Huawei: Η χρήση συσκευών και data θα δεκαπλασιαστεί μέχρι το 2025

huawei χρήση συσκευών data δεκαπλασιαστεί μέχρι 2025, Huawei: Η χρήση συσκευών και data θα δεκαπλασιαστεί μέχρι το 2025

Η Huawei προβλέπει πως η μέση χρήση data ανά χρήστη θα δεκαπλασιαστεί μέχρι το 2025 όπου ο καθένας θα καταναλώνει κατά μέσο όρο 1GB δεδομένων την ημέρα και θα έχει πέντε “έξυπνες” συσκευές.

Ο Κύριος William Xu, Chief Strategy Marketing Officer της Huawei, ανέφερε το πόσο σημαντικό ρόλο θα έχει το video μιας και θα αποτελεί το 89% της δραστηριότητάς μας στο internet το 2025 ενώ το VR video θα έχει 75 εκατομμύρια συνδρομητές που θα απαρτίζουν μια αγορά αξίας 3.2 δισ. δολαρίων. Επίσης, αναφέρθηκε πως το 86% των εταιρειών παγκοσμίως θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες AI (τεχνητή νοημοσύνη) με την αξία τους να φτάνει τα 23 τρισ. δολάρια, ενώ ο Eric Xu, Rotating CEO της Huawei, αναφέρει πως μόνο το 10% των εταιρειών θα μπορούν να αποκτήσουν αξία από την AI.

Η Huawei τόνισε ακόμα πως μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 40 δισ. έξυπνες συσκευές και 20 δισ. online “έξυπνα” νοικοκυριά που θα στηρίζονται σε οικιακές συσκευές τέτοιου τύπου. Όσον αφορά τους καταναλωτές, υπολογίζεται πως το 20% θα έχουν στην κατοχή τους 10 ή και περισσότερες smart συσκευές ενώ ο καθένας μας θα κατέχει πέντε από αυτές, δείχνοντας το πόσο ακόμα μεγαλύτερο ρόλο θα έχουν οι συσκευές αυτές στην καθημερινότητά μας.

Οι ποσότητες των δεδομένων αναμένεται να αυξηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό αφού από τα 8ZB (Zettabyte) το 2015 θα φτάσουμε στα 180ZB μέχρι το 2025 όπου το 100% των εταιρειών θα είναι χρησιμοποιούν cloud υπηρεσίες, με το 92% του αποθηκευτικού χώρου στα data center να είναι αποθηκευμένα σε cloud data center.

Στη συνέχεια, ο William Xu τόνισε πως το 75% των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, προέρχεται από τις εργασίες συντήρησης, με τα προβλήματα αυτά να μπορούν να λυθούν μέσω τεχνητής νοημοσύνης και cloud δίκτυα υπολογιστών, ενώ προβλήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα θα προκύψουν από την AI μιας και όλα τα big data βρίσκονται στο cloud. Τέλος, έγινε αναφορά και στους “έξυπνους” βοηθούς οι οποίοι θα έχουν 90% διείσδυση στα σπίτια μας, με το 12% των νοικοκυριών να διαθέτουν “έξυπνα” robot για βοηθούς.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Huawei

Huawei P60 Pro: Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τιμή από 1299 ευρώ

Το HUAWEI P60 Pro είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου, με προτεινόμενη τιμή λιανικής 1299 ευρώ 8GB/256GB και 1499 ευρώ 12GB/512GB.

Smartphones Huawei Huawei Android Smartphones

Huawei P60 Pro: Photo Master και Mate X3: Lightest Foldable

Η Huawei παρουσίασε επίσημα τη νέα σειρά προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, με πρωταγωνιστές τα κορυφαία smartphones HUAWEI P60 Pro και Mate X3.

Smartphones Huawei

Huawei: Η Γερμανία εξετάζει να απογορέυσει εξαρτήματα 5G

Η Γερμανία, άλλοτε υποστηρικτής της Huawei στη διαμάχη με την Αμερική, εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο απαγόρευσης εξαρτημάτων απο τα δίκτυά της.

Gear Chip Huawei

Huawei: Προωθεί τσιπ έως και 14 νανόμετρα

Η Huawei σχεδιάζει την ανάπτυξη εργαλείων λογισμικού ικανών να σχεδιάζουν τσιπ προηγμένα έως και 14 νανόμετρα, με στόχο να βοηθήσει τις κινεζικές εταιρείες να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις.