Η HTC πουλά κι άλλο εργοστάσιο smartphones για να ενισχύσει το VR

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η HTC αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στο κομμάτι των smartphones. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει αρκετά καλές συσκευές, δεν κατάφερε ποτέ να ανακόψει τις οικονομικές απώλειες. Ταυτόχρονα με την πτώση των smartphone της η HTC ανοίχτηκε στο κομμάτι του VR, όπου τα πηγαίνει πολύ καλά.

Για αυτό τον λόγο η εταιρεία με έδρα την Ταιβάν έβαλε προς πώληση την γραμμή παραγωγής της, ώστε να χρηματοδοτήσει το ανερχόμενο τμήμα του VR.

Η πρώτη φορά που ακούστηκε αυτή η φήμη ήταν το 2015. Τώρα, η HTC ενημέρωσε τους επενδυτές της ότι θα πουλήσει το εργοστάσιο έκτασης 114.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην Shanghai, σε μια εταιρεία η οποία ονομάζεται Xingbao Information Technology. Η συναλλαγή αυτή θα περιλαμβάνει και κάποια έκταση γης, με την HTC να βάζει στους λογαριασμούς της 91 εκατομμύρια δολάρια.

Η HTC ανέφερε ότι η πώληση αυτού του περιουσιακού στοιχείου θα εκπληρώσει τις ανάγκες επιχειρησιακής προσαρμογής και την ενεργοποίηση κεφαλαίων. Σε μια δήλωση που ακολούθησε αργότερα στα ΜΜΕ της Ταϊβάν, επεσήμανε ότι τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του τμήματος του VR.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι με αυτή την πώληση η HTC δεν αποσύρεται από την αγορά των smartphone. Για την ακρίβεια η συγκεκριμένη πώληση δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο στο τμήμα των smartphones, σύμφωνα με την HTC.

htc smartphone factory, Η HTC πουλά κι άλλο εργοστάσιο smartphones για να ενισχύσει το VR

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stavros

Τελικά πότε ανακοινώνεται η καινούργια ναυαρχίδα της HTC?

james

Εργοστάσιο έκτασης 114.000 τετραγωνικών μέτρων + κάποια έκταση γης πωλούνται για 91 εκατομμύρια και κάτι εφαρμογές τσατ πωλούνται για δισεκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.