HTC: Προβλέψεις για παραγωγή μόλις 13 εκατ. smartphones το 2016

Η HTC έχει ρίξει το βάρος της στο VR, όπου και καταφέρνει να τα πάει πολύ καλά, όμως οι προβλέψεις για τα smartphones δεν είναι καθόλου ευοίωνες. Οι νέες προβλέψεις κάνουν λόγο για την παραγωγή μόνο 13 εκατ. smartphones μέσα στο 2016.

Αυτό σημαίνει -26.8% διαφορά από τα 18 εκατομμύρια smartphones που παρήγαγε το 2015.

Μπορεί η πορεία της HTC να προβλέπεται πτωτική, ένας άλλος κατασκευαστής από την Ταϊβάν, η Asus, αναμένεται να σημειώσει 34.4% άνοδο από το 2015, με την παραγωγή 21.5 εκατ. smartphones. Η αξιοσημείωτη άνοδος αποδίδεται στην απόφασή της να πάει από τις CPUs της Intel, σε Qualcomm CPUs, οι οποίες είναι πιο αποδοτικές και εκπέμπουν λιγότερη θερμότητα.

htc 18m smartphones, HTC: Προβλέψεις για παραγωγή μόλις 13 εκατ. smartphones το 2016

Στο ίδιο report προβλέπεται ότι το HTC 10 θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό από κινέζικα brands και μέσα στη χρονιά θα κατασκευαστούν μόνο 1 εκατομμύριο κομμάτια από την φετινή ναυαρχίδα.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές αναμένεται να σημειώσουν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, με την Oppo να σημειώνει 59.2% αύξηση από το 2015 και τα 49 εκατ. κομμάτια που παρήγαγε. Η Vivo προβλέπεται να έχει επίσης τεράστια άνοδο, παράγοντας 66 εκατ. φέτος (+40.4%. αύξηση από το 2015). Η Huawei θα ανεβάσει την παραγωγή της κατά 11 εκατ. (φτάνοντας στα 119 εκατομμύρια).

htc 18m smartphones, HTC: Προβλέψεις για παραγωγή μόλις 13 εκατ. smartphones το 2016

Να σημειωθεί ότι αυτές είναι προβλέψεις και μπορεί να μην επιβεβαιωθούν.

htc 18m smartphones, HTC: Προβλέψεις για παραγωγή μόλις 13 εκατ. smartphones το 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lolek

Πως γίνεται η πιο ποιοτική συσκευή της αγορας και μια απο τις πιο ομορφες και πλήρεις (μαζί με το S7 edge) να τα πηγαίνει τόσο χάλια είναι απορίας άξιο. Η μόνη λύση είναι να ρίξει 30-40% την τιμή για να ανακάμψει και να πάρει μερίδιο στην αγορά.

Stylianos

Δε φταει η τιμη….η εισοδος της στο χωρο ηταν τρομερη με ενα κινητο που εβαλe τα γυαλια σε πολλους…ΗTC-HD2 μετα απο εκεινο το μοντελο ανεβασε λιγο ακομα τις τιμες της αλλα το σημαντικοτερο,το κινητο που ειχε χαραξει πορεια κ ολοι περιμεναν το επομενο,το εδωσε με κλειδωμενο bootloader.Οι περισσοτεροι το αγορασαν κ το πουλησαν,στραφηκαν σε αλλες εταιρειες που απλα εκαναν τα αυτονοητα.απο τοτε για μενα πηρε την κατω βολτα.

Οταν λεω εισοδος,δεν ηταν το πρωτο της τηλεφωνο,απλα oi developers καταφεραν κ ετρεξαν σε εκεινο το τηλεφωνο οποιοδηποτε λειτουργικο υπηρχε.(εγω ειχα τρια λειτουργικα μεσα κ διαλεγα στο boot ποιο θα φορτωσει)

Αν κρατησει την ποιοτητα της,κ της δωσει οπως φημολογειται η google την κατασκευη των φετινων nexus,τοτε θα ανακαμψει πιστευω,εκτος αν κανει κ αυτη μαλακιες οπως η motorola,κ αναγκασε το nexus 6 να παει απατο!

Γ.Κ.

@lolek,
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η υψηλή τιμολόγηση που δεν πέφτει και με την πάροδο του χρόνου. Σαφώς και είναι μια ποιοτική, όμορφη και ξεχωριστή επιλογή αλλά δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τους άλλους Κινέζους όταν πουλάς στο διπλάσιο.

lolek

@Stylianos δίκιο εχεις οσον αφορα τα λάθη της htc αλλά οι πωλήσεις έρχονται είτε απο marketing και θεση στην αγορα (βλ.samsung) είτε απο χαμηλή τιμολόγηση η γρηγορη πτωση των τιμων (βλ. Κινεζους). Αφου πια δεν μπορει να πιασει τη samsung απο αποψη brand της μένει να ριξει την τιμη για να γνωρίσει ολος ο κοσμος την ποιοτητα και την πολυ καλη εμπειρια χρησης που προσφερουν οι συσκευες της

dark_master

Lolek αυτό που λες δε γίνεται. Δεν μπορεί να το κάνει λόγω οικονομίας κλίμακας. Η Samsung μπορεί να κατασκευάσει κ να εξοπλίσει ένα κινητό της αποκλειστικά με Samsung εξαρτήματα. Καμία άλλη εταιρεία δεν μπορεί να το κάνει αυτό.Που και πάλι πτωτικές τάσεις είχε.
Επίσης Xiaomi κτλ δεν πλησιάζουν Ευρώπη και αν το κάνουν τότε δεν γίνεται μέσω φυσικών καταστημάτων. Κοινώς αν δεν το έχει κάποιος δικός σου αγοράζεις “γουρούνι στο σακί” απλά και μόνο λόγω φτηνής τιμής.
Σε άλλο τεχνολογικό site διάβαζα ότι οι αγοραστές αγοράζουν ναυαρχίδα κάθε 2-3 χρόνια πλέον και όχι κάθε εξάμηνο.
Λογικό να εχουν πέσει τα κέρδη ειδικά από τις high end συσκευές.
Επίσης λογικό οι Κινέζοι να έχουν χαμηλές τιμές αφού οι εταιρείες στη Κίνα δεν είναι αμιγώς ιδιωτικές (γενικά το κράτος συμμετέχει νομίζω σε όλες).

(Αν ισχύει ότι διαβασα τις τελευταίες ημέρες ότι και η Κίνα εμφανίζει προβλήματα με την οικονομία της μη μας φανεί περίεργο αν δούμε κ τις τιμές εκεί να παίρνουν την ανιούσα.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.