Η HTC είχε κέρδη το 2018 ή τζάμπα παλεύει να κρατηθεί;

HTC προβλήματα, Η HTC είχε κέρδη το 2018 ή τζάμπα παλεύει να κρατηθεί;

HTC προβλήματα, Η HTC είχε κέρδη το 2018 ή τζάμπα παλεύει να κρατηθεί;

Η ταϊβανέζικη κατασκευάστρια smartphones, HTC ανακοίνωσε πρόσφατα την ετήσια έκθεση “κερδών” για το 2018, καθώς και την αναλυτική έκθεση του τέταρτου τριμήνου του έτους. Η οικονομική έκθεση δείχνει ότι τα μικτά κέρδη της HTC μετά τη φορολογία κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018 δεν ήταν και τόσο άσχημα. Η εταιρεία έβγαλε 126 εκατομμύρια ευρώ το 4ο τρίμηνο του 2018. Επιπλέον, τα μικτά κέρδη της για το σύνολο του 2018 ανέρχονται σε 342 εκατομμύρια ευρώ.

Από την έκθεση βλέπουμε ότι τα κέρδη της HTC φαίνεται να έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2017. Παρ ‘όλα αυτά, αν αφαιρέσουμε από τα παραπάνω ποσά τις δαπάνες της εταιρείας για το περσινό οικονομικο, θα διαπιστώσουμε ότι η HTC δεν είχε πραγματικό κέρδος το 2018. Οι δαπάνες αυτές περιλαμβάνουν τα διοικητικά έξοδα, τα έξοδα έρευνας και ανάπτυξης, και τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ.

Τα τελευταία χρόνια, τα έσοδα της HTC μειώνονται διαρκώς, και η εταιρεία κάνει συνεχείς αναδιαρθρώσεις. Όσες αλλαγές είχαν κάνει στο παρελθόν τα στελέχη της HTC, δεν φάνηκε να λειτούργησαν προς όφελος της HTC.

Σύμφωνα με την έκθεση, η HTC είδε άνοδο των κερδών της στις αρχές του 2018, και το τελευταίο τρίμηνο του έτους η άνοδος αυτή ήταν σχετικά καλή. Όπως όλα δείχνουν, οι τελευταίες αλλαγές που πραγματοποίησε η εταιρεία, ίσως τελικά να απέδωσαν καρπούς, και να τις έδωσα το απαραίτητο χρηματικό “οξυγόνο” ώστε να επιβιώσει για έναν ακόμη χρόνο.

Η HTC ήταν μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες smartphone παγκοσμίως. Η εταιρεία ήταν βασιλιάς των smartphones στην εποχή της Nokia. Ωστόσο, εξαιτίας της αύξησης του ανταγωνισμού στην βιομηχανία των τηλεφώνων, το τμήμα κινητών της εταιρείας έχει μία σταθερή και μόνιμη πτώση. Η HTC τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μεγάλη βάση στη VR βιομηχανία, και το τμήμα κινητών έχει παραγκονιστεί. Περιμένουμε να δούμε τι ετοιμάζει η εταιρεία στο μέλλον, κι αν τελικά θα εκμεταλλευτεί αυτή την μικρή ανάκαμψη.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.