες που συνεχίζει να απασχολεί περισσότερους από 300.000 εργαζόμενους και που τα έσοδά του για το τρέχον οικονομικό έτος υπολογίζονται στα 112 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στα σχέδιά της είναι να διαχωρίσει τον τομέα των computers και printers από το τμήμα των επαγγελματικών συσκευών και υπηρεσιών. Το τμήμα printing και personal computing αντιστοιχεί περίπου στα μισά έσοδα και κέρδη της HP.

Η HP ιδρύθηκε σε ένα γκαράζ στο Palo Alto της California από τους Bill Hewlett και Dave Packard το 1939 και ήταν μια από τις εταιρίες που διαμόρφωσε τη Silicon Valley και συνέβαλε στην επανάσταση των PC. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις αλλαγές του mobile computing όπου αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από νέα ονόματα. Είδε επίσης σκληρό ανταγωνισμό από την Κινέζικη κατασκευάστρια PC, Lenovo η οποία είναι στην πρώτη θέση των παγκόσμιων αποστολών PC.

Η αξία της HP υπολογίζεται στα 66 δισ. δολάρια τη στιγμή που Apple και Google βρίσκονται στα 596 δισ. δολάρια και 380 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Update: Η HP ανακοίνωσε επίσημα ότι διαχωρίζεται σε 2 εταιρίες, ο Dion Weisler παίρνει το τιμόνι στον νέο τομέα των PC και printers. Ο διαχωρισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015.

hp-570

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Δυστυχώς πάει να κάνει ότι και η IBM πριν καμιά δεκαριά χρόνια. Θα κρατήσει το τμήμα εταιρικών υπηρεσιών και θα πουλήσει το τμήμα των προσωπικών υπολογιστών σε κάποιον κινέζο κατασκευαστή. Μεγάλη απώλεια για τον ανταγωνισμό στους οικιακούς υπολογιστές αν γίνει αυτό. Μεγάλο λάθος που δεν στήριξε τα winphones όπου και πείρα διέθετε και κοινό που θα την ακολουθούσε και μια αγορά με μόνον ένα παίκτη, την Νοκια. Αν το είχε κάνει σήμερα η εικόνα θα ήταν διαφορετική. Ελπίζω πάντως αυτός που θα αναλάβει το τμήμα των προσωπικών υπολογιστών να δώσει μια τελευταία μάχη πριν την ξεπουλήσει αν και η όλη κίνηση του διαχωρισμού των εταιριών δεν θα είχε νόημα σε αυτήν την περίπτωση. Ο διαχωρισμός γίνεται για να πουλήσει το ένα κομμάτι η εταιρία και να επενδύσει στο άλλο. Οπότε…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX

DearMoon: Ιάπωνας επιχειρηματίας μας καλεί σε ταξίδι στο φεγγάρι

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa ανακοινώνει το DearMoon με σκοπό να βρει τα μέλη του πληρώματος που θα τον συνοδεύσουν στη Σελήνη.

Business China

O Jack Ma χάνει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα

Ο λόγος είναι ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την οικονομική δραστηριότητα του Jack Ma.

Business Amazon

H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.