Η HTC Παραμένει στο “κόκκινο” για 9 συνεχόμενα τρίμηνα

htc profits down, Η HTC Παραμένει στο “κόκκινο” για 9 συνεχόμενα τρίμηνα

Για εννέα συνεχόμενα τρίμηνα η HTC ανακοινώνει απώλειες. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 οι καθαρές απώλειες ανήλθαν σε 64.23 εκατ. δολάρια, μικρή βελτίωση της τάξης του 3.9% από τα 66.87 εκατ. δολάρια του προηγούμενου τριμήνου.

Η HTC έχασε 7.8 cents του δολαρίου ανά μετοχή, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2017, το ποσό ήταν 8 cents ανά μετοχή. Τα μικτά περιθώρια κέρδους έπεσαν στο 13.7% από το 16.3%. Για το πρώτο μισό του 2017, η HTC είχε απώλειες 131.1 εκατ. δολαρίων. Οι καθαρές απώλειες για το πρώτο εξάμηνο, ήταν 16 cents ανά μετοχή.

Η ναυαρχίδα HTC U11, έχει τύχει θερμής υποδοχής. Το Edge Sense feature με τις “squeezable” άκρες για να έχεις πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες, έχει δεχτεί θετική κριτική από τους χρήστες. Το feature αναμένεται να έρθει και στο HTC U Life 11, με οθόνη 5.2 ιντσών ανάλυσης 1080×1920 pixels και επεξεργαστή Snapdragon 630.

Ωστόσο, οι αναλυτές περιμένουν νέες απώλειες από την HTC για το τρίτο τρίμηνο που διανύουμε. Από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο του 2017, τα έσοδα έπεσαν κατά 10.16% και από τον Ιούλιο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 2.06%. Για τον Ιούλιο η HTC είχε έσοδα 203.9 εκατ. δολαρίων

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της HTC έπεσε κατά 9.06% σήμερα Δευτέρα, στα 2.05 δολάρια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis K

Είναι αυτό που κουραστικά συμβαίνει εδώ και καιρό. Κάθε που βγαίνει μια νένα συσκευή, ακουμε:η HTC ξανάρχεται, οι πιο ποιοτικές συσκευες(!!!) και μπλα μπλα μπλα.
Δυστυχώς όμως, είναι η εποχή που τα τραγικά λάθη πληρώνονται μάλλον ανεπιστρεπτί. Η εμμονή της HTC την περασμένη 4ετια στη χάλια σχεδίαση κ η πτώση της ποιοτητας, η εμμονή της Nokia παλιότερα σε ακριβές τιμές, η εμμονή της Sony τώρα σε παρωχημενη σχεδίαση κ. α οδήγησαν κάποιες εταιρίες να μην έχουν όλες μαζί ούτε το 1% της αγοράς.
Τώρα που υπάρχουν φτηνές ποιοτικοτατες συσκευές, θέλει πολύ αγώνα και κυρίως πτώση τιμών. Αλλιώς….

Georgerapp

Πτώση τιμών πτώση τιμών πτώση τιμών όπως σωστά είπε ο προ λαλλισαντας.
Νερό στο κρασί για 2 χρόνια μέχρι να πάρουν κομμάτι της πίτας.
Θα είχε 2 θετικά, πτώση του απόλυτου ποσοστού της samsung και μείωση στις αγορές εκτός Κίνας των κατασκευαστών από εκεί κ στο ποσοστό τούς.
Φυσικά κάτι θα ξέρουν εκεί αλλά εγώ έτσι το βλέπω.
Εγώ ένα z5c έχω υπέροχο κινητό ΑΛΛΑ γιατί να πάρεις το xzp η το htc όταν το s8 είναι πιό φθηνό με ίδιες επιδόσεις κ φοβερή υλοποίηση στο sw στο κομμάτι κάμερα κ χαμηλός φωτισμός;
Γιατί είναι η sammy η απόλυτη;
Μήπως υπάρχουν κάποιοι λόγοι;

Sosimple

Απλούστατα η htc δεν μπορεί να κατασκευασει και να πουλησει φθηνότερα..
Οταν βγαζεις συσκευές με 800ε που ιδια ποιότητα και δυνατότητες ο κινεζος τις δινει 400, τοτε απλα δεν εχεις καμια ελπιδα και ειναι θεμα χρονου να κλείσεις..
Το ξερει και η htc οτι πρεπει να ριξει τιμές αν θελει να πουλησει, δεν περίμενε εμας να της το πούμε.. Το θέμα είναι οτι ρίχνοντας τιμες δεν είναι κερδοφοδα οταν ο κινεζος ειναι..

DSA

Έτσι όπως τα λες είναι φίλε από πάνω!
Γράφεται συνέχεια στα φόρουμ, για το πόσο καλά και ποιοτικά, και τι κάμερες που έχουν…
Αφού είναι έτσι, γιατί δεν γίνεται χαμός στις πωλήσεις, και κατρακυλάει συνέχεια.;
Μας τα πρήξατε!

DSA

Ένα φασον είναι.

One

Για μενα το U11 μαζι με το ΧΖ Premium είναι τα αγαπημένα μου κινητά φετος και τα οικονομικα στοιχείά της ΗΤC δεν νομίζω οτι ανταποκρίνονται στη ποιοτητα της συσκευης.
Οι πιο πολλοι όμως αγοράζουν ένα κινητο λογω μάρκετινγκ, συμβολαίων, προωθήσεων των καταστημάτων και δεν κοιτάζουν να δουν αν υπάρχουν και άλλες επιλογές. Ειδικα εάν κάποια κινητά δεν τα βλέπουν στα ραφια πολλοί φοβούνται να τα επιλέξουν και προτιμουν τις πιο σίγουρες μάρκες.

bezilys

@One +1

Ιωάννης jb

Πήγε ο θείος μου της προάλλες για νέα συσκευή, του πρότειναν ναομι και Χαβάη..
Πέρυσι η θεία πάλι τα ίδια..
Πάρτε το χαμπάρι ΤΑ ΠΡΩΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΥΛ!!!
Και αυτό γιατί τα αγοράζουν οι ίδιοι σε πολύ πιο χαμηλές τιμές και τα πουλάνε σε σχεδόν ίδιες με τα πιο ποιοτικά HTC, Sony και Samsung..

