HTC: Αποχωρεί ο συν-ιδρυτής και πρώην CEO, Peter Chou

Ο Peter Chou, ο οποίος ίδρυσε την HTC μαζί με την Cher Wang το 1997 και για πολλά χρόνια κατείχε την θέση του CEO, αποχωρεί από την εταιρεία. Τον Μάρτιο του 2015 αποχώρησε από το τιμόνι της HTC δίνοντας τη θέση του στην Cher Wang.

Η HTC το 2008 έφτιαξε το δικό της όνομα με τα HTC Touch Diamond και HTC Touch Pro, και τα δυο Windows Mobile phones με πολλά νέα χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια πέρασε στο Android με το G1, ακολούθησαν κι άλλα όπως HTC Droid Incredible, HTC EVO 4G, HTC ThunderBolt. Τον Απρίλιο του 2011 η μετοχή της έφτασε στα 40.37 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Ταϊβάν και αυτό φάνηκε ότι ήταν το peak της.

Ακολούθησε η σειρά HTC One με νέο design, τα HTC One (M7) και HTC One (M8) εντυπωσίασαν με τον σχεδιασμό τους, ωστόσο για την HTC ξεκίνησαν τα προβλήματα. Το marketing θεωρείται ότι δεν ήταν το δυνατό σημείο του Chou. Η εταιρεία ξόδεψε 12 εκατ. δολάρια σε συμβόλαιο με τον Robert Downey Jr. για μια καμπάνια που μάλλον δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχής. Ως εκ τούτου, ο Chou ανέθεσε το marketing και άλλες αρμοδιότητες στην Cher Wang, έτσι ώστε ο ίδιος να επικεντρωθεί στην καινοτομία. Πέρσι έφυγε και από CEO.

O Chou αποχωρεί με την μετοχή της εταιρείας στα 2.93 δολάρια Αμερικής.

peter chou htc, HTC: Αποχωρεί ο συν-ιδρυτής και πρώην CEO, Peter Chou

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Την HTC την αγάπησα από τα Windows mobile. Ποιότητα και εξυπηρέτηση τύπου Apple. Από τότε που επέλεξε τις κακές συναναστροφές με το Android δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Δε φταίει μόνο αυτή αλλά δε νομίζω πως θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Κρίμα οι πατέντες, το brand. Το Android είναι για της μάζες που μπορεί να υποστηριχτεί μόνο από τη Samsung που βγάζει ψυγεία, τηλεοράσεις, πλυντήρια και ένα εξίσου καλό Samsung galaxy κάθε χρόνο. Η δε bb θα έχει την ίδια μοίρα γιατί το Android δε χαρίζει, χαρίζεται

James

@konstantinos είδαμε και τη Nokia που έμπλεξε με τις καλές παρέες τι εξέλιξη είχε.

Στο Android υπάρχει έντονος εσωτερικός ανταγωνισμός και με μία ναυαρχίδα το χρόνο, συνήθως υποδεέστερη των ανταγωνιστών σου, δεν πας μακριά. Ειδικά αν δεν ξέρεις να παίξεις μπάλα στη μεσαία κατηγορία, εκεί που αγοράζουν οι περισσότεροι.

dark_master

@James το λάθος της δεν ήταν οι ναυαρχίδες? Ακόμα ρολλάρουν καλά τα Μ7,Μ8 όταν αντίστοιχες ναυαρχίδες έχουν lag. Τα πρόβληματα της HTC είναι 2:
Ακριβές προτάσεις στη μεσαία κατηγορια.
Πειραματίστηκε υπερβολικά με την Ultrapixel κάμερα εμφανίζοντας φέτος μια αξιόλογη πρόταση.

Σε θέμα software παραμένει μια εταιρεία που το λογισμικό της σε ομαλότητα είναι εφάμιλλο του pure Android.

@Konstantinos, μιλάς για ένα λογισμικό που ήταν η πρώτη που υποστήριξε αλλά πλέον πνέει τα λήσθια. Καμία σχέση με δυνατότητες τα πρώτα Windows με τα μετέπειτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές πλέον δεν βγάζουν Windows συσκευές.

Dimitris

Αν η google δεν δώσει φέτος και του χρόνου τις συσκευές Nexus στην HTC, δεν την βλέπω πολύ καλά για τα επόμενα χρόνια την htc… γνώμη μου είναι οτι θα παραμείνει μια εταιρία φάντασμα, που θα βγάζει χρήμα από την πώληση πνευματικών δικαιωμάτων πατεντών της, και λίγα χρόνια αργότερα θα thn αγοράσει κάποιος κατασκευαστής kai θα βγάζει συσκευές με το όνομα της (κάτι σαν την ΝΟΚΙΑ)

Τα λάθη της έχουν να κάνουν με την τιμολογιακή πολιτική της, την υποστήριξη των συσκευών της (αποκλειστικούς επισκευαστές ανά την υφήλιο) την υποστήριξη των συσκευών της από την ίδια με updates λογισμικού, και η εμμονή της με την ultrapixel τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.