HTC: Αντιμέτωπη με απαγόρευση πωλήσεων στη Γερμανία

Σαν να μην ήταν αρκετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η HTC με τις πωλήσεις της, έρχονται να προστεθούν κι άλλα. Γερμανικό δικαστήριο δέχθηκε πρόσφατα ασφαλιστικά μέτρα κατά της HTC, πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει στο να κατέβουν τα προïόντα της από τα ράφια καταστημάτων στην Γερμανία.

Αυτά τα νέα έρχονται να προβληματίσουν επιπλέον την HTC, η οποία βλέπει αυτή την χρονιά το μερίδιο αγοράς και τα έσοδα της να πέφτουν και το κοινό να μην αντιδρά όσο θετικά ήλπιζε στις νέες συσκευές της.

Η εταιρεία κατοχύρωσης πατεντών με την επωνυμία Acacia Research Group LLC κέρδισε μια αγωγή στις 27 Νοεμβρίου, η οποία χορήγησε προσωρινή διαταγή κατά της πώλησης HTC smartphone μέσω του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού πάροχου της χώρας. Οπότε σύμφωνα με την απόφαση η Deutche Telekom πρέπει να αποσύρει τα HTC smartphones μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Η HTC προς το παρόν δείχνει αρκετά ενοχλημένη με την απόφαση και προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να την ανατρέψει.

Η πατέντα αυτή σχετίζεται με την τεχνολογία κωδικοποίησης της φωνής και ανήκει στην Acacia Research Group. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί ένα απαραίτητο standard, με την έννοια ότι χρησιμοποιείται ευρέως από πολλούς κατασκευαστές.

Επίσης σημαίνει ότι υπάρχουν κάποια όρια στο πως θα την χρησιμοποιήσει κάποιος για να βγάλει χρήματα και στις περισσότερες περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης πρέπει να συμφωνήσει σε κάποια Frand terms (Fair Reasonable and Non-Discriminatory terms) για να δώσει την άδεια χρήσης της τεχνολογίας στους κατασκευαστές. Η Acacia Research Group έχει συμφωνήσει με την Apple, Samsung, Amazon, Huawei εκτός των άλλων, αλλά όχι με την HTC.

Όπως και να έχει είναι αρκετά νωρίς για να δούμε πως θα λήξει το επεισόδιο. Η HTC θα το παλέψει ακόμη και αν η έφεση απορριφθεί από τα Γερμανικά δικαστήρια.

Η διαμάχη θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια συμφωνία μεταξύ των εταιρειών ή σε μια αμοιβή για διακανονισμό. Σίγουρα δεν είναι το τέλος αλλά θα πρέπει να υπάρξει διάθεση και από τα 2 μέρη για να συζητήσουν τους όρους που θα ικανοποιήσουν και τους δύο.

HTC-one-banned-germany-01-570

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX

DearMoon: Ιάπωνας επιχειρηματίας μας καλεί σε ταξίδι στο φεγγάρι

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa ανακοινώνει το DearMoon με σκοπό να βρει τα μέλη του πληρώματος που θα τον συνοδεύσουν στη Σελήνη.

Business China

O Jack Ma χάνει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα

Ο λόγος είναι ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την οικονομική δραστηριότητα του Jack Ma.

Business Amazon

H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.