HTC: 35% πτώση πωλήσεων μέσα στο 2015

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν δύσκολη για πολλά μεγάλα ονόματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα των smartphones. Για την HTC το 2015 ήταν μια χρονιά που θα ήθελε να ξεχάσει καθώς σημείωσε πτώση πωλήσεων που έφτασε το 35.24%. Τα έσοδα της έπεσαν από τα 5.64 δισ. δολάρια του 2014, στα 3.65 δισ. δολάρια.

Για τον Δεκέμβριο η HTC είχε πωλήσεις 195.7 εκατ. δολαρίων, αριθμός μειωμένος κατά 57.08% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι (Δεκέμβριος 2014, 455.9 εκατ. δολ. πωλήσεις). Συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2015, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 36.64%, από τα 308.8 εκατ. δολ.

Μέσα στη χρονιά λάνσαρε το HTC One M9, που δεν κατάφερε να πείσει πολλούς, ακολούθησε το HTC One A9 το οποίο όμως δεν ήταν η “hero” συσκευή που υποσχέθηκε η Wang και στη συνέχεια το HTC One X9, που ανακοινώθηκε αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει για να δούμε πως θα τα πάει.

Για τη νέα χρονιά τα βλέμματα έχουν στραφεί στο HTC One M10 στο οποίο ποντάρουν πολλοί ότι μπορεί να καταφέρει να βγάλει την HTC από τη δύσκολη θέση. Το Μ10 φημολογείται ότι θα έρθει με οθόνη 6 ιντσών ανάλυσης 1440×2560 pixels QHD, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 820 και αναμένεται στην αγορά γύρω στον Απρίλιο.

Επιπλέον, η HTC ελπίζει και στο HTC Vive VR headset, ότι θα της αποφέρει κέρδη. Το Vive αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσης Απρίλιο.

htc sales declined, HTC: 35% πτώση πωλήσεων μέσα στο 2015

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Κριμα για την HTC ήταν η εταιρεία που έπρεπε να έχει την θέση της Apple κατα την γνώμη μου, αλλα δεν ξέρω τι λάθος κάνανε και απο εκει, βρεθήκαν κοντά στο κλείσιμο. Πότε δεν ξέρεις ομως και άλλες εταιρείες βρέθηκαν στον ίδιο σημείο και γιγαντώθηκαν στην συνέχεια.

ΝΙΚΟΣ

Το κρίμα είναι για ανθρώπους που χάνουν την δουλειά τους από τις αποφάσεις των C.E.O & της εκάστοτε διοίκησης. Κατά τα άλλα , καμία αίσθηση ή εντύπωση δε μου κάνει. Η αγορά στους κατασκευαστές android based είναι ζούγκλα ,και με την δυνατή είσοδο των Κινέζων , θα έχουμε συνέχεια κατρακύλας και για άλλους παραδοσιακούς κατασκευαστές.

dermann

Φυσιολογικη η πτωση, εγω περιμενα και παραπανω..
Απαραδεκτο σχεδιαστικα το Α9.

Gpapa

Τρεις εταιρείες που αν κλείσουν δεν θα λείψουν σε κανέναν (εκτός απο κάποιους μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού fanboys) είναι η HTC ή Sony mobile και η Microsoft mobile.

z3

Ο κατήφορος άρχισε με το onex m7 συνεχίστηκε με το m8 και μάλλον ολοκληρώθηκε με το m9. Από εκεί που στο hd στα οne s είχε τα πάντα, βρέθηκε στη σειρά m να έχει ακριβά τηλέφωνα με τραγικές ελλείψεις, unibody τουβλοκατασκευες με τεραστια bezels χαλια καμερες κ αντίγραφα του iphone.Το αστείο ότι παντου με εξαίρεση ελάχιστους φαν,η σχεδίαση δεν άρεσε. Ακόμα πιο αστείο ότι δεν υπήρχε η “ποιότητα κατασκευης” που μόνο οι φαν έβλεπαν

dermann

Φιλε Gpapa η Microsoft mobile θα λειψει σε οσους εχουν κινητο σε τιμη 100-150€..
Για την Sony δεν ειμαι σιγουρος ακομα..

zambotool

unibody τουβλοκατασκευη και αντιγραφο του iphone το m7??????????? επισης: “Το αστείο ότι παντου με εξαίρεση ελάχιστους φαν,η σχεδίαση δεν άρεσε. Ακόμα πιο αστείο ότι δεν υπήρχε η “ποιότητα κατασκευης» που μόνο οι φαν έβλεπαν” !!!!!!!!!!! ειλικρινα δν μπορω να φανταστω τι αλλο εχει απομεινει να δουν τα ματακια μου σε τουτη τη ματαιη ζωη!!!!

ChrisG

τον φεβρουάριο του 2013 η HTC έβγαλε το Μ7.δείτε πίσω το κινητό και πείτε μετά ποιος αντέγραψε ποιον όταν το iphone 6 βγήκε τον Σεπτέμβριο του 2014!ψάξτε επιτέλους στοιχειωδώς τι έγινε.μέχρι και την Meizu αντέγραψε η apple.το να διαβάζω σήμερα οτι όλοι αντέγραψαν την apple είναι ότι πιο αστοιχείωτο.έλεος…έχει κατακλέψει ολόκληρο τον κόσμο.μέχρι τα slide unlock και τα fingerscanners.

Agnostos13

…και αφου δειτε iPhone 6 και One M7 δειτε και το iPod Touch 5g που κυκλοφορησε το 2012…

ChrisG

“…και αφου δειτε iPhone 6 και One M7 δειτε και το iPod Touch 5g που κυκλοφορησε το 2012…το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το M7 ΑΛΛΑ και ούτε με το iphone…συνεπώς…iphone copy M7.

Agnostos13

…Συνεπως οπου σε συμφερει μοιαζει και οπου δεν σε συμφερει δεν μοιαζει…
Οπως λεει και ο λαος…οτι του φανει του λολοστεφανη!

ΥΓ. Και οι τυφλοι βλεπουν ποιος κυκλοφορησε πρωτα το unibody σασι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.