Huawei: Η χρήση συσκευών και data θα δεκαπλασιαστεί μέχρι το 2025

huawei χρήση συσκευών data δεκαπλασιαστεί μέχρι 2025, Huawei: Η χρήση συσκευών και data θα δεκαπλασιαστεί μέχρι το 2025

Η Huawei προβλέπει πως η μέση χρήση data ανά χρήστη θα δεκαπλασιαστεί μέχρι το 2025 όπου ο καθένας θα καταναλώνει κατά μέσο όρο 1GB δεδομένων την ημέρα και θα έχει πέντε “έξυπνες” συσκευές.

Ο Κύριος William Xu, Chief Strategy Marketing Officer της Huawei, ανέφερε το πόσο σημαντικό ρόλο θα έχει το video μιας και θα αποτελεί το 89% της δραστηριότητάς μας στο internet το 2025 ενώ το VR video θα έχει 75 εκατομμύρια συνδρομητές που θα απαρτίζουν μια αγορά αξίας 3.2 δισ. δολαρίων. Επίσης, αναφέρθηκε πως το 86% των εταιρειών παγκοσμίως θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες AI (τεχνητή νοημοσύνη) με την αξία τους να φτάνει τα 23 τρισ. δολάρια, ενώ ο Eric Xu, Rotating CEO της Huawei, αναφέρει πως μόνο το 10% των εταιρειών θα μπορούν να αποκτήσουν αξία από την AI.

Η Huawei τόνισε ακόμα πως μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 40 δισ. έξυπνες συσκευές και 20 δισ. online “έξυπνα” νοικοκυριά που θα στηρίζονται σε οικιακές συσκευές τέτοιου τύπου. Όσον αφορά τους καταναλωτές, υπολογίζεται πως το 20% θα έχουν στην κατοχή τους 10 ή και περισσότερες smart συσκευές ενώ ο καθένας μας θα κατέχει πέντε από αυτές, δείχνοντας το πόσο ακόμα μεγαλύτερο ρόλο θα έχουν οι συσκευές αυτές στην καθημερινότητά μας.

Οι ποσότητες των δεδομένων αναμένεται να αυξηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό αφού από τα 8ZB (Zettabyte) το 2015 θα φτάσουμε στα 180ZB μέχρι το 2025 όπου το 100% των εταιρειών θα είναι χρησιμοποιούν cloud υπηρεσίες, με το 92% του αποθηκευτικού χώρου στα data center να είναι αποθηκευμένα σε cloud data center.

Στη συνέχεια, ο William Xu τόνισε πως το 75% των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, προέρχεται από τις εργασίες συντήρησης, με τα προβλήματα αυτά να μπορούν να λυθούν μέσω τεχνητής νοημοσύνης και cloud δίκτυα υπολογιστών, ενώ προβλήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα θα προκύψουν από την AI μιας και όλα τα big data βρίσκονται στο cloud. Τέλος, έγινε αναφορά και στους “έξυπνους” βοηθούς οι οποίοι θα έχουν 90% διείσδυση στα σπίτια μας, με το 12% των νοικοκυριών να διαθέτουν “έξυπνα” robot για βοηθούς.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.