Το HTC 10 αυτή τη στιγμή το παίρνεις με λιγότερα από 500 ευρώ και είναι συσκευή με τόνους τεχνολογίας που θα αντέξει για πολλά χρόνια και θα λειτουργεί εξαιρετικά!!!!
Οι καταναλωτές δυστυχώς είναι πρόβατα κατά ένα μεγάλο ποσοστό

apostolos

με τετοια μπεζελς εκει θα μεινει

edd

Παρόλο που δεν έχω HTC, θέλω να παραμείνει στο χώρο. Είναι ακριβές συσκευές, άλλα και ποιοτικές. Ο κινέζος κατασκευάζει και πουλάει με το κιλό. Η υποστήριξη είναι αυτό που θα τους διαφοροποιήσει, γτ με τις τιμές δε μπορούν να ανταγωνιστούν τους κινέζους και στο μάρκετινγκ τη Samsung. Κάτι που κάνει η sony. Είμαι μικρό το ποσοστό των καταναλωτών που σκέφτονται έτσι και δε κοιτάνε benchmarks, αλλά υπάρχουμε.

Georgia

H HTC αν πάρεις την έβαψες το τελευταίο που είχα μόλις πέρασε ένας χρόνος έπαψε ξαφνικά να λειτουργεί και δεν φτιαχχνονταν για να βρεις service πρέπει να το στείλεις Ρουμανία έξοδα αποστολής λουρίδες και έξοδα να στο αναστείλουν
Μακριά δεν σέβονται τα χρηματα του κοσμου

Georgerapp

Ρε παιδιά sonakιας είμαι κ εγώ αλλά τι να λέμε τώρα δηλαδή είναι κακή επιλογή το samsung δηλαδή;
Η sammy φέτος έκανε επίθεση καλή κ της βγαίνει.
Με την τακτική δεσμεύω των φρέσκο snap μέχρι το Πάσχα σε αναγκάζει η να βγεις Φλεβάρη μαζί της (lg) με παρωχημένο chip set η να βγεις Απρίλη Μάιο την ώρα που το δικό της έχει πέσει είδη 100 με 200 κάτω.
Για αυτό η hauwei που κοιτά μπροστά επιθετικά πέρασε σε δικά της chip κ όπως της βγεί.
Βέβαια ένας αγοραστής που δε βιάζεται θα πάρει τον χρόνο του κ θα αγοράσει αργότερα στον χρόνο μέσα κοιτώντας όλες της επιλογές τι θετικά αρνητικά έχουν.
Φέτος το xzp είναι όπλο τι να λέμε τώρα;αλλά το ότι πάλι έφαγε ξύλο στην κάμερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού από την sammy με ξάφνιασε, περίμενα ότι φέτος θα την φάει κ εκεί.

Παπαροκας tiamat

Georgerapp τι να φαει η sony τη samsung με το f 2.0 και το auto που δε το χει φτιαξει ακομα απο το πρωτο xperia z

Πρωτη θα φυγει η htc. Ακολουθουν lg και sony….

Georgerapp

Μη το λες αυτό παπαροκα.απο τα λίγα που γνωρίζω από ποτέ το f2,0 είναι κακό; δίνει καλό βάθος πεδίου κ δεν θολώνει απαραίτητα αν έχεις αντικείμενο μπροστά από το τοπίο.
Βασικά στην νύχτα τα χαλά λίγο διότι δείχνει sammy lg να φτιάχνουν καλύτερο sw εκεί.
Έχουν βγεί φοβερές φωτογραφίες σε χέρια γνωστών μου με το z5c μου.(με εμένα όχι).
Έχουν και βίντεο hd 60fps λουκούμι.
Εγώ δε θέλω να πω ότι η sony htc lg δεν είναι καλές αλλά ότι και η sammy βρίσκεται εκεί που βρίσκεται όχι κ τόσο hype όσο νομίζουν μερικοί διότι δίνει το καλύτερο, μαζί κ με άλλους αλλά το δίνει.

DohnJoe

HTC και τα μυαλά στα κάγκελα. Η πιο ολοκληρωμένη συσκευή φέτος μαζί με xzp. Όσοι αποζητάτε κοινωνικό status συνεχίστε να αγοράζετε Samsung, που μεταξύ μας και η κουτσή Μαρία το έχει πλέον. Tα Samsung κινητά πλην των ναυαρχίδων της είναι υπερεκτιμημένα και πουλάνε μόνο λόγω marketing.
Για budget συσκευή Xiaomi και Huawei.

Fotis

Κρίμα για την εταιρια.

Dimitris

Δεν έγραψε ποτέ κανένα μαγαζί κινητής: Ήρθε!!! Και να εννοεί htc. Κάτοχος iPhone 6s. Οποίος δεν έχει δοκιμάσει htc δεν γνωρίζει το σημαίνει κινητό.

Crazy

Ναι είδα και της άλλες εταιρίες.π.χ.samsung παπαρια αρκετή..η HTC καυτερή από πολλές άλλες μάρκες κινητών αλλ βλέπεις βλέπουμε μόνο αιφον και σαμσουνγκ.γιατι Δημάδη τα αλλά τι καλύτερο έχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.